הריזוטו שישלח אתכם ישר לטוסקנה

בתחילת החודש התארח פה השף האיטלקי מרקו סטבילה לערב חד פעמי במסעדה של מאיר אדוני. מתוך הארוחה, קבלו את המתכון לריזוטו המיוחד שלו

בחורה עם מחשב נייד

הריזוטו של השף מרקו סטבילה. צילום: דניאל לילה

השף מרקו סטבילה (בעל כוכב מישלן) ומאיר אדוני יזמו עם מותג המים אקווה פנה ארוחה טוסקנית חד פעמית בת 5 מנות במסעדת בלו סקיי של אדוני. השפים הכירו במסגרת תחרות השף הצעיר של סן פלגרינו שם הם משמשים כשופטים עם פאנל מכל העולם.

גם עם נבצר מכם להגיע לאירוע, השגנו בשבילכם את המתכון לריזוטו המיוחד שהוגש שם. הכינו אותו בבית, וגם אתם תוכלו לרגע להרגיש במסעדה יוקרתית בטוסקנה.

ריזוטו עם לחם, חמאה ואנשובי

מצרכים ל-4 אנשים: 

320 גרם אורז ריזוטו (רצוי קרנרולי אורגני)

12 פילטים של אנשובי בשמן

1 ליים

30 גרם רוטב אנשובי

150 גרם חמאה

1.2 ליטר מים רותחים מומלחים קלות

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

3 פרוסות דקות של לחם טוסקני מטוגן

50 גרם שמן זית

1 בצל שאלוט קצוץ

עלה דפנה

1 כף יין לבן

אופן ההכנה:

לטגן היטב את האורז עם 40 גרם שמן זית.

להרטיב ביין לבן ולהוסיף את הבצל לאחר אידוי במחבת עם 10 גרם שמן זית.

בשלב זה להוסיף את המים הרותחים, להנמיך את הלהבה למצב בינוני ולכסות.

לבשל כך במשך 10 דקות. להוריד מהאש ולהניח למשך 2 דקות. להתחיל לרכך על ידי הוספת חתיכות החמאה ורוטב האנשובי.

להוסיף את הפרמזן ולהמשיך לערבב עד שיתקבל מרקם רך.

להוסיף מלח

לצלחת מעדנות ולקשט באנשובי קצוץ, כמה עלי פטרוזיליה, לחם מטוגן מפורר ולבסוף מעט גרירת ליים.