לפעמים מתחשק לנו משהו מתוק ומהביל שינחם לנו את הבטן ואת הלב. אפילו כשעדיין לא ממש קר בחוץ. לאוכל חמים יש תמיד אפקט מחבק. הוא מזכיר לנו בית. אני משערת שרבים מכם מדמיינים כוס שוקו חם או מאפה שיצא מהתנור, תופתעו לדעת שלא חייבים להלעיט את הגוף בסוכרים מעובדים או בקמח לבן בשביל למצוא קצת נחמה. המטבח הבריא מציע אפשרויות מעולות שיזינו אתכם ויתנו הרגשה טובה ומפנקת ובו בזמן יהיו בעלי טעם מושלם.
דייסת פירות יער למשל היא מאכל מושלם מכל הבחינות, ובגלל זה בחרתי להעניק לכם את המתכון הוורוד הזה. אני יודעת שהמילה דייסה מעוררת לפעמים התנגדות ומזכירה עיסה דביקה ולא אסתטית, אבל אם תביטו לרגע בתמונות תבינו שדייסה יכולה להיות מעדן אמיתי ויפהפה .נמסה בפה, מתוקה ומרגיעה.
האם הסוכר באמת מנחם?
אף אחד לא יתווכח איתי על כך שיש דבר כזה אוכל מנחם. לכל אחד מאיתנו יש מאכל שמשמח ומרגיע, משרה תחושת נינוחות. הוא יכול להיות קשור בהיבט רגשי כמו זכרונות נעימים. כמו למשל, מנה שאכלנו בחופשה חלומית שאכילתה מחזירה אותנו לאותם רגעים, לפחות בדמיון, ומרוממת את מצב הרוח. עוד אלמנט מנחם קשור גם באדם שמכין אותו עבורנו. בגן של הבנות שלי למשל, הגננת דורית מכינה תה קסמים שמרגיע כל ילד שזקוק לכך. מדובר בתה פשוט של קינמון עם דבש, אבל המרכיב המשמעותי הוא האהבה ותשומת הלב שכוס התה המהבילה מכילה בתוכה.
מנות מתוקות ועשירות בפחמימות גם הן מנחמות, לא רק מבחינה פסיכולוגית אלא גם בגלל שכתוצאה מפירוק הסוכרים גדלה כמות הסרוטונין במוח, מה שגורם לתחושת רגיעה, הנאה ושמחה. גם מזון שומני חשוב לתפקוד עצבי תקין ומסייע לשמור על מצב רוח יציב. אבל כשמדובר בסוכר ושומן, חשוב שהמקורות יהיו איכותיים כדי שימלאו את התפקיד הזה באופן מיטבי: בקטגוריית השומנים הטובים תמצאו מזונות המכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3,6,9 או שומן רווי מן הצומח מפרי הקוקוס. כשאני מדברת על פחמימות הכוונה למורכבות מביניהן כמו דגנים מלאים או קטניות. לשם המתיקות תמיד אעדיף סוכר טבעי המצוי בפירות כמו סילאן או מיץ סחוט, דבש טהור או סירופ מעץ המייפל. קבוצת ויטמיני B היא קריטית לתחושה מנחמת ורגועה וגם הם נמצאים בעיקר בדגנים ובקטניות. ויטמיני B מתכלים בגוף כשאנו מתוחים ומדוכאים וכשיש לנו מספיק מהם, זה תורם לשינה טובה, לריכוז ולמצברוח מרומם.
עם יד על הלב, למי מאיתנו אין בבית איזו חבילת עוגיות, חפיסת שוקולד או מיכל גלידה כדי להעביר רגעים מבאסים? כך גם מלמדים אותנו הסרטים והפרסומות, שאם רק נאכל איזה שוקולד נרגיש את העליצות מתפשטת. אבל הסוכרים הפשוטים מזייפים נחמה. עיכולם פוגע במאגרי ויטמיני ה-B ולכן בטווח ארוך בעצם הסוכר יכול אפילו לגרום לדכדוך. אנשים מנסים להפיג מתח באמצעות מזון מאז שהאנושות קיימת. זהו מנגנון טבעי שנקרא אכילה רגשית. השאלה היא כמה מן המזון שלכם מתפקד ככזה. אם אתם מחפשים נואשות אחר מזון מנחם חלק גדול מהיום, רצוי לבדוק מהם הדברים שמטרידים אתכם שאינם מקבלים מענה. אבל אם האוכל מתפקד כמקור לנחמה רק מדי פעם, זה לגמרי נורמלי ואתם מוזמנים להרגיש בנוח עם עצמכם.
מתכון לדייסה ורודה בטעם משגע
קערת דייסה ורודה, חמימה ומענגת תעשה עבורכם את העבודה ויכולה להוות אחלה ארוחה מנחמת וטעימה. שיבולת השועל עשירה בסיבים תזונתיים שיאפשרו עלייה הדרגתית ומתונה של רמות הסוכר. הדגן הזה גם עשיר בויטמיני B ופירות היער עשירים בנוגדי חמצון שמחזקים את המוח. בקיצור – הכי טוב שיש. מזון נחמה אולטימטיבי.
המצרכים:

½ כוס אגוזי מלך
½ כוס פירות יער טריים או קפואים (דובדבן, פטל, אוכמניות, חמוציות).
2 כפיות דבש
3/4 כוס קוואקר (שיבולת שועל עדינה)
½ כוס מים
½ כוס חלב שקדים/אורז/סויה
½ כפית קינמון
1 כף קוקוס לקישוט
אופן ההכנה:

– בסיר קטן מערבבים את הקוואקר עם החלב, המים, הקינמון ופירות היער, מלבד 4-5 שנשאיר בצד לקישוט.
– מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב כחמש דקות.
– מכבים את האש, מוסיפים דבש ומערבבים היטב.
– מוזגים את הדייסה לקערה יפה ומקשטים מעל עם אגוזים, קוקוס ופירות יער.
– מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
ניתן להכין כמות גדולה, לשמור במקרר ולחמם שוב לפני ההגשה. מומלץ כארוחת ערב לשינה איכותית או כנשנוש משביע ומזין בין הארוחות.
צילומים: עדי הלמן
>> למתכונים נוספים עם קוואקר היכנסו לאתר













