הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

2 מתכונים שלי מתחרות בישול ״מאסטר עוף״ שהתקיימה בקרב 5 בלוגרי אוכל של סלונה.

25/08/2013

אם תערכו משאל בקרב החברים שלי לגבי המנה הכי מזוהה איתי יגידו לכם: אורלי מלכת המוקפצים. לגבי המלכות קטונתי, אבל לגבי המוקפץ – כן!!!! זאת אני!
לכן, כשהזמינו אותי להשתתף בתחרות “מאסטר עוף” של עוף טוב, ישר חשבתי על מוקפץ. כי לא משנה איזה מצרכים יהיו שם, אני יכולה להקפיץ הכל!
האמת היא שזה לא היה בדיוק כך. כשהחליטו על כל העניין הייתי בכלל בחו״ל (חייבת לכם פוסט על זה), כך שהייתי מחוץ לעניינים. ואז, חברה שאמורה היתה להשתתף נאלצה לוותר על מקומה מסיבות משפחתיות. כשפנתה אלי הדודה היקרה שמנהלת את התחרות והזמינה אותי להשתתף, הסכמתי מיד לעזור ולמלא את המקום, כי למרות שאני לא אוהבת תחרויות (בטח לא להתחרות מול חברים שאת כולם אני אוהבת) כשאני שומעת שצריך לעזור, אני באה.
היות וכך, החלטתי שאני לא מכינה מתכון מיוחד. לא ״מפציצה״ במשהו מורכב, קונסטרוקציות ופירוטכניקות… החלטתי שאני באה ליהנות! אה, אם על הדרך אזכה, זה בונוס. זה מה שהחלטתי. אז יצא שבאתי לתחרות עם שמחה בלב, ובלי כל המתח שכרוך בתחרויות.
התחרות התקיימה בכיתת הבישול המצויידת להפליא של דן גורמה, שבכיתת האפייה שלו כבר הייתי בסדנא נהדרת בעבר.
במקום מצאתי חזה עוף וחזה הודו של עוף טוב, יחד עם מגוון ירקות, דגנים, פסטות, תבלינים, רטבים ובקיצור – שפע מוצרים לבחירתנו.
אסנת עופר, עורכת בסלונה, הסבירה את כללי התחרות ויצאנו לדרך.
לקחתי חזה עוף, ירקות, אטריות אורז, רטבים, תבלינים ועוד כמה דברים ויצאתי לעבודה. לקלוף, לחתוך, לקצוץ, לטגן, לערבב, לתבל… האווירה היתה נהדרת, חברית, מלאה בחדוות יצירה, מצב רוח מרומם ומחוייך.

אסנת, הדודה היקרה ופאולין (שהשתתפה במאסטר שף האחרון) היוו את חבר השופטות שהסתובבו בינינו כמו בתכנית הטלוויזיה.

נתנו לנו שעתיים שזה בהחלט מספיק זמן, אך אחרי שעה אמרו שבעצם צריך להגיש לתחרות לא מנה אחת כי אם 2 מנות!
אין בעיה, התאים לי להכין סלט מיוחד, עם ירקות ירוקים, חתוכים באותו גודל: אספרגוס, מלפפון, עירית ובצל ירוק עם רבעי תאנים לאיזון מתיקות ורוטב אסייתי שיתכתב עם מנת המוקפץ.

הנה מה שיצא לי:

לא זכיתי בפרס, אך עשיתי חיים!

חזרתי גמורה מעייפות. האינטנסיביות והריצה אחרי כל כף, קערה או צלחת במטבח הגדול גרמה לי לתרוצצות גדולה. זה גרם לי להעריך מאד את המטבח הפצפון שלי.

הבטחתי מתכונים, אז הנה:

המוקפץ שלי:
המרכיבים:

3 חזות עוף טריים חתוכים לקוביות בינוניות
1 חבילת אטריות אורז
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 גזרים מגוררים עם קולפן לפסים רחבים
1 בצל סגול פרוס
1/2 פלפל ירוק חריף
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר מגורר
חופן כוסברה קצוצה דק

לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה להשריית נתחי העוף
2 כפות רוטב דגים
מיץ מלימון אחד
חצי פחית חלב קוקוס
1 כף סוכר חום
1 שן שום כתושה
חצי פלפל חריף קצוץ דק

להגשה:
טחינה גולמית (רציתי חמאת בוטנים, אך נאלצתי לאלתר, כי לא היה).
פיסטוקים ושקדים קלויים (גם זה אלתור, כי לא היו בוטנים).
3 גבעולי בצל ירוק (חלק ירוק בלבד) חתוך לפיסות בינוניות
1 כף קליפת לימון מגוררת
פלפל חריף קצוץ דק

אופן ההכנה:
ראשית נרכך את האטריות. נניח אותן בקערה וניצוק עליהן מים פושרים שיכסו אותן היטב ונשאיר לפחות שעה. חשוב שהמים לא יהיו רותחים.
בקערה אחרת נשרה את קוביות העוף ברוטב סויה למשך 15-20 דקות.
נחמם מחבת, נמזוג לתוכו 1-2 כפות שמן ונטגן את קוביות העוף עד לשינוי הצבע. נוציא את העוף ונשמור בצד.
נערבב יחד את חומרי הרוטב.
באותה מחבת נטגן את הירקות תוך כדי ערבוב מספר דקות. נוסיף את אטריות האורז המרוככות, נחזיר את העוף למחבת, נמזוג את הרוטב ונערבב תוך כדי טיגון במשך 3-5 דקות. נטעם ונשפר תיבול.
נעביר את תוכן המחבת לצלחת הגשה.
נעטר בפלפל חריף קצוץ, שקדים, פיסטוקים קצוצים, בצל ירוק ונזלף מסביב טחינה גולמית.
נגיש עם רבעי לימון לסחיטה מעל המנה לפי הטעם.

סלט ירוק לא מה שחשבתם:
המרכיבים:

2 מלפפונים חתוכים לגפרורים דקים (בעזרת סכין)
6 אספרגוסים קטומים בבסיס וחתוכים לאורכם לגפרורים. ואז לפיסות באורך פיסות המלפפונים.
1 חופן קטן של גבעולי עירית חתוכים באורך המלפפונים.
2 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות בגודל זהה.
6 תאנים חתוכות לרבעים

לרוטב:
1 כף רוטב דגים
1 כף רוטב סויה
מיץ מלימון אחד
מעט גרידת לימון
1 כף סוכר חום
2 כפות שמן
1 כפית פלפל חריף קצוץ

אופן ההכנה:
נשים את כל מרכיבי הסלט, ללא התאנים, בצלחת יפה.
נערבב היטב את מרכיבי הרוטב בעזרת מטרפה לקבלת רוטב אחיד.
למזוג את הרוטב מעל הסלט ונערבב.
לקשט בתאנים ונגיש.

*תודה לשרית פליין על הצילום שלי ושל הסלט.

התחרות נערכה במתחם דן גורמה
http://www.dangourmet.co.il/

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה