הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

בדרך כלל כבר בסביבות יום שלישי אני מתחילה לחשוב מה אכין לשבת,

ביום רביעי אני מחליטה סופית מה יהיו התבשילים,

ביום חמישי “החצי שלי”- רותם, יוצא לקניות ומביא איתו את המרכיבים הנדרשים,

דרך אגב, אין על רותם בקניות בסופר ואין על רותם בכלל…

וביום שישי, כשהילד ישן צהרים, אני מתחילה את המלאכה שאורכת לערך ארבע שעות ובסופה ארוחה לשישי בערב, שבת בצהרים ובדרך כלל אפשר גם למשוך עם השאריות לראשון ושני.

השבוע אין לי כח : )

הילד ו”החצי” מתאוששים ממחלת חורף שתקפה אותם השבוע, אני בשבוע 33 להריוני, כבר כבדה ועייפה.

אבל מה לעשות צריך לאכול וכדאי שיהיה טעים, והכי חשוב שיהיה זריז ופשוט ובלי הרבה עבודה. אז בדיוק בשביל מצבים כאלו יש לי מתכון מנצח, פשוט וסטנדרטי של מה אם לא, יקיר המטבח הישראלי “עוף בתנור”. המתכון מתאים לכל המשפחה, גם לילדים משלב “אוכל אצבעות” וכמובן למבוגרים.

מרכיבים:

עוף שלם (ניתן גם חלקי עוף)

תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות בינוניות

בטטות חתוכות לחתיכות בינוניות

2 בצלים בינוניים פרוסים לטבעות

10 שיני שום

מרכיבים לרוטב:

7 כפות שמן זית

3 כפיות חרדל

6 כפות סויה

3 כפות קטשופ

קורט מלח

קורט סוכר

פלפל שחור על פי הטעם

קורט פפריקה מתוקה

אופן הכנה:

מניחים במרכז תבנית הכי גדולה שיש לכם את העוף, מסביבו תפוחי אדמה ובטטות, כמה שנכנס. ביניהם את טבעות הבצל ושיני השום. אני בדרך כלל מניחה את שיני השום והבצל מעל תפוחי האדמה והבטטות, בכדי שאוכל לדלות אותם לפני שאני מגישה לבני (הוא עדיין קטן לשום …)

בקערה בינונית שמה את כל מרכיבי הרוטב ומעליהם מים חמים עד גבוה חצי הקערה, מערבבת, טועמת ומשפרת על פי הטעם. את תוכן הקערה יוצקת על העוף, תפוחי האדמה והבטטות ומערבבת טוב טוב שיגיע להכל.

מכניסה לתנור על גריל ל- 200 מעלות בכדי לתת מכת חום ולאחר רבע שעה מורידה ל- 180 מעלות. (כל אחת ואחד מכירים את התנור שלהם והכי טוב לפעול על פי היכרות זו)

תפוחי האדמה והבטטות יהיו מוכנים לפני העוף ולכן כשאני רואה שהם מוכנים, מוציאה אותם מהתנור, הופכת את העוף עד שגם צידו השני משחים וזהו !! מוציאה מהתנור את העוף, מחזירה את תפוחי האדמה והבטטות לתבנית לצידיי העוף ומגישה.

שיהיה לכולם בתיאבון, שבת שלום וסוף שבוע של מנוחה ואגירת כוחות….

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה