חיתוכיות גרנולה שוקולד בוטנים

מתכון מתוק ומפנק לחיתוכיות גרנולה ללא אפיה באדיבות גרנולה רפאל'ס. ריבועי שוקולד, חמאת בוטנים ושכבת גרנולה בתוספת שוקולד ואגוזי לוז

בחורה עם מחשב נייד

מתכון מתוק ומפנק לחיתוכיות גרנולה ללא אפיה באדיבות גרנולה רפאל'ס מומלץ להשתמש בתבנית מרובעת בינונית בגודל 31*22 ולהגיש כפינוק אישי.

מצרכים (כ-10-15יחידות)

לשכבת הגרנולה 1/2 חבילה גרנולה טבעית שוקולד ואגוזי לוז "רפאל'ס" (350 גר' בחבילה) 3/4 כוס סוכר חום דמררה 300 גרם חמאה לשכבת השוקולד 3/4 כוס חמאת בוטנים  מתוקה או מלוחה 2 חפיסות שוקולד מריר חתוך לקוביות (200 גר') אופן ההכנה הכנת שכבת הבסיס: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הגרנולה, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומבשלים עוד כ-4 דק'. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים 2/3 מכמות התערובת לתבנית אשר שומנה מראש ומהדקים היטב לדפנות. את יתרת התערובת מניחים בצד. הכנת שכבת השוקולד: על אש נמוכה ממיסים את חמאת הבוטנים והשוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. שופכים מעל שכבת הגרנולה שכבה עבה ומכובדת ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות. מוציאים מהמקפיא, מפזרים באופן אחיד את יתרת תערובת הגרנולה שהונחה בצד ומחזירים את התבנית להקפאה של כ- 3-4 שעות. מוציאים מהקפאה וחותכים לריבועים באמצעות סכין מתאימה. מאכסנים במקרר בקופסא מרופדת נייר אפיה. *** המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי