הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

שבוע אחרי שחגגתי את יום הולדתי ה-42 נודע לי שאני בהריון. הייתי בדיוק בעיצומה של דיאטת טבעונות קיצונית, וטיילתי להנאתי כשאני מרגישה רזה, סקסית ומשוחררת מתמיד ברחובות העיר. הרהרתי בשמחה במזלי הטוב בעודי מביטה בחמלה בחברתי ההריונית והשמנמנה שצעדה לידי בקושי רב.

לפתע, בלי שום הכנה מראש, נכנסתי לחנות הגבינות בבזל וביקשתי את הגבינה הכי חריפה שיש להם. התנפלתי על הגבינה בתשוקה חסרת מעצורים, ורק פרצופה הנדהם של חברתי גרם לי להפסיק לרגע את התקף הבליסה הקיצוני, ולבחון מחדש את המצב.

את בהריון קבעה ר. אני? נדהמתי, השתגעת? לא השתגעתי, פסקה המכשפה, ושעטה איתי מיד לבית המרקחת. נגררתי אחריה, ממלמלת בלאות, כי אני בעיצומה של תקופת הבלות. וכהוכחה לכך הוספתי את הטיעון המצוין שאפילו המחזור פסק בחודשים האחרונים. את הבדיקה ביצעתי לאחר כשבוע, ובעיקר בשביל חברתי, שלא הפסיקה לנדנד.

כשהבנתי את התוצאה התפצלתי לשניים. הנפש טיילה לה אי שם במרחבי הלא נודע, והגוף המשיך כאילו כלום. לא סיפרתי לאף אחד, אפילו לא לבעלי או לבנות, במשך כשלושה ימים. רציתי להפוך לאחת לפני שאני משתפת. קיוויתי שאם אתלכד אדע לקבל החלטה.

ימים שכאלו… שמחה אדירה, גאווה של אישה פוריה, התרגשות של התחלה חדשה, פחדים עצומים, לילות ללא שינה. מה לעזאזל אני חושבת לעצמי? ואיך אני בכלל מרשה לעצמי? אישה בגילי? זה לא הזמן קצת לנוח?

בלילות בשקט-בשקט שאף אחד לא שמע, מצאתי את עצמי לוחשת לעצמי: כבר עברת את ה-40, כבר התאבלת על זה  שלא תלדי יותר – וויתרת. כבר הקשבת בעצב לגניקולוג הטיפש שלך, שאמר לך להעיף את הגלולות וגיחך כשהעזת לשאול.

אז מה עכשיו?

לאחר כמה ימים מייסרים הפור נפל – נתתי לעצמי להרגיש סוף סוף את מה שכל כך פחדתי ממנו: כן. אני מאושרת. אני מטורפת מאושר. יהיה לי תינוק קטן והוא כבר מאיר אותי מבפנים. מעולם לא הרגשתי כל כך שלמה.

כמובן עד שהוא נולד.. אבל על זה בפעם הבאה.

בינתיים, בעודי מרחפת מאושר, שתי בנות המומות עדיין חיכו לצהריים של אמא.

משתפת בשני מתכונים שכיכבו אצלנו אז ועדיין וטובים להרגעת המצפון והלב.

שניצל פופקורן

כולם אוהבים את “השרוף” של השניצל, את אותם חלקים קריספיים ושחומים בקצוות ובדיוק בגלל זה נוצר המתכון הזה. מתכון שכולו קצוות עסיסיים, שמתפוצצים בפה וילדים שצוהלים משמחה. מתכון מנצח.

מצרכים

4 חזות עוף לא דפוקים

חבילת פרורי לחם פנקו (להשיג בכל המרכולים)

2 ביצים

כף שטוחה חרדל דיזון

2 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל

אופציות נוספות לבחירתכם – כף של סויה, כוסברה קצוצה דק, כפית דבש ואפילו כמון, יתקבלו בשמחה בתוך בלילת הביצים.

הכנה

1. את חזות העוף חותכים לקוביות קטנות בגודל של 2 ס”מ.

2. מכינים תערובת מהביצים, השום, מיץ הלימון והחרדל.

3. משרים את העוף בתערובת למשך 10 דק לפחות.

4. בינתיים מכינים את הפנקו בקערה שטוחה ומתבלים  במלח ופלפל.

5. מוסיפים את העוף לתערובת הפנקו, ושמים לב  שכל הריבועים הקטנטנים מכוסים היטב מכל הצדדים בפירורים.

6. כשהכדורים מוכנים, מכניסים אותם למחבת עם שמן עמוק בחום גבוה. השניצלים מוכנים ברגע שמגיעים להשחמה. יש לשים לב, כי הנתחים קטנים מאד ולכן זמן הבישול מהיר ביותר.

מניחים על נייר סופג, ומגישים לזאטוטים בהתרגשות לשולחן. מחוסל בדקות, תוך כדי ריבים עם ההורים.

טיפ היסטרי – אפשר להכין הכל מראש ובכמות גדולה, להניח בכלי מפלסטיק ולהקפיא. כאשר נשמעת אזעקת שניצל, יש להוציא אותם קפואים לגמרי ולהעביר אותם ישירותו כמו שהם לשמן הרותח. התוצאה מדהימה ביותר. השניצלים יוצאים אפילו יותר קריספיים בגלל הבדלי הטמפרטורות שהם עוברים (כמובן גם נכון בהחלט לשניצלים בגודל רגיל).

אורז כתום

לילדים מספרים בשמחה, שהיום יש אורז כתום – הם מתים על הצבע. המבוגרים מבינים, שבסך הכל מדובר באורז עם גזר אבל התוצאה נימוחה, כתמתמה וטעימה להפליא. מתכון קליל, והכי חשוב – הילדים מתים עליו ועל הדרך אוכלים קצת ירקות.

מצרכים

3 גזרים מגוררים גס

3 כפות שמן זית

כוס אורז בסמתי

2 כוסות מים

בצל בינוני קצוץ קטן

רבע כפית כורכום

מלח ופלפל

הכנה

1. בסיר בגודל בינוני עם 3 כפות שמן זית מטגנים על אש בינונית תוך ערבוב את  הגזר כ 5 דקות, עד שהוא זהוב. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד להשחמה מוחלטת. התערובת תארה כמעט שרופה, לא להיבהל.

2. מתבלים את התערובת במעט פלפל שחור.

3. מוסיפים את האורז ומתבלים במלח ובכורכום.

4. במשך כ 2-3 דקות מערבבים היטב את האורז בתערובת ומוודאים שהוא מצופה כולו בשמן הזית.

5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

6. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר, מכסים את הסיר וממתינים כ 20 דקות. כשכול המים מתאדים משאירים את הסיר סגור לעוד רבע שעה להשלמת הבישול.

7. עכשיו הזמן לפתוח את הסיר ולערבב בעדינות את האורז עם מזלג. תטעמו, ותקנו תיבול במידת הצורך .

נשאר רק לצרוח לצאצאים לעזוב את הטלוויזיה ולבוא לשולחן, “היום יש שניצל פופקורן ואורז כתום”. הם ירוצו כמו טיל. סגור.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה