עוגת שוקולד ליום הולדת

עוגה קלה, חגיגית ועשירה.
אפילו בלי מיקסר!

ליום ההולדת של בתי האהובה הכנתי לה את עוגת השוקולד העשירה הזאת.
מה זה עשירה? עם הרבה קקאו משובח, נטיפי שוקולד צ׳יפס שהנחתי מעל שנתנו הפתעות קטנות בפה וציפוי עם כמות לא קטנה (או יש לומר, גדולה) של גנאש משוקולד מריר איכותי ושמנת מתוקה עשירה.

שבועיים לאחר מכן, הכנתי את אותה עוגה בווריאציה אחרת לחברה טובה. הפעם גיוונתי ובמקום שוקולד צ׳יפס הנחתי על העוגה פטל שחור קצוץ. לציפוי הכנתי גנאש משמנת לבישול ושוקולד (שילבתי מריר + לבן), פיזרתי פרוסות שקדים קלויים ועיטרתי בקצפת מתוקה.

ככה זה, כשיש מתכון טוב, ניתן לגוון איתו ולשחק ולקבל בכל פעם עוגה בטעם קצת שונה.

אהה, כמובן שלעושר ולטעמים אין גבול… ניתן לחתוך באמצע ולמרוח שכבת ריבה טובה, ממרח חלבה, ריבת חלב… כל מה שעולה בדמיון!

טוב, אחרי ההקדמה, נתחיל עם המתכון.

הערה:
הפעם אתן מידות במשקל או בנפח (כדאי למדוד בכוס מידה עם שנתות), כי כך הכנתי את העוגה. הנחתי קערה על המשקל, איפסתי והוספתי את המרכיבים בזה אחר זה. אם אין לכם משקל וכוס מידה, תוכלו להשתמש בטבלת ההמרה

המרכיבים
לעוגה בתבנית עולה 26:

200 מ"ל שמן קנולה
3 ביצים (מידה L)
400 מ"ל יוגורט עיזים (אני השתמשתי בפיראוס, אך ניתן להשתמש בכל יוגורט)
300 גרם סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
80 גרם קקאו
200 גרם קמח רגיל
שקית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ׳יפס / פטל שחור / אגוזים קצוצים וכדומה.

לציפוי שוקולד:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה (ניתן להמיר בשמנת לבישול)
250 גרם שוקולד מריר קצוץ (או חלב, או לבן, או שילוב שלהם)

לקישוט: שקדים קלויים, קצפת, קוקוס קלוי…(לא חובה)

אופן ההכנה:
העוגה
מחממים תנור ל-170 מעלות (אפשר גם טורבו)
לעוגה הזו לא צריך מיקסר! הכל ידני ב-2 קערות.
בקערה גדולה מניחים יחד שמן, ביצים, יוגורט, סוכר, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה ידנית.

בקערה נפרדת מערבבים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומאחדים עם תכולת הקערה השניה.
מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת, מרופדת הנייר אפיה, ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס (או הפטל הקצוץ).

אופים את העוגה במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
מצננים כעשר דקות, ובינתיים מכינים את הציפוי.

ציפוי שוקולד
בסיר קטן מחממים שמנת עד לסף רתיחה.
מוזגים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט. גם בצדדים! איזה ברק מדהים יש לו. מסנוור את המצלמה.

מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה מחלצים אותה מהתבנית. ניתן להקפיא.
אני קישטתי את אחת העוגות בשקדים פרוסים אותם קליתי בזהירות על מחבת יבשה ולאחר צינון של 5 דקות הנחתי על הגנאש המתקרר. ניתן לגרר שוקולד מריר לקשט בנשיקות ורודות וזוג חתולים כמו שעשיתי לבת שלי.

יומולדת שמח!
בתיאבון!
חיים וטעים!

* ההשראה למתכון מהבלוג הנפלא של עוגיו.נט

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.