לבצק:
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון.
מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי.
עוברים להפעלה רצופה עד לקבלת גוש בצק.
מהדקים את כדור הבצק.
עוטפים בניילון ומניחים במקרר לשעתיים להתגבשות ומנוחה.
למלית גבינה:
500 גר' ריקוטה
150 גר' סוכר
150 גר' חמאה מומסת
25 גר' קורנפלור
1 ביצה
*אפשר להוסיף מקל וניל
מערבבים את כל החומרים עד קבלת מרקם חלק
למשמשים:
12 משמשים טריים
סירופ (מים וסוכר ביחס של 1:1)
חוצים את המשמשים ומוציאים את הגלעינים.
מביאים את סירופ הסוכר לרתיחה ומכניסים את המשמשים לבישול במשך 2 דקות.
לאחר 2 דק' מסננים מהסירופ ומצננים.
הרכבת הטארט:
מרדדים את הבצק הפריך לעובי של 3 מ"מ
מניחים את הבצק על תבנית בקוטר 20 ס"מ
יוצקים על הבצק כ-400-450 גר' מלית גבינה
מפזרים מעל את חצאי המשמשים המצוננים כשצד הקליפה כלפי מעלה
אפייה:
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מכניסים את הטארט לאפייה במשך 25 דק'.
לאחר 25 דק' מסובבים את הטארט ומניחים לזמן אפייה נוסף של 25 דק' עד להזהבה של השכבה העליונה.
להוציא מהתנור ולצנן.
הצעת הגשה:
מפזרים מעל אבקת סוכר.
מגישים לצד כדור גלידה או סורבה.
בתיאבון!
אגב, העוגה הספציפית הזאת עולה 60 שקל, ואפשר לקנות אותה במאפיית קרסט, יחד עם עוד המון מאכלים אחרים שמתאימים לשבועות.












