הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

עוקבים: 421

החל מיולי 2010

ארוחה נפלאה במסעדת שף חדשה, בה הכשרות איננה מהווה מכשול אלא מנוף לחווית טעמים נהדרת. ויש גם מתכון לריזוטו מופלא עם פטריות שיטאקי

26/12/2013

מערבה מכאן על חוף הים, במלון רויאל ביץ׳ בתל אביב, פתחו מסעדת שף חדשה. האתגר הגדול של מסעדות שף הנמצאות בבתי מלון הוא אתגר הכשרות. אחרי שטעמתי את המנות ושוחחתי עם השף הראשי של המלון השף אמיר כלפון (השף של אחוזת יערות הכרמל המשמש גם כשף-העל של מלון בראשית) ואחרי שראיתי את שף המסעדה גיא מלכה עושה כשפים ומנצח על הפלנצ׳ה, המחבת וקרשי החיתוך במטבח הפתוח של המסעדה, אני יכולה למר בפה מלא (תרתי משמע) שבמקרה הזה, השפים הפכו את האתגר ליתרון. הם משתמשים במרכיבים טבעיים ובריאים בלבד, בלי תחליפים (אין מרגרינה, אין שמנת צמחית).

והטעמים? אין מילים שיוכלו לתאר את הטעמים, השילובים, המרקמים והחגיגה הקולינרית שחוויתי בארוחת הבלוגרים בה השתתפתי, אבל אנסה בכל זאת:

מה היה שם? מה טעמתי? מה אהבתי? מה צילמתי? (הכל!!!)

לפתיחת התיאבון…

פוקצ׳ה ממכרת שכדאי להרחיק ממני כל עוד אפשר… (כשהגיעה לשולחן ישר קפצתי, זה כמו של רפאל, ובעיני זו המחמאה ענקית!). יחד איתה הגיעו לחמים מעולים עם מוס חצילים שרופים זיתים טובים ושמן זית מתובל.

מוס כבד עוף עם ערמונים שהוגש בצלחת הנראית כיצירת אומנות. כזו שכואב הלב לקלקל, עם פרחי אמנון ותמר אכילים. טעמתי בקטנה רק בשביל לספר שהמנה מצוינת. הערמונים משתלבים נהדר במנה וכל הנקודות המתוקות עושות הפתעה נעימה בפה.

לראשונות: טווח מחירים 60-75 ש”ח

סאשימי סלמון טרי, עם סויה מתוקה, יוז’ו, ג’ינג’ר כבוש, צ’ילי וליים – מנה מופלאה. שילוב של טעמים ומרקמים שמתפצפים בפה.

קרפצ’יו דג מהים התיכון עם פרוסות צנונית, פלפל חריף, זיתי טאסוס, עגבניות לחות ושמן זית –  כשטעמתי חשבתי שבטח לזה התכוון שמעון פרס כשאמר “מזרח תיכון חדש!”

טונה אדומה צרובה עם קונפי סלק, תפוז דם, שמן זית ושבבי בצלצלי שאלוט – מנה יפייפיה, עם ירקות מיוחדים, אבל מה שגנב את ההצגה זו הטונה, הטרייה והעשויה בדיוק במידה הנכונה. צרובה ומפולפלת מבחוץ ורכה ואדומה מבפנים. גם במנה הזו שילוב הטעמים הפיל אותי שדודה לרגליה.

דגים מהים ממול היא מנה של דגי סרגוס קטנים מטוגנים כהלכה, פריכים ולא ספוגים בשמן שהוגשו עם מטבלים מעולים: טחינה “אל ארז”, איולי אריסה ולימונים כבוש וקרם עגבניות נפלא.

שקדי עגל לוהטים על קרם שחור של חצילים שרופים, מסבחה חומוס ופלפל חריף – טעמתי מהמצע המתובל, ואני יכולה להעיד שגם בלי לטעום את שקדי העגל מדובר במנה מצוינת! קרם חצילים חלק אך רב טעמים, שטעם החריכה ניכר בו. החומוס היה עשוי טוב והפלפל החריף העצים את החוויה.

קרפצ’יו בקר עם ארטישוק איטלקי, עגבניות שרי מיובשות, קונפי שום ירוק (נראה נפלא! אז צילמתי, להתרשות בלבד. לא טעמתי)

לעיקריות: טווח מחירים 68-145 ש”ח

מנה טבעונית יפייפיה הגיעה לשולחן: פרחי זוקיני פריכים במילוי טופו ודברים טובים, ניוקי פריך ופיטריות צלויות. אם לא היו אומרים לי הייתי חושבת שהפרחים ממולאים בגבינה. הדברים הטובים שהיו בפנים היו מצוינים. הניוקי המטוגן שהיה בצד המנה היה קצת צמיגי, אולי כי הכינו אותו בלי ביצים? יחד עם זאת, כל המנה נזללה בכיף גדול גם ע״י מי שלא מתחבר בדרך כלל לאוכל טבעוני.

סלמון מושחם בקרמל מירין מתקתק, על מצע של  ריזוטו פורצ’יני, רוטב סויה מתוקה ובק צ’וי. אני הרי מתה על סלמון, בקצ’וי ורוטב מתקתק. אז היתה לי חגיגה אמיתית כי הכל היה עשוי בדיוק כפי שדמיינתי את המנה. הריזוטו היה מעולה, ואני אתן כאן את המתכון שלו בהמשך הפוסט.

אנטריקוט עם פולנטה מתירס טרי, עדשים פריכים בניחוח כמהין וירקות מקורמלים. ריח הכמהין מסחרר את ראשי זה אתם כבר יודעים. הפולנטה היתה אלוהית, הכי טובה שטעמתי אי פעם. לא התאפקתי וטעמתי טיפונת מהבשר רק בשביל לספר לכם: מעדן! וכל מילה נוספת מיותרת!

פילה בקר עם קרם תפוחי אדמה, אספרגוס, פטריות צלויות וירקות שורש חדשים ומיוחדים (למשל גזרים בצבעים שונים). החברים שלי צקצקו בהנאה מהבשר. אני התמוגגתי על התוספות. ההתמוגגות היתה מושלמת.

לקינוח: טווח מחירים 35-40 ש”ח
שמתי כאן תמונות כדי שתוכלו להתרשם מיצירות האומנות האכילות האלה. ממש תמונות בתערוכה אינטראקטיבית, שבה גם אוכלים אותן.

מרק תותים עם חצאי תותים ומרנגים עדינים בצורת קיפודים. לטעמי זו המנה הטובה ביותר מבין כל הקינוחים, כי אין על תותים אחרי ארוחה. יש בהם מתיקות עם רעננות וקצת חמצמצות, בדיוק מה שאני אוהבת.

טפיוקה עם אננס, קיוי ורוטב פירות, אליה פחות התחברתי, אבל רק בגלל המבחר העצום והמופלא של המנות. כי תמיד צריך לבחור מה הכי טוב ומה הכי פחות.

סורבה הבית 3 סוגי סורבה מוגשים במגדל של קערות קפואות. כל 3 סוגי הסורבה היו טובים מאד, במיוחד התפוח הירוק. בכלל, קינוחי סורבה פירות תמיד יהיו רעננים ומרעננים. כיף גדול לסיים כך ארוחה.

את הארוחה ליווינו ביין ישראלי, במקרה הזה של יקב יתיר המצוין. חשוב לציין שהמסעדה מחזיקה תפריט עשיר ומגוון של יינות ישראלים משובחים. כל הכבוד!

לסיכום: מסעדת שף כשרה ומצוינת עם אוכל טעים, מגוון ומיוחד. שילובי המנות נפלאים, הצילחות ברמה גבוהה וכל צלחת היא יצירת אומנות בפני עצמה. העיצוב, השולחנות, הכסאות (שהתגלו כנוחים מאד למרות המשענת הנמוכה שלהם), הכוסות, ניכרת הקפדה כל הפרטים, מאלף ועד תו.  פשוט חוויה נהדרת.

למרות שהמקום נפתח רק לפני 3 חודשים, המסעדה היתה מלאה באמצע השבוע (בסופ”ש סגור). כך שזה לדעתי אומר הכל! איכות מנצחת! מומלץ פלוס פלוס!

מתכון לריזוטו פטריות מופלא באדיבות השף אמיר כלפון

(6 מנות)

חומרים לריזוטו שיטאקי:

  • 2 כוסות אורז עגול
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קלופות
  • 3 בצלצלי שאלוט קלופים, חתוכים לקוביות
  • 100 גרם פיטריות שיטאקי, מושרות במים חמים
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור טרי
  • 2 כפות עלי טימין טרי
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לפרוסות

אופן הכנת הריזוטו שיטאקי:

  1. שוטפים היטב את האורז, מסננים ומייבשים.
  2. מחממים סיר, מוספים את שמן הזית, השום והבצל, ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הפטריות המושרות והאורז ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים לסירוגין ובהדרגה את היין וציר הירקות.
  5. בוחשים עד שהנוזלים נספגים באורז. חוזרים על התהליך עד שלא נשארים נוזלים באורז.
  6. מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את הטימין והבצל הירוק ומערבבים.
  7. שומרים במקום חמים עד להגשה.

ווסט סייד – רויאל ביץ ת”א West Side: כניסה דרך רחוב הירקון 19, תל אביב

טלפון: 053-7104537

שעות הפעילות: א – ה 23:00 – 19:00

לפרטים נוספים אנא הכנסו לאתר המסעדה

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו באהבה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה