סטיילינג: נורית קריב | צילום: דן פרץ
גם אם דוחקת השעה ואין פנאי של ממש לחוג את שעת בין הערביים כהלכתה, הרי לעצור חייבים, ולו לרגע, לטבול עוגייה בכוס התה ולציין את מעבר השעות. עשו לכם עוגיות כאלה והניחו בקופסת הפח. הערב עוד עלול להזדחל אל הבית מבלי ששמתם לב.
חומרים ל־24 עוגיות:
200 גרם חמאה קרה
כוס (150 גרם) סוכר
⅓ כוס טחינה גולמית
2 חלמונים
⅔1 כוסות (250 גרם) קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
200 גרם שוקולד לבן
>> חצילים מטוגנים בפלפל מתוק מתוך הספר "ערבה"
>> מאפה קישואים ובצל ירוק מתוך הספר "ערבה"
אופן ההכנה:
חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים לקערת מערבל מזון בעל וו גיטרה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד ותפוח.
מוסיפים את הטחינה הגולמית והחלמונים תוך כדי ערבוב עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה לשתייה וממשיכים בערבוב עד שהקמח נטמע כולו בעיסה.
קוצצים את השוקולד הלבן בעזרת סכין חדה לפיסות גסות ומעבירים לקערת המערבל. מערבלים רק קצת, עד שהשוקולד מתפזר בעיסה.
מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה. קורצים מעט מן הבצק בכל פעם ומעבדים לכדורים בגודל אגוז מלך.
מסדרים ברווחה על גבי נייר האפייה ומשאירים די מרווחים סביב.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־210 מעלות ואופים במשך כ־20-15 דקות, עד שהעוגיות הופכות שטוחות מעט ומזהיבות קלות.
מוציאים מן התנור ומניחים להן להצטנן לפני שמסירים אותן מנייר האפייה. מגישים עם קוביות מלון ותה מנחה ומוצצים מן המתק והעסיס של אחר הצהריים בגזוזטרה.
"ערבה" / הדיי עפאים, הוצאת LUNCHBOX, 226 עמ'













