חטיפי אנרגיה תוצרת בית

לא תאמינו כמה חטיפי גרנולה מעשה ידכם הם הרבה יותר טעימים מאלה הקנויים. אפשר לשלוט במתיקות ובשומן שבהם ולהכניס לתוכם את כל מה שאתם אוהבים. לימור תירוש עם 3 מתכונים לחטיפי אנרגיה שמתאימים גם לפסח

חטיך אנרגיה

מתוך הבלוג של לימור תירוש

חטיף אנרגיה ללא גלוטן

חטיף אנרגיה ללא גלוטן

חטיפים קראנצ'ים נפלאים, בעלי מרקם מעט דביק. כשהחלפתי את הצימוקים ב-100 גרם שוקולד מריר קצוץ, הילדים חיסלו את החטיפים ברגע. אפשר גם להמיר ב-100 גרם ערמונים קצוצים או בתערובת של שוקולד וערמונים. גולדן סירופ הוא סירופ מרוכז סירופ מרוכז וסמיך העשוי ממיץ קנה סוכר, ניתן להשיג בחנויות לחומרי אפיה ובחניות טבע.

חומרים (ל-40 יחידות):

80 גרם חמאה

חצי כוס (100 גרם) סוכר קנים או דמררה

שליש כוס (100 גרם) גולדן סירופ או סירופ תירס בהיר

רבע כוס (60 מ"ל) תרכיז תפוחים (סיידר)

2 כוסות (100 גרם) פתיתי קינואה קלויים ("קינופלקס" להשיג בחנויות טבע)

כוס וחצי (70 גרם) פצפוצי אורז מלא (אורז תפוח, לא ממותק, להשיג בחנויות טבע)

חצי כוס (100 גרם) גרעיני דלעת

חצי כוס (80 גרם) גרעיני חמניות

שליש כוס (75 גרם) צימוקים שחורים קטנים, חמוציות או אוכמניות מיובשות

רבע כוס (35 גרם) שומשום

חצי כפית קינמון

קורט מלח

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית בגודל 25 על 35 ס"מ בנייר אפייה.

מחממים בסיר קטן סוכר, גולדן סירופ, חמאה ותרכיז תפוחים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עד רתיחה עדינה. מסירים מהאש.

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית. מוסיפים את תכולת הסיר לקערה עם היבשים ומערבבים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית ומשטיחים בידיים מעט רטובות, מהדקים היטב ומשהים בצד לחצי שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 25 דקות.

מקררים לפני החיתוך. מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים למלבנים ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

הם טעימים יותר בטמפרטורת החדר.

חטיף אנרגיה ללא גלוטן

חטיפי אנרגיה נוספים של לימור תירוש:

חטיף אנרגיה עם שוקולד ודבשחטיף אנרגיה עם שוקולד ודבש

חטיף אנרגיה טבעוני ללא אפייהחטיף אנרגיה טבעוני ללא אפייה

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.