מתוך הבלוג של לימור תירוש

חטיף אנרגיה ללא גלוטן
חטיפים קראנצ'ים נפלאים, בעלי מרקם מעט דביק. כשהחלפתי את הצימוקים ב-100 גרם שוקולד מריר קצוץ, הילדים חיסלו את החטיפים ברגע. אפשר גם להמיר ב-100 גרם ערמונים קצוצים או בתערובת של שוקולד וערמונים. גולדן סירופ הוא סירופ מרוכז סירופ מרוכז וסמיך העשוי ממיץ קנה סוכר, ניתן להשיג בחנויות לחומרי אפיה ובחניות טבע.
חומרים (ל-40 יחידות):
80 גרם חמאה
חצי כוס (100 גרם) סוכר קנים או דמררה
שליש כוס (100 גרם) גולדן סירופ או סירופ תירס בהיר
רבע כוס (60 מ"ל) תרכיז תפוחים (סיידר)
2 כוסות (100 גרם) פתיתי קינואה קלויים ("קינופלקס" להשיג בחנויות טבע)
כוס וחצי (70 גרם) פצפוצי אורז מלא (אורז תפוח, לא ממותק, להשיג בחנויות טבע)
חצי כוס (100 גרם) גרעיני דלעת
חצי כוס (80 גרם) גרעיני חמניות
שליש כוס (75 גרם) צימוקים שחורים קטנים, חמוציות או אוכמניות מיובשות
רבע כוס (35 גרם) שומשום
חצי כפית קינמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בגודל 25 על 35 ס"מ בנייר אפייה.
מחממים בסיר קטן סוכר, גולדן סירופ, חמאה ותרכיז תפוחים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עד רתיחה עדינה. מסירים מהאש.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית. מוסיפים את תכולת הסיר לקערה עם היבשים ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטיחים בידיים מעט רטובות, מהדקים היטב ומשהים בצד לחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 25 דקות.
מקררים לפני החיתוך. מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים למלבנים ושומרים בקופסה אטומה במקרר.
הם טעימים יותר בטמפרטורת החדר.

חטיפי אנרגיה נוספים של לימור תירוש:













