הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

“ערב טוב עופריקו, אתה יושב?” שאלה מתרגשת,
“לילה אור אמא, בשתים עשרה בלילה אני בדרך כלל שוכב”
“אוה, עוד יותר טוב. הננו שמחים ומתכבדים להזמינך לטיול בר המצווה שלך, אתה, אני ואבא”

“אמא , את זוכרת שאני בן 43, נכון? תני לי רגע את אבא. את קצת מדאיגה אותי בזמן האחרון”

“הי אבא, מתי אמא התחילה לדבר מתוך שינה ולמה היא מזמינה אותי לטיול בר מצווה?”
“נו ילד אל תהיה כבד כל כך. לא עשינו לך טיול בר מצווה והנה עכשיו מתאפשר באיחור אלגנטי של 30 שנה, אל תתקטנן”
“לאן נוסעים?” אמרתי בקול של איש ירוי.
“סלובניה וקרואטיה. שבועיים. אתה, אמא ואני. רק שלושתנו. אחח איזה כיף יהיה” ענה בקול של מג”בניק שמוודא הריגה.

“יוהוו וגם הורייי.. אני נוסע לחו”ל עם אבא ואמא שלי. טיול בר מצווה” אמרתי לזוגתיש בשמחה ששמורה למאורעות מיוחדים.
“נו אל תהיה כזה..” שמחה לאידי “סע בכיף מתוקי, הם יפנקו אותך רראטן”.
לא יכולתי שלא לראות את חיוך ה”שיואו.. איך נדפקת, בחיי!”

הפור נפל.
התאריך תוארך והכרטיס כורטס. ויום בהיר אחד מצאתי את עצמי נוהג להנאתם בסמטאות העיירה Bled שבצפון-מערב סלובניה.
לידי יושב אבא, ובמושב האחורי אמא.

“אני לא מאמינה!” זעקה אמא לפתע, “כרגע חלפנו על פני מודעה ענקית של רייכל. מתי הוא מופיע פה, בסלובניה?”
“מה פתאום!” ענה לה אבא “בטח ראית מישהו שדומה לו, וחוץ מזה ממתי רייכר מופיע? מה כבר הוא יודע לעשות?”
“אני נשבעת לך שראיתי אותו על מודעה לפני רגע. מזתומרת, הוא זמר ויוצר מעולה! למה שלא יופיע?”
“זמר? יוצר? את השתגעת לגמרי, אני נשבע לך. מתי הוא התחיל לשיר, אחרי הקריירה בכלבוטק? חטייאר בגילו יתחיל עכשיו לשיר?”
“תגיד לי אתה מה קורה איתך. הוא תמיד היה זמר והוא בחור ממש צעיר, בגלל שיש לו ראסטות הוא נראה קצת יותר מבוגר”
“ראסטות?? עפר עשה לי טובה בחייך, תבדוק בבקשה בביטוח הרפואי שעשינו לאמא אם יש כיסוי לשיגעון והזיות. ראתה את רייכר עם ראסטות”
“ובשבילי תבדוק, בן שלי, אם, שוב, אבא שלך שכח לבלוע את הכדור הסגול שבלעדיו הוא מבלבל את רפי גינת עם זמר בן 30

 

ורק אני, מאחורי ההגה, נקרע לי מצחוק ומפעיל וישרים כמו מטורף, חושב שאדים מכסים את השמשה ולא מבין שאלו הדמעות של הצחוק שמטשטשות אותי לגמרי.וככה המשיך טיול בר המצווה שלי להיות מהנה ומצחיק ובעיקר הזוי, ברמות אסטרופיזיות ממש.

אתמול היינו בהופעה מקסימה של עידן רייכל, האיש והפרויקט, על חוף ימה של אשדוד.
זוגתיש, שהייתה אחראית על הלוגיסטיקה ארזה בזריזות מחצלת, ספריי נגד יתושים, בקבוק מים ופנס ראש. שיהיה.

ואני, אני הכנתי סמבוסקים קטנים וממזריים.

לא כאלה ענקיים שמוכרים לנו במאפיות שמכילים בעיקר בצק ומקומצנים במילוי, להיפך.
בצק שמרים עדין שעוטף מילוי נדיב של מיני גבינות, רסק עגבניות וביצה קשה ומתפצח בפה.

ההכנה שלהם היא קלי קלות.
אמנם צריך להכין בצק שמרים אבל אין צורך להתעלף או לאבד עשתונות, זה קל ופשוט. זה לא כזה פרויקט…

סמבוסקים קטנים וממזריים

לבצק:
חצי ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
כוס וחצי מים (פחות או יותר)
4 כפות שמן זית
למריחה: מעט רסק עגבניות או למהדרים- ממרח עגבניות מיובשות או רוטב פסטו

למילוי:
חצי מיכל קוטג’
חצי מיכל שמנת חמוצה
2 פרוסות גבינ”צ קרועות
חצי מיכל גבינה בולגרית מפוררת (אם אין בולגרית כדאי להוסיף מעט מלח)
קורט פלפל שחור (אני מגשים כרגע חלום וזוכה לרשום “קורט”. אפשר תתעלמו ותמשיכו הלאה)
כף קמח לעיבוי המילוי העילוי

4 ביצים קשות חתוכות לרבעים

אופן הכנה

נכין את הבצק במיקסר עם וו לישה.
נשים את כל חומרי הבצק בקערה ונלוש כ-10 דקות.
נשאיר להתפחה קצרה של כחצי שעה.

בינתיים נערבב את חומרי המילוי בקערה נקייה ונכניס למקרר.

אחרי שהבצק תפח מעט, נרדד לו את הצורה אבל לא נדקק אותו מידי. עובי של חצי ס”מ יתאים בול.
נקרוץ עיגולים בקוטר של כ 8-10 ס”מ.
נמרח מעט, במרכז העיגולד מעט רסק עגבניות, נוסיף כפית של הגבינות ועוד רבע ביצה קשה, מעל.
נסגור לצורה של חצי סהר ונהדק היטב היטב.

נבייץ בביצה ונפזר מעל מעט שומשום וזעתר ונשאיר לתפיחה קצרצרה נוספת של עשרים דקות. נחמם מראש תנור ל 180 מעלות ונאפה כ 20 דקות, עד הזהבה.

מומלץ לחכות מעט שיתקרר (המילוי רותח כמו לבה, ראו הוזהרתן)
רצוי לבלוס אותם בבודדת (לא חראם על הגזרה?) מול הופעה של זמר שאתם אוהבים במיוחד.

בתיאבון ושבת שלום :)

נ.ב.
וזו הזדמנות נוספת להודות להוריי על טיול מקסים באמת שתזמונו המדויק, שלושים שנה אחרי,רק הפך אותו למיוחד יותר.

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה