כשהטמפרטורות יורדות הפעילות סביב המטבח גדלה ובני הבית מחפשים אוכל חם, מנחם וטעים. ביקשנו מבלוגריות סלונה לתת את המתכון המוצלח שלהן למנת החורף, כזו שחייבים לעשות בתקופה הקרה.
הנה המתכונים הנפלאים:
לחמניות מתוקות
כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק ידעתי בדיוק איזה טעם אני אשחזר – את טעם הלחמניות המתוקות של סבתי שהיו עשירות בציפוי סירופ סוכר. אמרתי והצלחתי, והנה המתכון הכמעט מקורי של סבתא קלרה שלי.
–
מרק מינסטרונה
להכנס הביתה לתוך ריח מופלא של מרק מיניסטרונה מושלם, לצמחונים ולכאלה שבכלל לא, העיקר שלכולם יהיה טעים וחם.
–
קציצות בטטה ופנקו ברוטב קארי
–
פסטיה מרוקאית
כי הריח שזה עושה בבית, משכר. כי שילובי הטעמים המנוגדים החריפים המתוקים הם חגיגה וכי הפריכות והפיצפוץ שבפה זה רעמים וברקים רק בתוך הבית החם.
–
לחם תפוחים וגרעינים מבצק שמרים מלא
לחם ולחמניות שהולכים נפלא עם כל מרק או תבשיל חם.
–
גולאש הונגרי
מגיעים הביתה בקור הזה ובסיר שמחכה במקרר יש מעדן שמחממים והוא מחמם אותנו – כיף.
=
מרק בטטה
כשהתחילו הדיבורים על כך שסוף השבוע הולך להיות חורפי והרשת התמלאה במתכונים למרקים, החלטתי גם אני להצטרף לחגיגה. קבלו את המתכון שלי למרק בטטה.
–
בבקה שמרים שוקולד
הסוד בעיני לבית שמח, זה משהו תופח שמפיץ גם ריח. אין כמו ריח של בצק שמרים בבית סגור. הכי טעים בעולם ביום סוער וקר, זה תה חם עם חתכת בבקה ממכרת, כזאת שבתוך שפיתוליה השמנמנים מרוחים בנדיבות אגמים של שוקולד.
–
עוגת שוקולד ובננות
שילוב מנצח של בננות ושוקולד שמכינים בקערה אחת גדולה – מושלם ליום חורפי שכזה.
*****




















