מתוך האתר של חגית אברון
ליל סתיו סגרירי יורד על העיירה תל אביב. אווירת סופשבוע עולצת מורגשת כבר ברחובות. השבוע נסתיים לו לבסוף, והעיר מתאפרת לקראת החוגגים. בסמטה חשוכה מאיר לו בית יפהפה שבדלתותיו נבלעים אנשים ספונים במעילים. הם מתכנסים בחדר פרטי ובו מפעמת כבר שמחה. היין נמזג לכוסות, הקהל מצפה להתרגש, מתערבב זה עם זה, מגשש שיחה עם חברים חדשים, זוגות, חברים בכל הגילאים שהמשותף בניהם הוא אהבת היין.
את אותה אהבה, חולק עמם דולב גבעון רוטר, יזם וחובב יין שהקים את ג'אפה – בית לחובבי יין. אחד המיזמים המפעימים שנכחתי בהם בתקופה האחרונה. ואם לשפוט לפי כמות האנשים שגדשו את החדר הפרטי של מסעדת הטרקלין, שם מתקיימים ערבי היין של דולב, הרי שאת התשוקה ליין חולקים עמו עוד רבים וטובים.
אותו דולב, אדם שאוהב אנשים, אוכל טוב, את החיים וכמובן יין משובח, נהג לערוך בעבר את ערבי היין בביתו הפרטי באחת הסמטאות החשוכות של שוק הפשפשים של יפו. מדי ערב שכזה מזמין דולב יינן או ייננית, מהטובים שבנמצא, לערב שכולו טעימות, הסברים וסיפורים מפי היינן ואוכל מצוין שמלווה יפה את הלגימות. הקהל הצביע בכוסות, ומה שהתחיל כערבים כמעט מחתרתיים שנלחשו מפה לאוזן, הפך לאחד האירועים המרתקים והטעימים שתוכלו להשתתף בהם. עם הזמן הפך הסטודיו של דולב לצר מלהכיל, וערבי היין העתיקו את משכנן למסעדת הטרקלין של יוסי בן הודיס, המהווה אכסניה טבעית לערבי היין של דולב.
את עונת החורף במשכן החדש, פתח דולב עם ערב יוצא דופן בחברת היינן אסף מרגלית מיקב מרגלית המצטיין, יקב משפחתי בעל היסטוריה מפוארת של יינות בסגנון בורדולזי, שעשייתם מוקפדת ואיכותית. יין ששמו נלחש במשך שנים מפה לאוזן כגאווה ישראלית, או במילים אחרות: תו תקן למצוינות והצטיינות. היינן, אסף מרגלית, צנוע ומצטנע, סיפר בפשטות אודות תהליך עשיית היין, האהבה הרבה לאדמה ולתוצרתה ועל החתירה הבלתי מתפשרת למצוינות. היין הראשון, קברנה סוביניון 2012 נמזג לכוסות, אוכל כיד המלך מוזרם לשולחן, שקשוקי לחיים נשמעים מכל עבר, והערב יוצא לדרך.
עם כל כוס וכוס התגברה השמחה ולצדה הסקרנות. אסף, כמו כל הייננים והיינניות המשתתפים בערבים של דולב, חלק עם הקהל סיפורים קטנים מאחורי הקלעים של עשיית היין, סיפר אנקדוטות של הצלחות וגם של כישלונות, הסביר אודות הטעמים והענבים ובעיקר הפכו את הנוזל ששתינו בכוסות, לכזה שבן רגע הפך לאישי. כזה שנמסך בו סיפור אנושי. שהרי יין בסופו של יום מספר את סיפורה של האדמה, של האקלים ושל הענבים, כשבכל אלה מתערבל סיפורם האישי, תשוקותיהם ואהבותיהם של אנשי היין. לשתות קברנה פרנק של יקב מרגלית לפני שמכירים את האנשים שמאחורי התווית, הינה חוויה שונה בתכלית אחרי שמכירים, מביטים בעיניים, בפנים צרובות השמש ובידיים שניכר עליהם שליטפו היטב את האדמה.
יותר מחמש כוסות ספרנו, עד שכבר לא יכולנו לספור. לכל כוס, יין ובלנד התאים השף של הטרקלין את המנה המתאימה לחיך וליין. כוס רדפה מנה, סינטה אדמדמה הלמה היטב את יין אניגמה שהחליק בגרון, וסביב השולחן החלו זרים גמורים לחלוק סיפורים וחוויות ולרקום ידידויות חדשות.
לכל ערב את הקסם המיוחד שלו, את הייננים, אנשי היין והעשייה הייחודית להם, וכמובן תפריט של אוכל טוב שמלווה את השתייה והטעימות. מידי חודש, מציג דולב את רשימת הייננים באתר שלו, וכל שעליכם לעשות הוא לבחור את היינן ואת החבר/חברים שייהנו יחד איתכם. אל תפספסו.
תגיד שחגית:
ג'אפה – בית לחובבי יין – 052-3180033 בתיאום מראש. לרשימת ערבי היין הקרובים, לחצו כאן












