הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

עוקבים: 170

החל מינואר 2012

אז למי לעזאזל יש את הקוסקוס הכי טעים? התוניסאים נשבעים שהם המקור וכל השאר מעתיקנים עלובים, ושלהם עדין ולבן כמו החול העדין בחוף של ג’רבה. הטריפוליטאים כמעט לוקחים את זה ללב אבל מתגברים בגבורה ומזכירים שרשמו פטנט על המפרום שבא מעל. המרוקאים רגע אחרי שמתעצבנים, הם מתפוצצים מצחוק על הקוסקוס החיוור של קודמיהם ומסנוורים אותך עם קוסקוס צהוב ורך. אז איזה קוסקוס בא לכם היום?

27/01/2015

אז למי לעזאזל יש את הקוסקוס הכי טעים?

התוניסאים נשבעים שהם המקור וכל השאר מעתיקנים עלובים, ושלהם עדין ולבן כמו החול העדין בחוף של ג’רבה.
הטריפוליטאים כמעט לוקחים את זה ללב אבל מתגברים בגבורה ומזכירים שרשמו פטנט על המפרום שבא מעל.
המרוקאים רגע אחרי שמתעצבנים, הם מתפוצצים מצחוק על הקוסקוס החיוור של קודמיהם ומסנוורים אותך עם קוסקוס צהוב ורך.

גילוי נאות נדרש כאן, בתור חצי תוניסאי אני כמובן מצדד בתונשים וחושב שהם המקור, אבל באותה נשימה זוכר את הקוסקוס של עליזה שכנתנו המרוקאית שהיה בערך הכי טעים בעולם ועדיין באותה נשימה (יש לי וואחד ריאות יחביבי) זוכר את הקוסקוס עם המפרום שאכלתי גם אצל גואטה וגם אצל בכור את שושי וזוכר בבירור ששמעתי שירת מלאכים ברקע.

והמשפט שהכי מעצבן אותם – “בסך הכל הקוסקוס של כולכם בערך באותו טעם”. פייי אחים שלי אם בא לכם להסתבך עם חצי יבשת אפריקה במשפט אחד, אז זה המשפט ושיהיה לכם בהצלחה.
ובכל זאת, בא לי קצת להעז ולשנות. וכן הגדלתי את פוליסת הביטוח שלי.

היום נכין קוסקוס בטעמים אסיאתיים עם דגים. קוסקוס של אזיאתיים! ככה אני אקרא לפוסט הזה. (אתם לא מבינים איזה כיף זה למצוא שם טוב לפוסט)

מוכנים? לעבודה! (לא כ ז א ת עבודה)

מצרכים: (3-4 מנות)
לקוסקוס:
כוס סולת
כוס מים
מעט שמן
מעט מלח
מעט כורכום (היום אנחנו קצת מרוקאים)
לירקות:
2 בצלים לבנים
5 בצלים ירוקים
3 ס”מ ג’ינגר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
מעט רוטב סויה
מעט סילאן
מעט חלב קוקוס
שביבי צ’ילי חריף
לדגים:
4 חתיכות דג נקיות ומפולטות (השתמשתי בנסיכת הנילוס)
רוטב בוטנים וקארי
מעט חלב קוקוס

אופן ההכנה:

לקוסקוס: (שיטה אליפות שאתם מתעלפים איזו קלות)

נרתיח את המים והשמן והמלח והכורכום.
נוסיף את הסולת ונערבב היטב עד שייספגו כל הנוזלים.
נכסה את הסיר ונשאיר על האש הכי קטנה למשך שש דקות. נכבה את האש ולא נפתח עוד 4 דקות.

IMG_0678

ואז נפורר בעדינות עם מזלג. המרקם מעט קשה ודביק אבל אל דאגה.
אחרי שיתקרר מעט נשפוך את תכולת הסיר למסננת עבה ומתכתית של קוסקוס מעל לקערה רחבה ונתחיל לנפות
את הקוסקוס בתנועות סיבוביות מהממות

IMG_0682
אם עבדתם יפה ונכון תקבלו כמות נאה של קוסקוס רך וענוג שנראה בערך ככה

IMG_0684

נעבור להכנת הדגים.
במחבת או סיר רחב נחמם שמן סויה ונוסיף את רוטב הקארי-ברדשאו-בוטנים המשגע שלנו.

IMG_0686

נוסיף מעט חלב קוקוס ונכניס את חתיכות הדגים לתוכו.

IMG_0690
ניתן להן להתבשל כחצי שעה על האש. הרוטב מסמיך באופן נהדר. נקפיד להפוך בעדינות של גניקולוגים את הדגים על מנת שיתבשלו היטב. יותר מאוחר נכניס אותם לאפייה לתנור ל 20 דקות ב 180 מעלות להשחמה טובה.

IMG_0693
ואתם חשבתם שדגים לא יכולים להיראות סקסיים. לפחות תודו שטעיתם

IMG_0725
מעולה. וכעת נעבור לירקות
במחבת נחמם מעט שמן סויה וכשהיא ירתח נוסיף את כל הירקות.
נוסיף מעט רוטב סויה וסילאן, צ’ילי וחלב קוקוס ונבשל כ 10 דקות

IMG_0699
לדעתי די סיימנו.
אבל אצלנו, כל אחד בחר את הצילחות שלו ואם עוד פעם אחת אני אשמע את המילה צילחות אני מצלחת אתכם גם.

יש שאהבו ככה בדאווין עם תאורת אוירה של בורדל

IMG_0737
ו
יש שהעדיפו דווקא את תצורת הקן המתרוקן

IMG_0721

ויש כאלה שממש לא עניין אותם איך הצילחות מצולחת. או במילים אחרות היידה תעמיס אבוייה

IMG_0724

בתיאבון חברים ותהיו טובים.

הפוסט נכתב כהמשך למשימה שקיבלתי וביצעתי בשמחה לקראת עונת ה VIP של מאסטר שף שתעלה ב 3/2 בקשת. כמו כן, חלק מהירקות שהשתתפו במתכון הגיעו אליי דרך ארגון “לקט ישראל” שאוסף אותם משדות שונים בארץ והם אינם עומדים מבחינת יופיים (שזה הרי ככ שולי) בתקן, ובמקום להיזרק לפח הם מועברים למאות רבות של משפחות נזקקות ואני גאה לאזכר את פעלם כאן בפוסט שלי.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה