מתוך הבלוג של לימור תירוש
בשנות השבעים והשמונים אספרגוס טרי היה מעדן שהוגש בבתי עשירים בלבד. קשה היה להשיגו ומחירו היה כה יקר שבקושי ידענו על קיומו. היה בגבעולים הדקים והתמירים הללו משהו אצילי, עדין וקלאסי, אורחים לרגע מארץ רחוקה. מאז השתנו הדברים, חקלאי ארצנו מגדלים אספרגוס וקל להשיג אותו במחיר שפוי (20-30 שקל לצרור).
כשבוחרים אספרגוס חשוב שיהיה בצבע ירוק עז (לא חיוור), שגבעוליו זקופים, והקשקשים שמעטרים את הפרח סגורים. יש שאוהבים אותו דק ויש שאוהבים אותו עבה, אני מעדיפה את הבינוני, לא דק ולא עבה – בשבילי ככה הוא מושלם. לפני השימוש, חותכים את השליש התחתון של האספרגוס ומשליכים. את השני שלישים הנותרים חולטים למשך שתי דקות בקערה עם מים רותחים (ללא מלח) מסננים ומעבירים למי קרח להפסקת הבישול. עכשיו אפשר לאכול אותו כמות שהוא עם מעט שמן זית, גרידת לימון ומלח גס, או לשלב בפסטות, ריזוטו, סלטים, מרקים ולצד דגים צלויים. עד השימוש, שומרים את צרור האספרגוס במקרר, לא שטוף, בתוך כוס עם מים קרים (כמו זר פרחים). >> עוד על אספרגוס

סלט אספרגוס ועדשים שחורות
סלט יפהפה, נפלא בטעמו. כל מילה נוספת מיותרת
חומרים (ל-4 מנות):
צרור אספרגוס שטוף
כף שמן זית
מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור
לעדשים:
שליש כוס עדשים שחורות מושרות במים לשעה או יותר
חצי בצל אדום קטן קצוץ קטן קטן
שן שום קטנה קצוצה
כף בזיליקום קצוץ או חופן עלי מיקרו בזיליקום
1 עגבנייה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
חצי כפית מלח אטלנטי
רבע כפית פלפל שחור גרוס
לזריה מעל:
2 ביצים קשות מגוררות דק על פומפייה
אופן ההכנה:
חותכים את השליש התחתון (העבה והעצי) של האספרגוס ומשליכים אותו.
מעבירים את האספרגוסים לתבנית, מוזגים מים רותחים עד כיסוי וחולטים שתי דקות. מסננים ומשרים במים קרים, עדיף מי קרח להפסקת הבישול.
בסיר בינוני מבשלים עדשים עם 2 כוסות מים עד רתיחה, מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל ומבשלים על רתיחה עדינה 10-5 דקות (עד התרככות לרמת אל-דנטה). חשוב להימנע מבישול יתר.
מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים בצל, שום ובזיליקום ומערבבים. חותכים את העגבנייה לשניים וסוחטים את תוכנה מעל העדשים, מוסיפים את חומרי הרוטב ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים מחבת עם כף שמן זית ומקפיצים את האספרגוסים למשך דקה או שתיים. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת הגשה.
עורמים את סלט העדשים מעל האספרגוסים (ללא הרוטב שהצטבר בתחתית הקערה), זורים ביצה קשה מגוררת ומגישים.
.
מתכוני אספרגוס נוספים של לימור תירוש:
סלט אספרגוס, כרובית צלויה וביצים
.
.
.
.
.
.
.
.
מרק אספרגוס וחומוס (חם או קר)
.
.
.
.
.
.
.
.











