הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 461

עוקבים: 418

החל מיולי 2010

מעדן שניתן להגיש כמנה עיקרית, כתוספת או כפתיח לארוחה. הולך נהדר חם, פושר או קר.

02/05/2013

חציל מקורמל אסייתי - חציל מוקפץ
לאחרונה התעצמה חיבתי למטבח האסייתי, וכפי שרואים בפוסטים האחרונים שלי, הרבה הקפצות חווה הווק שלי (רק שלא יגיש נגדי תלונה על שימוש יתר).
כפי שכבר כתבתי בעבר, הבישול שלי מאד אינטואיטיבי: אני מוסיפה, טועמת, מוסיפה, מערבבת, טועמת… וכך יוצרת טעמים חדשים או משחזרת טעמים שנצרבו לי בזיכרון ממנות שאכלתי בעבר.
כדי שאוכל להעלות את המתכונים לבלוג, הוספתי עוד שלב בתהליך, שלב הרישום: לכן אני מוסיפה, טועמת, רושמת, מוסיפה, מערבבת, טועמת, רושמת…מה לא עושים כדי לדווח במדויק כדי לאפשר לכם קוראי לשחזר בקלות את המנה? :)
הפעם בחרתי להקפיץ קוביות חציל ולהוסיף אליו מגוון טעמים טיפוסיים מהמטבח הסיני.
המרכיבים:
1 חציל מוארך, מוצק, חתוך לקוביות של 2X2 ס״מ בערך.
1/2 כרישה או בצל ירוק קצוצים דק.
1 פלפל צ׳ילי פרוס לטבעות דקות (נקי מגרעינים).
1 שן שום פרוסה (אפשר להוסיף אפילו 3-4 שיניים אם אוהבים).
2 כפות ג׳ינג׳ר טרי מגורר על פומפייה.
2 כפות שמן לטיגון
2-3 כפות מים
רוטב:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כפית חומץ אורז (או חומץ רגיל)
1 כף סירופ קרמל (או מייפל)
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בווק ומכניסים פנימה את החצילים. מקפיצים לדקה שתיים.
מוסיפים את הכרישה, הפלפל והשום ומקפיצים לעוד 2 דקות. מוסיפים את הג׳ינג׳ר והמים ומערבבים – מקפיצים תוך כדי צלייה עד לספיגת הנוזלים ובישול החציל.
מערבבים בעדינות, כדי לא לרסק את החציל.
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ומוסיפים לווק. הקפצה קטנה וזהו.
ניתן להגיש עם אורז כמנה חמה, פושר עם פרוסת לחם או אפילו קר כסלט ופתיח לארוחה.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים....

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה