המתכונים שיעשו לכם את החורף

מרק מחמם, לחם עם ריח מופלא, תבשיל עם טעם של בית ועוגה שמשמחת את כולם. קבלו את מתכוני האוכל הנבחרים של בלוגריות סלונה – חלק א'

מרק מינסטרונה

כשהטמפרטורות יורדות הפעילות סביב המטבח גדלה ובני הבית מחפשים אוכל חם, מנחם וטעים. ביקשנו מבלוגריות סלונה לתת את המתכון המוצלח שלהן למנת החורף, כזו שחייבים לעשות בתקופה הקרה.

הנה המתכונים הנפלאים: 

לחמניות מתוקות

כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק ידעתי בדיוק איזה טעם אני אשחזר – את טעם הלחמניות המתוקות של סבתי שהיו עשירות בציפוי סירופ סוכר. אמרתי והצלחתי, והנה המתכון הכמעט מקורי של סבתא קלרה שלי.

למתכון של אביגייל פולק כהן 

לחמניות מתוקות. צילום: אביגייל פולק כהן

מרק מינסטרונה

להכנס הביתה לתוך ריח מופלא של מרק מיניסטרונה מושלם, לצמחונים ולכאלה שבכלל לא, העיקר שלכולם יהיה טעים וחם.

למתכון של שרית עציץ

מרק מינסטרונה. צילום: שרית עציץ

קציצות בטטה ופנקו ברוטב קארי

מנה פיקנטית, טבעונית, בניחוח הודי. לא תאמינו כמה זה טעים.

למתכון של מירב גביש

קציצות בטטה. צילום: מירב גביש

פסטיה מרוקאית

כי הריח שזה עושה בבית, משכר. כי שילובי הטעמים המנוגדים החריפים המתוקים הם חגיגה וכי הפריכות והפיצפוץ שבפה זה רעמים וברקים רק בתוך הבית החם.

למתכון של רותם ליברזון 

פסטיה. צילום: רותם ליברזון

לחם תפוחים וגרעינים מבצק שמרים מלא

לחם ולחמניות שהולכים נפלא עם כל מרק או תבשיל חם.

למתכון של שיר בהר

צילום: שיר בהר

גולאש הונגרי

מגיעים הביתה בקור הזה ובסיר שמחכה במקרר יש מעדן שמחממים והוא מחמם אותנו – כיף.

למתכון של לאה זוהר

גולאש. צילום: לאה זוהר

=

מרק בטטה

כשהתחילו הדיבורים על כך שסוף השבוע הולך להיות חורפי והרשת התמלאה במתכונים למרקים, החלטתי גם אני להצטרף לחגיגה. קבלו את המתכון שלי למרק בטטה.

למתכון של סיגל שרגא

מרק בטטה. צילום: סיגל שרגא

בבקה שמרים שוקולד

הסוד בעיני לבית שמח, זה משהו תופח שמפיץ גם ריח. אין כמו ריח של בצק שמרים בבית סגור. הכי טעים בעולם ביום סוער וקר, זה תה חם עם חתכת בבקה ממכרת, כזאת שבתוך שפיתוליה השמנמנים מרוחים בנדיבות אגמים של שוקולד.

למתכון של לייזה פאנלים

בבקה שמרים שוקולד. צילום: לייזה פאנלים

עוגת שוקולד ובננות

שילוב מנצח של בננות ושוקולד שמכינים בקערה אחת גדולה – מושלם ליום חורפי שכזה.

למתכון של מירב מלמד

עוגת שוקולד בננה. צילום: מירב מלמד

*****

רוצים להצטרף לנבחרת הבלוגרים של סלונה? לחצו כאן.