הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

כשהתחילו הדיבורים על כך שסוף השבוע הולך להיות חורפי והרשת התמלאה במתכונים למרקים, החלטתי גם אני להצטרף לחגיגה. קבלו את המתכון שלי למרק בטטה, טעים, טעים, טעים : )

20/11/2014

ולפני המתכון קצת אוירה של חורף

embedded by Embedded Video

מרק בטטה 

 מרכיבים: 

 שמן זית

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות

4 שיני שום כתושות

3 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות בינוניות

6 כוסות מים בטמפרטורת מי ברז

תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום

חופן אגוזי מלך מרוסקים (אני ריסקתי עם פטיש שניצלים, אפשר גם בבלנדר)

אופן ההכנה: 

לחמם כף שמן זית בסיר בינוני

כשהשמן רותח להכניס את הבצל החתוך ואת השום הכתוש

כאשר מזהיבים להוסיף את הבטטות החתוכות ולערבב

להוסיף את  6 כוסות המים ולערבב

לתבל בתבלינים המצוינים מעלה, כמויות על פי הטעם

להוסיף את האגוזים  ולערבב

לכסות את הסיר ולבשל על אש גדולה עד שהבטטות מוכנות.

כאשר מוכנות לכבות את האש.

להעביר  עם כף מסננת את כל המוצקים מהסיר (בטטות, בצל, שום) לכלי בו ניתן לטחון עם בלנדר מוט

לטחון את הכול ולהוסיף בהדרגה את המים שבושלו בהן הבטטות

כמות המים שיש להוסיף נקבעת על פי מידת הסמיכות בה כל אחד אוהב את המרק שלו (אני הוספתי כמעט את כל המים, בהדרגה כמובן בכדי לשלוט על מידת הסמיכות הרצויה)

לאחר הוספת המים ניתן לתקן טעמים

אני הוספתי: מלח, פלפל שחור, כרכום ושמן זית.

 וזהו! אתם מוכנים לחורף!

בתיאבון, שבת שלום וסופ״ש נעים : )

מרק בטטה 1 מרק בטטה 2

בא לכם לקבל עדכון בכל פעם שמתפרסם מתכון “במטבח של קלרה״, חיזרו לדף הבית של הבלוג ולחצו על הכפתור הסגול משמאל ״עקוב אחרי״

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה