הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מתכון לקיש עגבניות שרי קל הכנה. הצבע משגע. הריח מטריף. החג בפתח… ואני כבר במטבח

22/08/2013

לאירוח, לבראנצ’ רומנטי, לערב קיץ או ערב קריר…
מאפה יפהפה של עגבניות אדומות שנראה מושקע, אך מכינים אותו בקלי קלות.
במקום בצק פריך, השתמשתי בבצק עלים מרודד כך שהעבודה קצרצרה.
אצלי הוא כיכב כמנה ראשונה בארוחת שבת ואני מתכננת להגיש אותו בארוחת החג בגרסת פאי אישי כל אורח! יהיה משגע!!!

לשומרי הכשרות שבינינו – המתכון פרווה.
הוא גם צמחוני ואפילו טבעוני
עם סלט ירוק על יד, מקבלים חגיגת טעמים וצבעים משובבי עין, חך ונפש.

המרכיבים:
· 1/2 חבילת בצק עלים מרודד – ללא שומן טרנס
· 2 בצלים סגולים פרוסים דק
· 1 כפית סוכר
· 2 כפות שמן קנולה לטיגון הבצלים
· סלסלת עגבניות שרי תמר חצויות לאורך (אפשר לערבב סוגים שונים, אך שרי תמר הכי מתוקות)
· 2 כפות שמן זית עם אורגנו וטימין
· 1 שן שום קצוצה (אפשר מקובייה קפואה)
· מלח ים אטלנטי ופלפל גרוס
· עלי בזיליקום לעיטור והגשה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
2. מניחים את הבצק המרודד בתבנית אפייה ומהדקים לדפנות.
3. אופים חלקית למשך 10 דקות.
4. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
5. בינתיים מכינים את המלית:
6. מטגנים את הבצלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהם מתרככים, מוסיפים את הסוכר ומטגנים דקה שתיים נוספות לקבלת בצלים מקורמלים. מצננים מעט.
7. יוצקים את הבצלים שהתקררו על הבצק האפוי למחצה.
8. מערבבים היטב את העגבניות עם שמן זית, שום, מלח ופלפל ויוצקים את התערובת על הבצלים.
9. מכניסים לתנור ל-20-25 דקות, או עד ששולי המאפה נראים שחומים בהירים. מגישים חם.
10. לפני ההגשה מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ועלי בזיליקום טריים.
בתאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה