הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

השבוע נערך הפיקניק המסורתי של המשפחה שלי. פעמיים בשנה אנחנו נפגשים בפארק עם מנגלים ובשר ומעלים עשן והמון זכרונות משותפים. זהו הצד הפרסי שלי, השמח והיצרי. משפחה גדולה ומורחבת, מפוצצת מילדים ודודים ודודות, נכדים ונינים. שבט עצום.

וכולם שועטים מכל קצוות הארץ עמוסים בכל השוויץ והגאווה שלהם. ארוזים בתוך תיקים שמתפקעים מכל טוב. כל דודה עם הסודות הקטנים שלה, שהופכים את המאכל שהביאה למעדן סופר על. כל נינה עם מתכון שלמדה והצליחה להציל מהדורות העתיקים, מהאריות האמתיים.

קבוצות קבוצות הם מגיעים לפארק ואני מביטה בהם. כל משפחה עם העולם שלה והכאב שלה והשמחה והתקווה. כל משפחה סוחבת את הסל ובו כל הטוב והרע שעברה מאז הפיקניק של השנה שעברה. וזהו החלק שאני הכי אוהבת, ולכן אני באה מוקדם מאד בבוקר ומחכה. כי כשהם כבר קרובים ומניחים את הסלים הכבדים יש לכולם את אותו ניצוץ של שמחה בעיניים. ניצוץ של גאווה, על שייכות ועל משפחה גדולה. ולא שהכל שם מושלם, יש גם וגם. אבל בסופו של דבר יש 50 שנה של ביחד, והכרה עמוקה וכל כך חשובה לגבי הכוח של המשפחה.

והדור הצעיר הוא ההוכחה הכי ברורה לעוצמה של מסורת עתיקה. כי זה הוא שכל כך מבקש ומתחנן לעוד מפגשים כאלו, שבהם הם מתוודעים אחד לשני ומגלים את הסודות התמימים שלהם. בדיוק כפי שאנחנו היינו בגילם. והדודים מכינים לנו תה טעים וריחני שמרגיע את הנשמה בבת אחת, והטעם מעלה זיכרונות של ילדות. ובאותה הנשימה הם תוחבים לנו קוביית סוכר פרסי לפה, כי ככה שותים תה אמתי. שהרי זאת הסיבה לזיכרונות המשפחתיים מתוקים כל כך.

וכך, באמצע הפארק, בערבוביה  של עשן  מהמנגל והמאכלים המגרים, וכמובן שמיעת כל הסיפורים של הדודים הזקנים שנשמעים קסומים ודמיוניים, כולנו נמצאים.  גאים על הילדים והנכדים, צוחקים ואוכלים ושותים. וכך עובר לו יום קסום עם המון שמחה והוקרה לשושלת ארוכה של משפחה.

את המתכונים המדהימים שאנחנו אוכלים בכל פיקניק אשחזר לאט לאט ועם המון כבוד בפוסטים הבאים, אבל בינתיים בגלל שכולנו לאחר שבועות של אכילה כפייתית, אני משתפת במתכון דיאטטי ומדהים שאכלתי בחג אצל חברים.

ר’ היא מארחת ובשלנית למופת. הפעם מעבר לתבשילי בשר מפוארים ומנות אחרונות מהסרטים היא הופיעה לפתע, אוחזת בידיה מגש ענק ובו עשרות שקיות מתנה מהבילות, קטנטנות ויפהפיות. מיד לקחתי אחת ופתחתי בזהירות. השקית רשרשה, מבטיחה הפתעה. כשפתחתי אותה התפרצו ממנה ריחות משגעים והמראה היה קסום. פילה של דג לבן נימוח ועסיסי בעל טעמים נקיים ועדינים כל כך. התאהבתי. נזכרתי איך בבית הספר לבישול השפים הצרפתים, הנפוחים מחשיבות עצמית, קראו למנה בשם מפוצץ והכריחו אותנו לקשור אותה בצורה מתישה וכך גרמו לי לשכוח כמה היא טעימה. כל השבוע אכלנו דגים בשקיות הפתעה. כל פעם בשלל טעמים חדשים. המנה קלה להכנה. טעימה כל כך, אלגנטית, ויחד עם זאת שובבה. ובעיקר, טרייה, דיאטטית ומרזה. יאללה להכנה.

ארוחה שלמה בנייר  אפייה


מצרכים (ל 4 מנות)

בטטה גדולה קלופה וחתוכה לפרוסות דקות במיוחד (עדיף במנדולינה) או תפוחי אדמה

4 פילטים  דג ים (מוסר, פרידה , לברק , לוקוס, פורל) ללא עצמות ובמשקל של 150-200 גרם למנה

שמן זית

4 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות דקות

4 פרוסות דקות של לימון

שש פרוסות דקות של צ’ילי אדום או ירוק

מעט עלי כוסברה

5-6 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

כוס יין לבן

2 גבעולי תימין

מלח ופלפל גס

4 ניירות אפייה

אופציות נוספות  אם בא לכם לגוון– שום, פרוסות דקות של ג’ינג’ר, 2 טיפות של שמן סוסמום, כף של רוטב סויה, בצל ירוק קצוץ,  2 אספרגוסים חתוכים לחצי, כפית כוסברה קצוצה, מלח ופלפל, כף מירין ו 3 כפות יין לבן.

בנוסף – במקום בטטה או תפוח אדמה או בנוסף אפשר להוסיף, פרוסות גזר, פרחי ברוקולי, בצלי שאלוט חתוכים לשניים ובעצם כל ירק שבא לכם.

הכנה


במרכז נייר הפרגמנט מניחים 6 פרוסות בטטה (או תפוח אדמה) בצורה של פרח כאשר אחד עומד על גבי השני (כמו בתמונה). מזליפים מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים 2 פרוסות שום.

מניחים מעל את הדג, ממליחים ומפלפלים מזליפים מעט שמן זית. מוסיפים את שאר המצרכים מעל ושופכים כשליש כוס יין לבן.

אוספים היטב את ארבעת שולי נייר האפייה ומסובבים אותם למעלה במעין חצי סיבוב, עד שאי אפשר לסובב יותר.יש לשים לב שיש לשמור מרחק של כמה סנטימטר מהדג על מנת לתת לאדים לבשל את הדג ולשמור על המרקם העדין והעסיסיות . אין שום צורך להילחץ מהסגירה של נייר האפייה ולא נורא אם זה לא סגור הרמטית.

מכניסים לתבנית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות כ 15 – 20 דקות עד שרואים כי קצוות נייר האפייה משחימים.

מוציאים ומגישים מיד כשהשקית עדיין סגורה. מוסיפים חצאי לימון ומלח גס לשולחן. פינוק אמיתי.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה