ממרח ירוק בסגנון פסטו – סלסה ורדה

מתכון סודי שעובר במשפחתנו למטבל שמתאים למריחה, תיבול ושדרוג תבשילים, ומכינים בצ׳יק צ׳ק מעלים ירוקים שיש בבית.

image
ביקשו ממני בסלונה לגלות סוד מהמטבח שלי. ואני, הרי כמו דף פתוח, אין לי סודות. הכל מוכנה לגלות. למה לא?
חשבתי וחשבתי מה עוד לא סיפרתי?  אאוריקה! מצאתי! הממרח הירוק הסודי שלי. בעצם, את הסוד לממרח הזה למדתי מאמא שלי, וגם סבתא שלי (שיש לה מקורות איטלקיים) היתה מכינה אותו.
אצלנו תמיד במקרר ניתן למצוא צנצנת של ממרח ירוק.
לא, זה לא הממרח של פארוק (יוסף שילוח ז״ל) מאלכס חולה אהבה, ולא צריך לחכות לירח מלא ולעשות ״גורו גורו״.
זה ממרח נפלא, שדומה לסלסה ורדה, הלא הוא הרוטב הירוק האיטלקי, או לפסטו הפופולר ויש לו אינספור שימושים.
מרכיבים ואופן הכנה:
הממרח מורכב מ- 3-4 כוסות של עלים ירוקים, מסוגים שונים, וחשוב שיהיו שילובים ולא רק סוג אחד. מה האפשרויות? פטרוזיליה, כוסברה, נענע, תרד, שמיר, בזיליקום, רוקט, בק צ׳וי או קייל.
את העלים הנקיים מכניסים למעבד מזון ומתחילים לטחון.
מוסיפים פנימה 1 כוס של אגוזים מסוגים שונים לפני החשק, הטעם או המצאי במזווה: אגוזי מלך, אגוזי לוז, קשיו, בוטנים, צנוברים, גרעיני דלעת, שקדים או שילוב שלהם.
כמובן שצריך לתבל, אבל בעדינות עם 2 שיני שום, קורט מלח ופלפל.
אם אוהבים חריף, ניתן להוסיף פנימה גם פלפל חריף או צ׳ילי גרוס. אני מעדיפה בלי. כי זה מגביל.
להמשיך לטחון, ומדי פעם לעצור את פעולת המכשיר ולהוריד את מה שנדבק לקירות מסביב.
הדבק שמאחד את הכל לכדי ממרח הומוגני ושומר עליו מכל משמר הוא שמן זית איכותי, אותו מתחילים לטפטף פנימה תוך כדי עבודת מעבד המזון עד שמקבלים ממרח טחון חלק ואחיד.
מעבירים לצנצנות נקיות. דופקים קצת כדי שהכל יידחס פנימה ויוצקים מעל בעדינות עוד שמן זית. השמן יבלע לתוך החללים שבממרח. זה בסדר. מחכים קצת, שוב דופקים בעדינות ומוסיפים עוד שמן זית, עד חצי ס״מ מעל פני הממרח. מנקים שוליים ודפנות משאריות ממרח בעזרת נייר מגבת וסוגרים את הצנצנות. מאכסנים במקרר. הממרח נשמר כמה שבועות, בתנאי שלא מכניסים פנימה כלי לא נקי. אחרי כל לקיחה יש להשלים את כמות שמן הזית על הממרח. שמן זית איכותי קופא במקרר וזה נותן שכבת הגנה טובה לממרח.
image
אני מכינה בכל פעם עם מגוון אחר של עלים. בכל סוף שבוע, כשקונים עשבי תיבול חדשים, אני ממיינת את השקיות הישנות ומכל מה שנשאר אני מכינה לעצמי ממרח ירוק חדש. לפעמים השמיר בולט בטעמו, לפעמים זה הבזיליקום, לפעמים התרד ולפעמים הכוסברה. כך גם עם האגוזים ויוצא שבכל שבוע מתקבל טעם אחר.
מה עושים עם זה? כפי שכבר כתבתי, יש לו אינסוף שימושים: אפשר סתם למרוח על לחם או להכין ממנו רוטב לפסטה (כפי שהוא, או מדולל בשמנת או בחלב קוקוס). כף מהממרח משדרגת תבשילים כמו קציצות, דגים, חריימה, ממולאים, פשטידות שקשוקה ואפילו חביתה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
אז ספרו לי: אלו שילובים אתם הכי אוהבים?
הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
שיהיה בתיאבון!
חיים וטעים!
מחפשים מתכון לסלט עשבי תיבול ואגוזים? לחצו כאן
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.