הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

אלו הן למעשה פשטידות קטנות, מלאות בבריאות: כרובית, שיבולת שועל ושקדים.

14/01/2013

אני מאד אוהבת להכין מאפים קטנים, מעין חטיפים כאלה, שאפשר לארח איתם ולנשנש כשבא לאכול משהו קטן. זה מאד אסתטי בעייני.
היות ואין לי הרבה סבלנות לפיצ׳פקס קטנים, והיות והמוטוריקה העדינה שלי לא מה שהיתה פעם, אני משתדלת להכין את המאפים הקטנים בתבניות שקעים או במנז׳טים (שפעם קראנו להם עטרות נייר).
הפעם, אני משתפת אתכם במתכון צמחוני, חלבי, למאפינס המהווים ארוחה מלאה בשל השילוב הבריא והמזין של ירק עם דגן ושקדים וגבינות שהן מקור נפלא לחלבון וסידן.

כרובית – דלת קלוריות ומכילה ויטמינים ומינרלים רבים, כגון ויטמין A, B, C ברזל וסידן. בנוסף לאלו, מכילה הכרובית גם פיטואסטרוגנים הממתנים את עודפי ההורמונים אסטרוגן אצל נשים וטסטוסטרון אצל גברים. ידוע כי עודף הורמונים אלו עלול לגרום לייצור מוגבר של תאים. לכן, צריכה קבועה של כרובית, ברוקולי, כרוב וכרוב ניצנים (ירקות ממשפחת המצליבים), הינה צעד חשוב בסיוע למניעת מחלות סרטניות המושפעות מהורמונים כגון: סרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן המעי הגס.

שיבולת שועל – שיש הקוראים לה קוואקר ע״ש המותג האמריקאי שמשווק אותה, הינה דגן בעל ערכים תזונתיים רבים: שיבולת השועל מכילה 17% חלבון, שיעור גבוה של סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ולשמירה על מאזן השומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים), ברזל, מגנזיום, אבץ וויטמין B1.

שקדים – מסייעים לספיגת סידן בעצמות, מכילים חומצה פולית ומומלצים לנשים בהיריון (מסייעים גם נגד צרבות ומפחיתים בחילות), מכילים ויטמינים מקבוצה B כולל B1 שתורם למצב רוח טוב.

המרכיבים למאפינס
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
100 ג’ גבינה צפתית 5% מפוררת
50 ג’ גבינה בולגרית 5% מפוררת
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
3 ביצים (אפשר גם 2 ביצים וחלבון אחד)
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס קמח תופח
4 כפות שקדים גרוסים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם

המרכיבים לרוטב היוגורט
1 גביע יוגורט 3% שומן
1 כפית נענע מיובשת ומפוררת (או קצוצה דק דק)
1 שן שום כתושה
1 כפית שמיר קצוץ

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מבשלים את הכרובית במי מלח במשך כ- 10 דקות עד שהיא מתרככת (אבל לא מתפוררת) ומסננים.
מועכים את הכרובית בעזרת מועך פירה למחית גסה.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (התערובת צריכה להיות “גושית” ולא מחית חלקה).
משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן.
ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף בתערובת ומכניסים לתנור.
אופים במשך 25-30 דקות עד להזהבת המאפים.
מוציאים מהתנור ומושחים את פני המאפינס בשמן זית לקבלת ברק יפה.
לקראת ההגשה – מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מגישים את המאפינס פושרים על מצע רוטב היוגורט ומקשטים בנענע טרייה.
בתאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה