הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 132

עוקבים: 168

החל מינואר 2012

ימים רבים נהגתי להתהלך כטווס גנדרן בעל נוצות זהב שדי בטוח שהחמה מפציעה כל בוקר מישבנו המוצק ומחממת את שאר יושבי הכדור, כי הרי אני זה שמבשל בבית.

נותן עצות ומחלק טיפים לכל דורשת ושאינה דורשת, בענייני דמזונא כי הרי אני זה שמבשל בבית.
עונה אמן בענווה מעושה אחרי כל הברכות והתשבחות שחברותיה של זוגתיש היו סודדות באוזניה “בואנה צריך לשכפל את בעלך המדהים קופי פייסט קופי פייסט. אין גברים כאלה. פשש מה זה זכית..” כי הרי אני זה שמבשל בבית.

כבוד ששמור לרוזנים, קצבים ושועי ארץ היה מנת חלקי ימים רבים, אני מזכיר לעצמי בעצב.

כן זה נכון, אני מבשל בבית ואת השאר עושה זוגתיש.

ב”השאר” אני מתכוון לדברים הזוטרים שאף אחד לא סופר, כגון: טאטוא, שואב (“לעשות שואב” ביטוי נפלא), שטיפה, איבוק, סידור החדרים, החלפת מצעים, הכנת סנדוויצ’ים, עזרה בהכנת שיעורי בית, כביסה, תליה, קיפול, סידור בארונות וכו’.. נו הדברים השקופים האלה.

אבל אני מבשל. ואפילו מחזיר מטבח נקי. כמעט תמיד.

“עפר” שואגת הזוגית מהקומה העליונה, תוך כדי סידור הררי הכביסה שקופלה בארונות, “תרים בבקשה את הבית אני רוצה לשטוף”
אבל מותק אני בדיוק באמצע העוף עכשיו, איך אפשר? טיפת התחשבות, מה כבר ביקשתי.

“מאמי, תוכל לעשות שואב בספות”?
איך אני יכול, נשמה, אני עכשיו מול קערת הבצק משגיח עליו שהוא תופח. ונא לא לצעוק את מפחידה לי את השמרים.

“מתוקי, תוריד מהחבל, אני רוצה לקפל את חולצות השבת הלבנות שלך שלא ידהו בשמש”
נו באמת, תסתכלי על הפרצופים של הפלפלים הממולאים!  נראים לך פרצופים שאני יכול להשאיר לבד בסיר? לשנייה אחת אם אני מסתובב הם מתפרקים והופכים למיץ מג’אדרה. אני ממש, אבל ממש מתפלא עלייך.

ואז זה נגמר.

“חבוב” אמרה לי באלפרונית למתקדמים עם חי”ת גרונית שמידי פעם עוד מתפלקת לה, זכר לנעוריה בצנעא.
“לא מתאים לי הסידור הזה. שאתה מבשל ואני את כל השאר, וזה נפסק כאן ועכשיו”

בהתחשב בעובדה שביד אחת החזיקה מקל ספונג’ה ובשמאלה סמרטוט ריצפה מהגהינום, הבנתי שהסיכויים נגדי.
הכפפות שהיו עטויות על ידיה הבהירו לי שגם טביעות אצבעות היא לא תשאיר אחרי שהיא תגמור איתי.

אבל יפה שלי, ניסיתי להחניף, אני לא יכול לעשות הכל! גם לבשל וגם לנקות וגם וגם. הגבות שלה לא השתכנעו.
תשמעי, עברתי לאיומים, את רוצה לבשל ולאפות ולטגן ולאדות ולתבל ולהתפיח?? בבקשה מותק. בי מיי גסט.
וחוץ מזה, זה כבר היה בתחנונים, את יודעת שלנקות זו שנאת חיי. אני אהיה בן אדם עצוב. זה שווה לך..?

ועוד נאמרו דברים כהנה וכהנה ונשפכו להן דמעות (שלי. ברור) וחובקו חיבוקים ונושקו נישוקים, ונעצור כאן.

עד שיום בהיר אחד, רכון על ברכיי ומחבק את האסלה, מצאתי את עצמי שואג לה מלמעלה “קרצפתי את החרא שנדבק לדופן עם סנט מוריץ ושפכתי את בקבוק הדונאלד-פאקינג-דק לאסלה, צריך לפתוח את המים או להשאיר ככה?”

עוגת תמרים לראש השנה

עוגה קלי קלות, ללא אפייה,  שהאלמנט העיקרי בה הוא התמרים ומתאימה לראש השנה כמו כפפה! ליד.
את העוגה הכינה זוגתיש, אז תנו לה בכפיים וקבלו אותה בתשואות רמות. אני בינתיים הולך לעשות שואב.

מצרכים

500 גרם תמרים ללא גלעינים
500 גרם ביסקוויטים פתי בר
150 גרם פקאן קצוץ
1 כוס שמן
½ כוס סוכר
2 ביצים
מעט קוקוס טחון לעיטור

אופן ההכנה

עיסת התמרים הנמכרת בשרינק של חצי ק”ג מתאימה בול לעוגה הזאת

נרסק את הביסקוויטים , אבל לא לאבקה. חתיכות קטנות וממזריות

נחתוך את עיסת התמרים לקוביות, שיהיה נוח וקל לערבב אותה תוך כדי בישול

בסיר קטן נמיס את הסוכר והשמן (אני השתמשתי בסוכר חום שנמס פחות בקלות והיה קצת פחות מוצלח)

נוסיף את עיסת התמרים ונבשל בערבוב ובסבלנות כ 10 דקות

נוריד מהאש ונצנן מעט ונוסיף את בלילת הביצים ונערבב מהר מהר שלא יווצרו חביתיות מעצבנות
ונחזיר לאש ונמשיך לבשל ולערבב עד לקבלת עיסה במרקם של נוזל אבל סמיך

נוסיף לקערת הביסקוויטים את האגוזים ונשפוך לתוכה את עיסת התמרים המבושלת (והרותחת! זהירות)
ונערבב (אלמנט הערבוב חזק היום, לא?) עד שיתקרר ונוכל לעבור לעבודה ידנית

נלוש את העיסה שהתקררה עד שתהפוך לאחידה


ונשטח אותה בתבנית עם נייר אפייה ונשלח למקרר לשעתיים


נפזר קוקוס טחון מלמעלה, נחתוך לריבועים ונאפסן בקופסא במקרר

קולטים את השופר ברקע?

לפני שניפרד כידידים, ניתן לתרום כאן לארגון “לתת” ארוחה לנזקקים בסך 60 ש”ח ולשמח באמת את מי שזקוק. אני כבר תרמתי, ואתם?

שיהיה חג שמח וכתיבה טובה :)

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה