מייקינג עוף

סלט העוף האסייתי של השף אבי ביטון ממש קל להכנה, אבל הוא גם טעים, משביע ובא עם המון טקס בישבן

זה מכתב האוכל השני שלי, שבו אספר לכם איך הכנתי ואכלתי את סלט העוף עם הרוטב הכי בן דונה.

המתכון שאני הולכת להכין הוא בסה"כ סלט עוף אסייתי, אבל הסלט הזה הוא כל כך אהוב, קריספי ומפתיע בלשון, שאני מרוגשת רק מלקרוא שוב את רשימת המצרכים. את הרוב יש לי בד"כ בבית: בוטנים מטוגנים (שזאת התוספת האישית שלי), חזה עוף, שמן סומסום, סויה וסילאן, אבל יש השלמות טריות שחייבים, כמו: נענע, כרוב אדום, כוסברה, בצל ירוק וסלרי. אבי הגיבור ביטון, פתח אותי לשמן הסומסום. כשטעמתי את הסלט על הסט, היה ברור לי שזו תחילתה של חברות נפלאה ביני לבין הסומסום, על כל צורותיו.

לפני הכל אני חייבת וידוי קטן: זה סלט שממש קל להכין אותו, אפילו למאותגרת מטבח כמוני, אבל הוא טעים ומשביע ביותר ובא עם המון טקס בישבן. זה הסלט שתביאו כשמבקשים מכם בפעם הבאה: "תביאו איזה סלט".

אני אקנה עכשיו את כל מה שחסר לי, אכין את הסלט ואוכל אותו אחרי כחצי שעה. אני אוהבת לתת לו לחכות לי קצת, כי אז הטעמים חודרים פנימה לעופות וזה נפלא בפה.

בצהריים אני עורכת את התכניות שצילמנו שבוע שעבר של "שגב בא לפנק". אבי גרייניק שותל אותנו בריצפת חדר העריכה. אנחנו נקרעים מצחוק. פרגנו לעצמכם הפוגה קומית וצפו בפרק הזה (שישודר ב-21 לנובמבר בשעה 18:50). לא, אין דברים כאלה….

טוב, אז אני מכינה לי את רוב הסלט, בשביל שרק יישאר לי "לפספס" את העופות על המחבת ולהרטיב הכל. את כל העלים שנשארו לי, הכרובים ושאר הירקות אני פורסת דק, מכניסה לקערה ומכסה בניילון נצמד. זהו. ים של אוכל למחר, לחדר עריכה.

קבלו ארוחה שלמה בקערה אישית שעושה לחייך:

סלט העוף האסייתי של השף אבי ביטון

לסלט זוגי די גדול צריכים:
  • מעט שמן קנולה
  • 300 גר' חזה עוף פרוס דק ונקי מגידים
  • 2 מלפפונים
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים דק
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים דק
  • 3  בצלים ירוקים קצוצים גס
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • 1 צרור כוסברה קצוץ
  • חופן נענע קצוצה
  • 8 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן סומסום
  • 3 כפות סילאן
  • מיץ מלימון אחד
  • מיץ לימון מ-1 לימון
  • 1 בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
ככה מכינים:
  1. מחממים מעט שמן במחבת פסים על אש גבוהה. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים קלות עד שהם עשויים. מוציאים ומעבירים למקרר.
  2. חוצים את המלפפונים ומנקים את התוך בעזרת כפית. חותכים בסכין חדה לפרוסות אלכסוניות דקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הג'ינג'ר, הגזר, הסלרי, הבצל הירוק, העגבניות, הכוסברה והנענע.
  3. חותכים את העוף לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את רוטב הסויה, שמן השומשום, הסילאן ומיץ הלימון. מוסיפים את הבצל והכרוב ומערבבים היטב.
  4. אני הורדתי את השריות כי לא בא לי היום, והוספתי בוטנים וסומסום, וואסבי לקראנצ' ולחרפרפות.
הנה לכם קולאז' של מאחורי הקלעים:

וככה אוכלים :

[youtube CTQZqz09ad4 nolink]

נ.ב.

ממליצה לצפות בסרטונים כשיש רעב. זה פשוט הרבה יותר כיף…

מילון cookeat

סט הצילומים, או בקיצור: סט – כשאומרים סט, מתכוונים בעיקר למיקום הצילום. מה שקובע את היותו סט, זה שנמצאים בו: מצלמה, צוות צילום, טאלנטים, וכל האירוע שמצטלם באותו רגע הופך לזירת התרחשות טלויזיונית, אינטרנטית, או קולנועית. במקרה שלנו- היא תמיד קשורה לאוכל ולאנשים.

חדר עריכה – החומרים שיוצאים מהסט מגיעים לחדר העריכה. הקלטות עוברות דיגיטציה, כדי שניתן יהיה לערוך על מחשב ולהוציא מהחומרים רק את מה שצריך. כל שאר החומרים, טובים ככל שיהיו, נשארים "על ריצפת חדר העריכה". (ביטוי שמקורו בעריכת פילים, שהיו חותכים עם מספריים מיוחדות ושאריות הסרט היו אכן נזרקות על הריצפה).

לפוסט המקורי ב-cookeat

לבלוג "cookeat" של נעה רוזנפלד