הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מתכון קל לקינוח עשיר שאף אחד לא יאמין שאין בו מוצרי חלב!

06/09/2016

מוס לוטוס בכוס 2- מעדן סויה תנובה

תוך כדי המשחקים שלי במטבח הטבעוני, עליתי על שילוב מנצח של מרכיבים וקיבלתי מוס ממכר ממש, בטעם של עננים מתוקים עם תוספת קראנצ’ית בכל ביס.

אם לא תגידו, אף אחד לא יחשוד אפילו שזה פרווה או טבעוני או בלי מוצרי חלב

אז בלי הרבה מילים:

מוס לוטוס שאף אחד לא יאמין שהוא לא חלבי!

המרכיבים ל 5-6 מנות (תלוי בגודל של הכוסות שלכם)

  • 1 שמנת צמחית השף הלבן
  • 1 מעדן סויה תנובה ביו
  • 2 כפות אינסטנט פודינג
  • 2 כפות ממרח לוטוס קראנצ’ (עם חתיכות קטנטנות של עוגיות קרמל בפנים)
  • 6-8 עוגיות לוטוס

.

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את עוגיות הלוטוס- 6 לפירורים גסים ו-2 לפירורים דקים. תכף תבינו למה.
  2. מניחים בתחתית כל כוס מהפירורים הגסים.
  3. מרככים את ממרח הלוטוס מעט – אני שמתי אותו ל10 שניות במיקרו, ערבבתי ועוד 7 שניות. צריך שיצא מרקם נוזלי אך לא מפורק. כל אחד לפי המיקרו שלו, אבל זה בין 10-20 שניות.
  4. מכיסים את המוס: שמים במיקסר את השמנת הצמחית, מעדן הסויה והפודינג ומקציפים לקצפת יציבה.
  5. מוסיפים את ממרח הלוטוס המרוכך ומקפלים בעדינות עד להטמעתו במוס. אני לא הטמעתי עד הסוף, כי רציתי אפקט של “שיש” עם פסי קרמל דקיקים.
  6. בעזרת שקחת זילוף, או מצקת קטנה, מחלקים את המוס בין הכוסות.
  7. מפזרים מעל את פירורי העוגיות הדקים ומגישים.

.

בתיאבון!
חיים וטעים!

מוס לוטוס בכוס - מעדן סויה תנובה

 

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

.

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי:  חיים וטעים – אורלי כהן, העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת:פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…

.

 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה