הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 457

עוקבים: 412

החל מיולי 2010

מתכון לקיש טבעוני שמכינים בקלות בלי פשרות בטעם ממכר

30/01/2018

קיש פטריות טבעוני אפוי מלבן

פעם הייתי מכינה קישים בתדירות גבוהה, עם מגוון גדול של ירקות, אולם מאז שעברתי לטבעונות, החלטתי שזה לא זה, שמשהו חסר שם. לא דווקא בבצק, יותר במלית, ואני הרי לא מתפשרת, אם זה לא מושלם, אני לא מכינה ובטח שלא מעלה מתכון.

טדדם!!!!!!!

יש לי חדשות טובות: בחודש האחרון הכנתי קיש פטריות טבעוני מושלם!

  • טעים – מבחינתי זה הדבר החשוב ביותר.
  • יציב – זה אתגר לא קטן כשמדובר בקיש בלי ביצים!
  • מפתה במראהו – כי קודם כל אוכלים עם העיניים.
  • ולא פחות חשוב – שלא מרגישים בו שום פשרה, כך שאפילו אוכלי-כל התאהבו בו, וגם אני.  הראייה לכך היא שהכנתי אותו בשבועות האחרונים כבר 3 פעמים, ואפילו בתבניות שונות: ריבוע, עיגול ומלבן.

מה הסוד? ממרח סויה של תנובה שממש מפתיע בטעמו (בטעם הטבעי אני משתמשת כממרח לכריכים) ובאפייה הוא מושלם.

הקיש פשוט להכנה ויש בו גם בקיצורי דרך. אתן כאן את הגרסה המלאה והקיצורים בסוגריים:

קיש פטריות טבעוני מושלם

בסיס הקיש

מתחילים מקיצור דרך: אני השתמשתי בבצק פריך למאפה מלוח, קנוי (מעדנות). שמתי בתבנית, הידקתי לבסיס ולדפנות, כיסיתי בנייר אפייה ופיזרתי אבני אפייה (אפשר קטניות קשות שתייעדו למטרה זו בלבד) ואפיתי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 12 דקות – מה שנקרא: ״אפייה עיוורת״. הוצאתי מהתנור, הסרתי את הנייר והאבנים והנחתי בצד להצטנן לטמפ’ החדר.

לחרוצים המתעקשים להכין את הבצק בעצמם, אפשר להכין בצק פריך “ספידי”: מערבבים 2 כוסות קמח מנופה, חצי כוס שמן זית או נייטרלי, חצי כוס מים חמים וכפית מלח עד שמתקבל בצק שומני אחיד. מכניסים למקרר לחצי שעה וממשיכים כמפורט למעלה.

קיש פטריות טבעוני - הפטריות

מלית

2 בצלים פרוסים ומטוגנים יחד עם 2 סלסלות פטריות פרוסות במעט שמן. כשזה רך וזהוב מוסיפים 1 כף קמח (רגיל או קורנפלור או קמח טפיוקה) + 2 כפות קמח עדשים (או חומוס),מלח, פלפל, 1-2 כפיות שמרי בירה ומעט אגוז מוסקט מגורר ומסירים מהאש ומצננים מעט. קיצור דרך: אפשר להשתמש בבצל מטוגן מראש של דורות (כשני שליש אריזה)

קיש פטריות טבעוני הכנת מלית

מערבבים עם 2 כפות גדושות של ממרח סויה בטעם גבינה (הכנתי פעם עם ממרח בטעם טבעי, ופעם אחרת עם ממרח בתוספת שום שמיר) ו- 250 מ״ל מי קוקוס (אני השתמשתי בקרטון הירוק ארוי די, ופעם אחרת בשמנת לבישול של ויטריז ״קוויזין״ ויצא מעולה בשתי האופציות). יוצקים את המלית על הבצק. ניתן לזרות בשלב זה קצת גרגרי שומשום, שמרי בירה (ואפילו פירורי לחם) למרקם קראנצ׳י.

קיש פטריות טבעוני לפני אפיה

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה עד שמתייצב ומזהיב מלמעלה.

מחכים שיצטנן לטמפ’ החדר. הסבלנות במקרה זה מאד חשובה כדי שמרקם הקיש יתייצב!

הקיש נשמר במקרר 3-4 ימים, נפרס יפה ויציב וטעים מאד אחרי חימום בתנור (לא במיקרוגל). ששש… טעים אפילו קר.

אם הגעתם עד כאן, אשמח אם תכנסו לעמוד הפייסבוק שלי  חיים וטעים – ותפרגנו לי שם באמצעות לייק

 קיש פטריות טבעוני אפוי עגול

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה