מלון הרודס ים המלח

איך עשיתי חיים בים המוות

ביום רביעי האחרון ירדתי עם עוד בלוגריות של סלונה, עיתונאים, צלמים וכתבים לסיור והתרשמות מלילה במלון הרודס ים המלח (לשעבר לאונרדו פלאזה), שנפתח לאחרונה לאחר שיפוץ מאסיבי שבו הושקעו למעלה מ-60 מיליון שקל.

המלון שייך לרשת פתאל, רשת בתי המלון הגדולה בישראל, המונה 30 בתי מלון ברחבי הארץ (ביניהם מלונות: לאונרדו, מרידיאן, מג'יק, הרודס וקורל ביץ') ו-54 בתי מלון באירופה. זהו מלון ״הרודס״ השלישי בארץ (אחרי אילת ותל אביב), וככזה עליו לעמוד בסטנדרטים הגבוהים המצופים מרשת מלונות היוקרה.

האמנם? שמתי נפשי בכפי, הצטיידתי בקרם הגנה מפני השמש וירדתי לבדוק הכצעקתה…

כבר באוטובוס שארגנו לנו ציפתה לנו הפתעה. דיילת! שמעתם פעם על דיילת באוטובוס? ולא סתם דיילת, אלא שני. בחורה חייכנית, נחמדה ומקסימה שהנעימה לנו את הדרך בשתייה, כריך ופירות.

ולמה אני מספרת זאת?

מכירים את הביטוי של המחזאי אנטון צ׳כוב: ״אקדח שמופיע במערכה הראשונה, חייב לירות המערכה השלישית״?
כך גם כאן: שירות טוב בדרך למלון סימן ל… הישארו איתי וקראו בהמשך.

הגענו למלון. למרות המראה החיצוני הבנאלי (שפריץ בגווני לבן וטורקיז), בפנים הכול רך ומלטף. אין מדובר במלון נוצץ, אלא במלון שעוצב ליצירת אווירה נעימה המזמינה להתרווח בפינות הישיבה הפזורות ברחבי הלובי שעוצבו, כמו שאר חלקי המלון, בהשראת המיקום הגיאוגרפי: ים ומדבר. הצבעים השולטים במלון הם גווני הטורקיז, ירוק, כחול, חום וזהב. גם החומרים בהם נעשה שימוש הם חומרים אוריינטליים, המתאימים להווי המקום. פסיפסים בשלל צבעים, עץ ואבני שיש במרקמים שונים, המעניקים תחושה של נווה מדבר.

הגענו למלון, ישר לארוחת הצהרים. לפנינו נפרש מזנון חלבי מהיפים, האלגנטיים, העשירים והטעימים שראיתי וטעמתי! מגוון עצום של סלטים טריים ומבושלים, מבחר עשיר של גבינות, דגים, פסטה, קינוחים, פירות. כל מה שטעמתי היה טעים להפליא. בלמתי את עצמי לא לטעום מהכול, כי אחרי הכול, ארוחת הערב עוד לפני…

אחרי הארוחה וסיור שערך לנו מנהל המלון, עלינו לחדרים. קיבלתי חדר VIP בקומה השישית של המלון. בחדר יש מיטה רחבה ומפנקת (הכי חשוב מבחינתי) ומרפסת הנשקפת לים. בנוסף, גם שפע של פינוקים קטנים אך חשובים כמו: מכונת אספרסו (כמה שאני אוהבת את ריח האספרסו בבוקר!), חלוקי רחצה, נעלי בית, בקבוק מים מינרלים וגם בקבוק יין, פיצוחים, פירות… חלצתי נעליים, צילמתי, דיווחתי ליקירי מה שלומי והחלטתי: מבחינתי, אין סיבה לצאת מהחדר. אלא לצורך עיסוי כמובן.

העיסוי (כן, היה נפלא) נערך במתחם הספא מציע 30 (!) חדרי טיפולים. בהם תותקן בקרוב מערכת ממוחשבת שתאפשר לכל מטופל לבחור את המוזיקה שהוא אוהב ואף את ריח השמנים בו הוא מעוניין לזמן הטיפול.
מתחם הספא כולל גם בריכה מקורה עם מי ים המלח, ג'קוזי, 2 בריכות גופרית של 38 מעלות ו-39 מעלות, חמאם טורקי וחדר כושר (לידיעת המלך).

כשחזרתי מהעיסוי גיליתי שבחדר שלי יש רק מקלחת ואין אמבטיה. מסתבר שלמעט ב- 2 חדרים בקומה, אין אמבטיות בחדרים. לי אישית זה חסר, אבל סקרים שערך המלון הראו שאורחים מעדיפים מקלחת. טוב, אני כנראה לא כמו כולם. אז אם חשובה לכם אמבטיה, פשוט בקשו זאת בזמן ההזמנה.

אחרי המסאז׳ הגיעה תורה של ארוחת הערב. לארוחה כזאת אני קוראת חגיגה קולינרית! ואני, בחגיגות חוגגת! התחלתי בקטנה (האוכל מוגש בכלים קטנים אישיים ברמה אסתטית גבוהה) מרק גספאצ׳ו נפלא בכוס אישית, צלוחית עם סלמון וקוויאר, טוסטון עם פטה כבד אווז, ועברתי לעיקריות: צלחת של מדליון פילה בקר עם פירה בטטה וכבד אווז ברוטב פירות יער מתקתק, טרי ומוכן לנגד עיני בידי השף המקצוען והצנוע עזרא בן דוד.

בבוקר הכנתי לעצמי אספרסו בחדר, וירדתי לבחון את הסביבה. כלומר את הים והבריכה:
המלון ממוקם על רצועת חוף פרטית. חלק גדול מתקציב השיפוץ הוסב לטובת חוף הים ואכן לפני השתרע חוף רחב ידיים. מדשאות, גינון מוקפד, שבילי אבן והכל ליצירת אווירה פסטורלית. מסביב לבריכות הענקיות נבנו טראסות ועליהן מסודרות מיטות שיזוף מוצלות כדי לאפשר מנוחה ושלווה מירביים לאורחי המלון. אם רוצים, ניתן לקבל טיפולים על אי שנכנס לתוך הים. הסבירו לנו שפעמיים בשבוע מתקיימת ״מסיבת בוץ״ באזור הבריכה, בה מורחים את האורחים בבוץ מים המלח. לצערי, לא התקיימה מסיבה כזו בזמן השהות שלי. הייתי שמחה להשתתף אך בעיקר לצלם למזכרת את חברי מרוחים בבוץ.

לסיכום:

המלון הוא פינת חמד בים המלח. מורגש שהדגשים כאן הם אוכל ברמה גבוהה וכמובן השירות. מנהל המלון אמר לנו, שעל זה הם לא מתפשרים. זוכרים את צ׳כוב מהמערכה הראשונה? אז השירות מגיע עד הדברים קטנים, לכאורה: מגבות חופשי (בלי להגיד מספר חדר) כמה שרק רוצים. בקבוקי מים מחולקים חופשי ברחבי המלון.
במלון הזה בונים על קהל חוזר והם רוצים לקוחות מרוצים. לקוחה אחת כזו כבר יש להם 🙂

אני ממליצה!

כנסו לאתר המלון והבטיחו מקומכם לקיץ, כי אני צופה שתהייה במלון הזה תפוסה מלאה.

מחירי פתיחה לחודש יוני:

אמצ"ש 1050 שקלים לזוג ללילה על בסיס חצי פנסיון.
סופ"ש 1350 שקלים לזוג ללילה על בסיס חצי פנסיון.
חברי מועדון "שמיים" של רשת פתאל והמזמינים דרך אתר האינטרנט יזכו ל-5% הנחה.

להתרשמות והזמנות כנסו לאתר המלון: www.herods-deadsea.co.il

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.