הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

הצרפתים קוראים לו טארט לימון, האמריקאים פאי לימון. כך או כך, מדובר בעוגת שכבות כשבתחתיתה שכבת בצק פריך דקה, מעליה שכבת קרם לימון עדין ולבסוף מרנג לבן צרוב (או אפוי)

16/06/2012

לכבוד יום הולדתו של בני, הכנתי למשפחתנו את העוגה המתוקה הזו. מזל טוב!

זוהי עוגה מעט מורכבת, עם מספר שלבי הכנה, אולם ניתן לעשות קיצורי דרך, ועדיין לשמור על הטעם. התוצאה שווה את המאמץ.

נתחיל בעבודה:

מה צריך?

תבנית פאי מתפרקת

לבצק פריך (בצק חש”ק):

  • 200 גרם חמאה
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 אריזת קמח תופח קטן (2.5 כוסות)

הכמות הזאת מספיקה ל- 2 תחתיות, כך שניתן להכין חצי מנה בלבד או להכין מהבצק הנותר תחתית לקיש, או לפאי נוסף. כמו כן, ניתן להשתמש בבצק פריך מוכן שנמכר קפוא ברשתות השיווק

למלית:

  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10% (המתכון המקורי כלל שמנת מתוקה 32%, אולם היות ולא מקציפים אותה, המרתי אותה בשמנת 10%)
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת (זסט)
  • 2 כפות שטוחות קמח

לציפוי:

  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח

טארט לימון אישי

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות).
  2. מכינים את הבצק במעבד מזון, מכניסים למקרר למנוחה של שעה.
  3. מוציאים מהקירור ומרדדים לעלה דק.
  4. מרפדים בבצק את התחתית והדפנות של תבנית הפאי.
  5. מכניסים את התבנית עם הבצק עליה למקפיא לחצי שעה לפחות.
  6. להכנת המלית מערבבים חומרי המלית ללא הקמח לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ומאחדים בתנועות קיפול.
  7. מוזגים את המלית ע”ג הבצק ומכניסים לתנור לאפייה במשך 17-18 דקות, עד שהמלית מתייצבת. מצננים בטמפרטורת החדר לפחות 10 דקות.
  8. למרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב ומבריק. מעבירים לשקית זילוף ומצפים את העוגה בזילוף המרנג בצורה יפה. אם אין שקית זילוף או שלא רוצים להתעסק בקישוט, ניתן למרוח את המרנג ע”ג המלית, לסמן “תלמים” עם מזלג ולהמשיך בתהליך כרגיל. התוצאה פחות מרשימה, אך הטעם נשמר.
  9. אם יש ברנר (“בונזן” , מבער) צורבים באמצעותו את המרנג עד לקבלת גוון חום זהוב. אם אין, ניתן להכניס את העוגה לתנור המופעל במצב גריל ל- 5 דקות או עד שהמרנג מזהיב.

10.  מצננים את העוגה ומגישים עם גרידת לימון ונענע קצוצה.

11.  מזל טוב! בתאבון!

12.  שיהיה לנו חיים וטעים

 

ההשראה לעוגה – סדנת שבועות של תנובה עם רות אוליבר

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה