סופריטו שום ירוק ותרד

שנייה לפני שנגמרת עונת השום הירוק הנהדר, לימור תירוש הכינה ממנו 3 מנות נפלאות: לקונפי שום, לסופריטו עם תרד ושום ולמרק שום ירוק ופול. כל המתכונים בפנים

מתכון לסופריטו

מתוך הבלוג של לימור תירוש

בר יותר מחודש מולך בשוק ריח אחר, ריח השום הירוק. זה מכה בך כבר בכניסה, עם הערימות הענקיות שמונחות בצד הכביש, על המדרכה איפה שרק אפשר, גדולות  מכדי להיערם על הדוכן. והריח העוקצני הנפלא שנישא מעל שאר הירקות ומבשם את השוק בריח פריחה ירוקה. אל תתמהמהו, עונת השום הירוק קצרה, ממש קצרה ועוד שנייה היא נגמרת. הוא יישאר איתנו עוד שבועיים-שלושה לכל היותר.

 טעמו של השום הירוק שונה מטעם השום היבש, הבוגר, שאיתו אנו משתמשים בשאר עונות השנה. הוא עדין יותר, רענן, עשיר בטעמים עשביים וחריפותו מאוזנת. השיניים שלו דבוקות אחת לשנייה ולכן אל תנסו להפרידן. את השום הירוק פורסים לפרוסות רוחביות ואוכלים גם את הקליפה העדינה. מה שעוד כיף בו שגבעוליו הירוקים הפנימיים, הקרובים לפקעת, אכילים וכדאי לקצוץ אותם ולהוסיף לפסטה, לתבשילי בשר או עוף ולמרקים. >> עוד על שום ירוק

סופריטו שום ירוק ותרד

סופריטו שום ירוק

חומרים (ל-8-10 מנות):

עוף וחצי שטוף ומיובש, מחולק

6 פלפלי שושקה מתוקים מיובשים

5-6 ראשי שום ירוק שטופים

½ כפית מלח אטלנטי

מעט פלפל שחור גרוס

שליש כוס שמן קנולה או חמניות

½ כוס מים

750 גרם תרד תורכי או עלי מנגולד שטופים

תבלינים לציפוי העוף:

כפית וחצי מלח גס

כפית פלפל שחור

כפית קימל טחון

כפית כמון טחון

כפית גרגירי כוסברה טחונים

רבע כפית הל טחון

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:

משרים את פלפלי השושקה היבשים חצי שעה במים רותחים. מסירים את הגבעול והגרעינים וקוצצים לרצועות דקות.

פורסים לרוחב את ראשי השום, ממליחים ומפלפלים.

מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את פרוסות השום מכל צד עד הזהבה. מעבירים לצלחת.

בצלחת עמוקה מערבבים את התבלינים ומצפים את חלקי העוף.

מוזגים לאותה המחבת עוד מעט שמן ומטגנים על להבה בינונית את שוקי העוף עד השחמתם משני הצדדים (5-4 דקות מכל צד). מעבירים לצלחת.

כעת מרכיבים את הסיר: מנחים פרוסות שום ופלפלי שושקה בתחתית הסיר, מעליהם מניחים את חלקי העוף ומוזגים את יתרת השמן שנותר במחבת. מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית עד רתיחה עדינה.

מנמיכים לאש נמוכה מאוד ומבשלים מכוסה 3 שעות תוך שמירה על בעבוע עדין. בודקים מידי פעם ואם צריך מוסיפים מעט מים רותחים.

לאחר 3 שעות בישול מוסיפים עלי תרד (אם הסיר קטן מדי עושים זאת בפעמיים) מכסים ומבשלים רבע שעה. מערבבים מעט מאוד ומגישים. העוף טעים יותר ביום המחרת.

סופריטו שום ירוקסופריטו שום ירוק

.

מתכוני שום ירוק נוספים של לימור תירוש:

קונפי שום ירוקקונפי שום ירוק

.

.

.

.

.

.

.

.

.

מרק שום ירוק ופולמרק שום ירוק ופול

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.