הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

ילדים אוהבים מנות קטנות. ככה נוצרה ארוחת הטאפס לילדים. הכנה מהירה בהגשה מפוארת.

09/01/2014

מה זה בכלל טאפס?

פירוט תוכלו לקרוא כאן.

בקצרה, מבחינתי, מדובר בארוחה שמבוססת על מנות קטנות.

במסעדת טאפס לא יצא לנו לאכול כי לא מצאתי עדיין מסעדה כשרה.

כשקיבלתי חבילת מוצרים של עוף טוב, התלבטתי מה להכין.

ואז עלה הרעיון של ארוחת טאפס. לילדים (וגם להורים)

וכך היה.

העיקרון שהוביל אותי הוא להכין כמה שיותר דברים במרוכז

ולגוון את המנות המוגשות.

המטרה היא שההכנה תהיה קצרה יחסית אך יחד עם זאת התוצאה הסופית

תהיה יותר מאשר “סתם” מנה בשרית עם תוספת בצד.

“סתם” במרכאות כי אין שום דבר רע עם זה.

אפשר להכין את המנות צמחוניות.

אפשר להכין גם את הכל בעצמכם, כולל המנה הבשרית, אבל זאת לא המטרה שלנו כרגע.

המנות המוגשות:

1. קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה וגזר. מוגשות על ספגטי לבן.

2. חביתה עם ירקות וקבנוס.

3. שניצלון בתיבה (כמו “משה בתיבה”, אבל עם שניצלון).

4. Dinosaur & Chips (כמו פיש אנד צ’יפס, אבל עם דינוזאור)

5. אגרול עם פסטרמה וירקות

המצרכים, לכל המנות ביחד:

- שניצל עוף – מיני דינוזאור מ-100% רכיבים טבעיים

- קציצות בקר מתובלות מ-100% רכיבים טבעיים

- שניצלוני עוף ביתי בציפוי שומשום מ-100% רכיבים טבעיים

- חזה הודו ברביקיו דל שומן

- קבנוס מופחת שומן רווי

- כוס אפונה

- כוס  גזר גמדי

- 4 דפי סיגר

- 3 ביצים

- גזר טרי אחד

- 2 עגבניות

- קופסא קטנה של רסק עגבניות

- שתי כפות קטשופ (לא חובה)

- חצי כוס פטריות (טריות או משומרות)

- בצל גדול או שניים בגודל בינוני

- 5 “צינורות” קנלוני

- מלפפון טרי

- כרוב כבוש

- מיונז

- תבלינים – מלח, פלפל, פפריקה

- שמן לטיגון

- להגשה: צלחות חד פעמיות קטנות ומרובעות.

- חותכן עוגיות בצורת כוכב.

מתחילים:

מרתיחים וממליחים מים בסיר. מבשלים ספגטי.

כשמוכן, מוציאים ומסננים.

מבשלים במים את האפונה והגזר. מוציאים ומסננים.

מגררים לקערה את העגבניות והגזר,מגררים שן שום אחת, מוסיפים את הקטשופ, רסק עגבניות ותבלינים (מלח, פלפל, פפריקה).

קוצצים את הבצל

פורסים פטריות

עכשיו במתחילים בהכנת המנות

1. קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה וגזר. מוגשות על ספגטי לבן.

מטגנים בסיר רחב (סוטאז’) במעט שמן שליש מהבצל.

כשמזהיב, שופכים את התערובת שהכנו בקערה (עגבניות, רסק, גזר וכו’).

מוסיפים כוס מיים רותחים ובמידת הצורך עוד כוס אחת.

מכסים וממתינים לרתיחה.

כשרותח, מכניסים את הקציצות ואת הקנלוני.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם (בערך חצי שעה).



לקראת הסוף, אפשר להוסיף גם כוס מהאפונה והגזר שבישלנו.

מוגש על ספגטי לבן.


2. חביתה עם ירקות וקבנוס.

מטגנים במחבת את שני השלישי הנותרים של הבצל, מוסיפים פטריות.

כשמוכן, מוציאים חצי מהכמות לצלחת ומניחים בצד.

את החצי שנותר מערבבים עם הביצים (משאירים בצד מעט מהביצה) והקבנוס ושופכים חזרה למחבת.

אני לא עירבבתי את הקבנוס בתערובת אלא הוספתי אותו מעל לקראת הסוף.

מנמיכים את האש ומכסים, עד שהחביתה מוכנה.


3. שניצלון בתיבה (כמו “משה בתיבה”, אבל עם שניצלון).

זאת מנה “על הדרך”.

זוכרים את הקנלוני שהכנסו לסיר הקציצות?

אז מכינים שניצלונים (בטיגון או בתנור) וכשהם מוכנים, עוטפים אותם בקנלוני. סוגרים את השוליים עם קטשופ.

אם הקנלוני נשאר שלם אפשר להשחיל את השניצלון לתוכו. אצלי הוא נפתח בבישול הארוך בסיר ולכן עטפתי איתו את השניצלון.


4. Dinosaur & Chips (כמו פיש אנד צ’יפס, אבל עם דינוזאור)

בזמן הכנת השניצלונים של המנה הקודמת, תכינו באותו אופן גם את שניצלוני הדינוזאור וצ’יפס.


5. אגרול עם פסטרמה וירקות

זוכרים את חצי מהכמות של הבצל והפטריות?

עכשיו הזמן לערבב אותם עם מה שנותר מהאפונה והגזר (לחתוך מעט את הגזר).

להוסיף עליהם רצועות דקות של פסטרמה.

מניחים עלה של סיגר, בשליש התחתון של העלה מניחים מהתערובת.

סוגרים את שני הצדדים ומגלגלים את העלה.

“מדביקים” אותו עם מעט מתערובת הביצה שהשארנו בצד.

מטגנים.


ועכשיו לחלק המהנה ביותר, הצילחות

בהכנה

מניחים בצלחת כמות קטנה של ספגטי, מעליה קציצה אחת ומעט רוטב.

בצד אחד, 2-3 גזרים גמדיים ובצד השני מעט אפונה.



חותכים את החביתה לכוכבים, בעזרת החותכן.

מניחים בצלחת כוכב אחד גדול ולידו כוכב אחד קטן.

מעטרים בצד עם רצועות דקות של מלפפון.



חותכים את השניצלון העטוף בפסטה לשני חצאים ומניחים בצלחת.

מקשטים עם ציור קטשופ בצורת לב.


השתיה בארוחה הזאת מוגשת בכוסות יין. אם כבר אז כבר.

במקרה שלנו סודה עם פטל.


מניחים בצלחת דינוזאור אחד.

מתחתיו מניחים “חומת” צ’יפס מעוטר בקטשופ.



חותכים את האגרול לשני חצאים.

מניחים אותו בצלחת.

מעטרים במעט כרוב כבוש ונגיעה של מיונז.


בתיאבון.

היה כיף.

הילדים נהנו.

גם אנחנו.

תודה לבועז יקירי שעזר בצילום.


עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה