הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 452

עוקבים: 414

החל מיולי 2010

ריח התפוחים החמים במעטפת הבצק הפריכה לא הותיר לי ברירה אלא להכין כוס קפה הפוך ולקחת לעצמי הפסקת פינוק. נכנעתי. היה נפלא. ועכשיו המתכון. אפשר להכין כרולדות קלאסיות או ככיסונים אישיים. הבצק אינו מכיל ביצים וחמאה ולכן המאפה מתאים גם לטבעונים

09/03/2014

image

מה אני אגיד לכם, זה הבצק הכי קל להכנה, הכי גמיש, והכי נוח לעבודה שאני מכירה. ויש גם בונוס, המאפה לא מכיל מרכיבים מהחי ולכן הוא מתאים לטבעונים.
המרכיבים לבצק:
1 כוס שמן
1 כוס מים חמים
2 כפות חומץ
חצי קילו קמח (ערבבתי קמח מלא עם קמח לבן) + 2-3 כפות למקרה הצורך.
2 כפות סוכר
קורט מלח
מרכיבים למלית תפוחים:
7 תפוחים ירוקים (גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר חום
מיץ מלימון אחד
חצי כפית גרידת לימון
3 כפות גרנולה
2-3 כפות פירורי לחם, קורנפלקס או ביסקוויט

image

אופן הכנת המלית:
לבשל את התפוחים, הסוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון במסך 10 דקות עד לריכוך התפוחים, אין צורך להגיע למרקם דייסתי.
להוסיף את הגרנולה והפירורים ולערבב. המרקם צריך להיות די סמיך כדי שלא יפריש נוזלים באפייה.
אופן הכנת הבצק:
לעבד במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד שהבצק חלק, נפרד מדפנות הקערה, גמיש ונוח לעבודה. אם צריך, ניתן להוסיף את הכפות הו נוספות של הקמח, בכל פעם כף, עד שהבצק הופך לגמיש ונוח לרידוד.
לחלק את הבצק ל-3 חלקים.
לרדד כל חלק לעלה דק ולמלא במלית התפוחים (או בפרג, תמרים, ריבה ואגוזים וכדומה).
אם רוצים להכין כיסונים, ניתן לקרוץ עיגולים מהבצק המרודד, למלא בכפית מהמלית, לקפל ולהדק את קו הסגירה בעזרת מזלג.
להניח את הרולדות והכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ולאפות ב-180 מעלות למשך 25 דקות לכיסונים, או 35 דקות לרולדות.
לצנן ולזרות אבקת סוכר.

במילה אחת: תענוג!

image

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה