הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

המתכון הכי קל בעולם לארטיקים טבעוניים – ופרווה שמתאימים למבוגרים ולילדים

15/09/2016

אני מכורה לקפואים המתוקים – ארטיקים, קרטיבים, גלידות, הכל הולך והרבה. חורף קיץ סתיו אביב. הנה הוצאתי את זה והשמים לא קפאו (לשמחתי).

היות וכך, והיות ואני טבעונית, וגם רוצה להכנס לג’ינס (מה שבקיץ הזה נחסך ממני), אני מעדיפה שהקרטיבים שאני אוכלת יהיו דלי שומן ועם חלבון (המירוץ הבלתי נגמר של טבעונים אחרי חלבון הוא סאגה בפני עצמה, אבל נשאיר את זה לפעם אחרת)

ארטיק מטריה עם משקה סויה - תנובה - 1

אז איך בכל זאת עושים זאת? מכינים קרטיבים בבית.

קונים  תבניות בכל מיני צורות (10-15 ש”ח לרביעיה, לא נורא) ומתחילים לנסות. מה יכול להיות? מקסימום טעיםםםםם. הנה הארטיקים שלי:

.

המרכיבים:

  • פירות העונה לפי הטעם והזמינות. אני שמתי מלון, תפוח, בננה, שזיף אדום וענבים.
  • משקאות סויה ביו תנובה – במגוון טעמים.

 

אופן ההכנה – הכי קל בעולם!

  1. חותכים את הפירות לקוביות קטנות – פחות מס”מ מרובע.
  2. בוחרים משקה ומשלבים.
  3. מעמידים  את התבניות על משטח יציב, מכניסים לתבניות קוביות פרי עד לחצי מגובה התבנית בערך ואז ממלאים  במשקה שרוצים.

.

אני הכנתי:

  • קוביות מלון ושזיפים עם משקה אפרסק
  • תפוח ושזיף עם משקה תפוח פטל
  • בננה ןענבים עם משקה תות בננה

 .

הערות:

  • פירות נוספים שמתאימים כאן, ומתווספים לפי העונה: מנגו, תות, פירות יער קפואים – שיש כל השנה.
  • אפשר לטחון את הפירות בבלנדר ולערבב עם המשקה. כך יוצא קרטיב במרקם וגוון אחידים.
  • אפשר להכין בתבנית גדולה ולהגיש כסורבה – גלידה.

אז איזה שילוב אתם הכי אוהבים??? אם הכנתם – אשמח לתמונות.

בתיאבון!

חיים וטעים!

ארטיק מטריה עם משקה סויה - תנובה - 2

 

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

.

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי:  חיים וטעים – אורלי כהן, העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת:פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…

.

ארטיק עם משקה סויה - תנובה

 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה