שיפודי האסדו מונחים על הגחלים, נקניקיות הצ'וריסוס מפיצים ריח משגע, רעש השחזת הסכינים וברקע מראה הגחלים הלוחשות, אלו הסימנים שפה עומדת להתחיל סדנת בשרים מיוחדת לקרניבורים בלבד!!!

ופרגיות משובחות. צילום: נדיה היבא
…אנטריקוט, אסדו, נתח קצבים, סינטה וצו'ריסוס – הכל יחד במופע ריקוד מדהים של חגיגת מראות, ריחות וטעמים, ושל בשרים טריים ואיכותיים, חגיגה ענקית לעיניים ולחך – פה מתחילה חגיגת בשרים לקרניבורים, לשוחרי הבשר האיכותי ולמביני עניין!!!
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
לקראת יום העצמאות שהוא גם חג המנגל הלאומי, הוזמנתי לסדנת בשרים של "דרום אמריקה-בשרים לגריל ואסדו". המקום הוא שילוב של קצבייה שבה נמכרים נתחי בשר איכותיים המובאים מארגנטינה, ואולם בו נערכים סדנאות בשרים לקבוצות.
ולפני שאמשיך לספר לכם על המקום והסדנא… מבטיחה לכם מתכון מנצח להכנת אצבעות אסאדו ברוטב ברביקיו באדיבות רן ויזל.

צילום: נדיה היבא
להפסיק לנשנש. צילום: נדיה היבא
"דרום אמריקה בשרים לגריל ואסאדו" מתמחה ביצור בשרים איכותיים מבוססים על בשר המיובא מדרום אמריקה. מוצרי הבשר של דרום אמריקה נבחרים בקפידה, מיושנים בדיוק על פי הצורך או מיוצרים בשיטות מסורתיות וביתיות באופיין. קולקציית בשרי הפרמיום כוללת מגוון בשרים לצלייה.
בסדנאות, מלמד עופר ויזל, בעלים, את רזי הגריל והפולקלור הדרום אמריקאי, מדריך ומדגים, ומתבל בהרבה יין והומור. "קצת עשן, אפס מאמץ ותוצאות מעולות"- מבטיח, ומקיים.
צילום: נדיה היבא
וסלט פלפלים חריפים ירוקים תוצרת הבית. צילום: נדיה היבא
הסדנאות מתאימות, לפי ויזל – ואני מסכימה איתו לגמרי – "לגברים רעבים, לנשים רעבות, וגם לאלו שפשוט נהנים מערב של יין, בשר וחברותא".
הסדנא נמשכה על-פני ערב ארוך ומסעיר של חוויית טעמים, 3 שעות של עונג צרוף של טעמים נפלאים מנתחי בשר שונים ומשובחים ביותר.
צילום: נדיה היבא
לאורך הסדנא לימד עופר ויזל, הבעלים של המקום, את רזי הגריל והפולקלור הדרום האמריקאי, הדריך והסביר עם הרבה הומור ויין משובח.
בין אכילת נקניקיות הצ'וריסוס העסיסיות לאנטריקוט המשובח, למדנו על תרבות הגריל הארגנטינאי, בחירת הפחמים והדלקתו, דרך הגריל המיוחד, סוגי הבשרים השונים וגם קיבלנו טיפים לצלייה וכמויות הגשה.
צילום: נדיה היבא
משובחות. צילום: נדיה היבא
ואם בא לכם "על האש" בחצר או בטבע ולא מתחשק לכם להתאמץ?
חברת דרום אמריקה נותנת שירותי גריל בחצרות בתים פרטיים ובטבע. אין כמו בשר מעולה שנצלה על ידי גריל מן מיומן בציוד הטוב ביותר שיש.
שירותי הגריל מביאים כמות נאה של בשר אשר נצלה בצורה מיטבית ומוגש על כלים מחוממים (פריז'יטות) הישר לשולחן.
התקשרו לקבלת פרטים נוספים על כל אפשרויות השירות – טל' 03-9014730
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
קצבייה – חנות קטנה ומפתיעה
כשתגיעו בפעם הראשונה רוב הסיכויים שתכניסו ראש תוהה ותשאלו איפה כאן מוכרים בשר. החנות הממוקמת באיזור התעשיה טרוגוזין תפתיע אתכם מהרגע הראשון. שפע בשרים לכל עניין ומטרה כולם בחורים בקפידה ומיוצרים באהבה. בנוסף לבשרים מגוון רחב של יינות, מוצרי פולקלור ארגנטינאי, גרילים וציוד לגריל ולמטבח.
שירות אישי זה לא סיסמא בחנות. בחנותנו פוגש כל לקוח מוכר אשר ישמח לייעץ לו אודות סוגי הבשרים, כמויות, שיטות צליה תזמון ולמעשה בכל שאלה שיש לכם.
החנות פתוחה מיום א עד יום ו ברצף.
צילום: נדיה היבא
מדי פעם נערכות בחנות טעימות אותם אנו מפרסמים רק לחברי המועדון שלנו.
לרישום חברי המועדון http://www.dromamerica.co.il/contact
ולסיום מתוק של הארוחה, איך אפשר בלי קינוח באווירת המנגל ומתאים לארוחה כשרה:
משחירה, חותכים את הבננה לאורכה, משחילים 2-3 קוביות שוקולד מריר, ממתינים
עד שהשוקלד יימס ומגישים עם אגוזים קצוצים מעל. צילום: נדיה היבא
דרום אמריקה-בשרים לגריל ואסדו – בננה על הגריל שצולים מכל הכיוונים עד שהיא
משחירה, חותכים את הבננה לאורכה, משחילים 2-3 קוביות שוקולד מריר, ממתינים
עד שהשוקלד יימס ומגישים עם אגוזים קצוצים מעל. צילום: נדיה היבא
והבטחות צריך לקיים…
צילום: דרום אמריקה/עופר ויזל
מתכון מנצח ופשוט לאצבעות אסאדו ברוטב ברביקיו באדיבות רן ויזל
חומרים:
2 ק"ג אצבעות אסאדו
2 בקבוקי בירה לבנה
6 גרגירי פלפל אנגלי
ציפורן – גרגיר (אופציונאלי)
עלי דפנה
רוטב ברביקיו /ברביקיו צ'יפוטלה
אופן ההכנה:
- מניחים את אצבעות האסאדו בסיר, יחד עם הבירה, פלפל שחור, מס' גרגירי פלפל אנגלי, מעט מלח ועלי דפנה. מבשלים את האצבעות במשך כשעה וחצי בבירה ותוספת מים רתוחים עד לכיסוי האצבעות.
- מרתיחים ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך מאוד ונימוח.
- מסננים את הנוזלים מהבשר ומניחים את אצבעות האסאדו על גריל חם.
- מורחים רוטב ברביקיו בנדיבות וצולים עוד כ 10 דקות, עד שהבשר משחים יפה.
- מורחים שוב ברוטב ברביקיו ומגישים.
- בתיאבון !!!!


לאתר הבית: http://www.dromamerica.co.ill/
כתובת המקום:
דרום אמריקה-בשרים לגריל ואסדו – הכתובת שתכניסו לוואז
דרום אמריקה- כשר.
איזור התעשיה טרוגוזין בין כפר חב"ד לבית דגן | טל' 03-9014730
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היח"צ











