הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

מרק עגבניות מתקתק, עם אורז. מתכון מבית סבתא.

11/12/2013

יש מאכלים שנהגתי לאכול בתור ילדה, בבית של הסבים והסבתות שלי.
חלק מהם, אמא שלי מכינה גם היום.
חלק גם אני כבר למדתי, לדוגמא עוגת הגבינה.
השבוע היה לי יום הולדת (35) ואמא שאלה מה להכין לי, משהו שאני אוהבת.
עוגת גבינה, זה מה שבחרתי.
את מרק העגבניות של סבתא אלה ז״ל, תמיד אהבתי.
לשמחתי, יש לי את המתכון וגם הצלחתי לשחזר את הטעם.
זה מרק העגבניות היחיד שאני אוהבת!
לא חמוץ.
מתקתק.
נעים בבטן.
לא אוכלים אותו רותח אלא חמים.
זה מרק של אהבה.
אני לא אוהבת חורף!
גם לא מאוד אוהבת מרקים, איכשהו מעדיפה את האוכל שלי מוצק.
בשביל נוזלים יש מים (-:
אבל אם בכל זאת מרק, אז שיהיה מפנק.
כזה:
במתכון יש פירוט לגבי ההכנה אבל החלק הכי חשוב בו הוא:

לתבל לפי הטעם.

ככה זה. אין כמויות מדויקות.

על אותו משקל, גם סטיה קלה מהמתכון עדיין תניב תוצאה סופית נהדרת.

אין רסק עגבניות? אפשר קטשופ.

כף אבקת מרק במקום קמח? גם הולך.

אורז מלא? אפשר.

העיקר שתטעמו בסוף ותהיו מרוצים (-:

מה מגישים ליד המרק?

אם רוצים הגשה אותנטית מבית סבתא:

פורסים לחם שחור

חורכים פרוסה על הגז

מורחים עליה שן שום

זהו!

אני עשיתי וריאציה אחרת.

בלי שום כי אני פחות אוהבת.

על הדרך, מצאתי גם פתרון ל”קשים” של הלחם שהילדים לא כל כך אוהבים לאכול.

את אותו הדבר אפשר לעשות גם עם פיתות.

חותכים לריבועים.

מתבלים בשמן זית, מלח ושומשום.

אפשר גם זעתר.

אפשר אבקת שום, פלפל שחור, צ’ילי חריף.

מה שאתם אוהבים.

מפזרים שכבה אחידה בתבנית ומכניסים לתנור על חום של כ- 170 מעלות.

כשהכל מוכן (המרק והלחם), ממתינים שלא יהיה רותח,

מוזגים לקערית ומגישים.

בתיאבון

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה