עוגת קונפטי

עוגה בחושה וקלה להכנה, מלאה בסוכריות צבעוניות, רכה טעימה, מנחמת ומשמחת

בחורה עם מחשב נייד

>> מתוך הבלוג של מיכל בן משה, "רגעים קטנים"

מצרכים:

200 גרם חמאה רכה

¾1 כוסות סוכר

3 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

¾2 כוסות קמח תופח

1 כפית סודה לשתיה

½ כפית מלח

1 גביע שמנת חמוצה

½ כוס סוכריות צבעוניות

לזיגוג:

1 כוס אבקת סוכר

2-3 כפות חלב

סוכריות קונפטי

michal_ben_moshe_ugat_confetti3

אופן ההכנה:

מערבלים במיקסר במשך 5 דקות את החמאה והסוכר עד שהתערובת אוורירית ובהירה, מוספים את הביצים, אחת בכל פעם וממשיכים לערבל.

מוסיפים תמצית וניל.

מערבבים בקערה קמח, מלח וסודה לשתייה.

מוסיפים לקערת המיקסר לסרוגין את תערובת הקמח והשמנת כל פעם קצת.

להוסיף את הסוכריות ולערבב היטב.

לצקת את הבלילה לתבנית משומנת היטב! בחמאה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא נקי ויבש.

מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי את העוגה.

הופכים על צלחת הגשה, ומכינים את הזיגוג.

מערבבים טוב טוב את אבקת הסוכר עם החלב.

לטפטף את הזיגוג בעזרת כף מעל העוגה – ולקשט בסוכריות קונפטי.

לציפוי לוקח לפחות שעה להתקשות.

רק בשמחות!

 צילומים: מיכל בן משה
מיכל בן משה
מכורה לקפה ומפנקת את כולם במאפה. "רגעים קטנים"- בלוג למתכונים פשוטים ולא מורכבים.בלי מניירות וגינונים! פשוט אוכל וקצת מרגעים בחיים