הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

השבוע, חברתי הבלגית והאלגנטית הזמינה אותי לארוחת ערב כדי שאכיר את חברותיה. מעבר לטוב טעם משובח, תיקים קטנטנים ומבטא צרפתי חינני זכרתי, שהבנות מצוידות בידע קולינרי נרחב.

השתדלתי. לבשתי שמלה שחורה וקטנה, מרחתי לק אדום וקיללתי בלב את מגמת הערבית בה למדתי 5 שנים.

הבנות היו בדיוק כפי שדמיינתי. נאות, עדינות מראה ודקיקות גו. הן ישבו בנימוס וחיכו למנה הראשונה אגב לגימות קטנטנות מכוסות שמפניה צלולות.

לפתע ,כל הסצנה השתנתה. במרכז השולחן הונחה מחבת מהבילה ועליה נראו פירורים זהובים. ליד, קערת סלט ירוק.

העדינות פרחה לה בזריזות ואת מקומה פינו מבטים נחושים.

“תיפסי את כף ההגשה וקחי לך מהר מנה” צעקה לי החברה מקצה השולחן. מכל עבר הן זינקו, הקץ לעדינות ולרכות.

“זהו מתכון מדהים שעבר בירושה מהסבתא הצרפתייה לאמא ועכשיו אליה” הסבירה לי חברה נוספת בשולחן בעודה טורפת את המאפה הריחני.

בבת אחת הבנתי שאם אהסס עוד שניה לא יישאר לי כלום. גרפתי לי כף גדושה לצלחת וטעמתי.

ולא האמנתי.  קרמבל של עגבניות קיץ נהדרות שקורמלו עד כדי טעמי מרמלדה מתוקה ואצרו בתוכן טוסקנה שלמה. והפסטו העדין שנח לו עליהן בשמחה ירוקה. ומעל הכל שפע של פירורים זהובים, מתפוצצים בטעמי פרמזן עדינים. משהו שבין מאפה לסוג של פסטה נהדרת.

בקיצור, מנה ראשונה שהיא לחיים לחיים, או כמו שהצרפתיות טענו בארוחה – “לה בל וי…לה בל וי…”

קרמבל עגבניות ופסטו

צולם על ידי רותם ליברזון

לקנות

14 עגבניות בשלות (זוהי שיא העונה ולכן רובן מתוקות)

1 צרור של בזיליקום טרי

שמן זית

כפית סוכר

כפית מלח

2 שיני שום

לקרמבל

100 גרם קמח

100 גרם גבינת פרמזן בגוש

100 גרם חמאה מלוחה

50 גרם פירורי לחם (אני השתמשתי בפנקו ויצא נהדר)

הכנה

לרוטב הבזיליקום – טוחנים את עלי הבזיליקום  ושיני השום עם מעט מלח ובערך 2 – 3 כפות שמן זית עד לקבלת מחית סמיכה.

למרמלדת העגבניות -  מסמנים בעזרת סכין איקס קטן בכל קצה עגבנייה ומכניסים לסיר עם מים רותחים ל 2 – 3 דקות. מוציאים ומקלפים בקלילות את הקליפות. חותכים לחתיכות גסות תוך כדי הוצאת הגרעינים. מכניסים את חתיכות העגבנייה למחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים היטב לפחות 20 דקות עד שהעגבניות מתייבשות לגמרי מכל הנוזלים שלהם והן מקורמלות היטב. מתבלים במעט סוכר ומלח לפי הטעם שלכם. שימו לב שכמות העגבניות קטנה מאד בשל איבוד הנוזלים.

צולם על ידי רותם ליברזון

לקרמבל – במעבד מזון מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם פירורי גס.

להרכבה – במחבת או כל כלי שיכול להיכנס לתנור, מניחים בשכבה אחידה את העגבניות. מעליהם מניחים את מחית הבזיליקום ומעל מפזרים באופן לא אחיד את הפירורים הגסים. מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות לבערך 20 דקות או עד שהפרורים זהובים.

מגישים חם עם סלט ארוגולה ליד ושוכחים גם את הערבית וגם את הצרפתית.

צולם על ידי רותם ליברזון

לעמוד הפייסבוק של רותם ליברזון – טיפול בבישול לחץ כאן

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

לעמוד האוכל של סלונה לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה