הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת שוקולד חגיגית עם שבבי שוקולד צ’יפס לבנים במילוי ריבת חלב

04/11/2014

 

IMG_4102_800x533

 

אני אוהבת שילובים. כמעט תמיד מתקשה לבחור באופציה אחת גם בחיים וגם בצלחת. הרבה יותר מעניין לשלב טעמים וצבעים ובמיוחד שמדובר בשוקולד. את עוגת השוקולד הזו החלטתי להפוך לחגיגית ועשירה שתתאים גם לימי הולדת או סתם לימי חורף קשים במיוחד שבא לנו להתפנק ליד הקפה בסופו של יום ארוך ומייגע.

עוגת שוקולד עם שבבי שוקולד צ’יפס לבנים במילוי ריבת חלב

החומרים: לתבנית עגולה 24

4 ביצים

כוס סוכר

כוס שמן

מעט תמצית רום

כוס אבקת שוקולית

כוס מים רותחים

2 כוסות קמח רגיל

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס שוקולד צ’יפס לבן

1 ממרח ריבת חלק למילוי וקישוט

ההכנה:

1. מפרידים 4 ביצים ומחממים תנור ל- 180 מעלות

2. מקציפים חלבונים + כוס סוכר לקצף יציב, אך לא נוקשה מידי

3. מנמיכים מהירות מיקסר ומוסיפים את החלמונים כוס שמן ומעט רום (רום זה עניין של טעם, אני אישית מאד אוהבת ולכן מוסיפה בין רבע לחצי בקבוק תמצית רום. מי שאוהב פחות יכול גם לוותר לחלוטין) תוך כדי המשך הקצפה

4. מוסיפים כוס אבקת שוקולית + כוס מים רותחים וממשיכים להקציף

5. מערבבים 2 כוסות קמח רגיל + שקית אפייה  ומוסיפים לבלילה, מוסיפים את השוקולד צ’יפס

6. ממשיכים להקציף רק עד איחוד החומרים. הבלילה תצא נוזלית וזה בסדר גמור

7. אופים כ 45 דק’ עד שעה וכמובן בודקים שקיסם המוחדר לעוגה יוצא נקי.

8. מוציאים את העוגה מהתנור לצינון ובינתיים מכינים ציפוי שוקולד- להמיס 1 שמנת מתוקה + 100 גרם שוקולד לתערובת חלקה ולקרר היטב.

9. פורסים את העוגה לשני חלקים, ממלאים בנדיבות ריבת חלב וסוגרים חזרה, ממלאים שכבה נוספת דקה גם למעלה ומעל שופכים את ציפוי השוקולד. אפשר לעטר בקישוטי ריבת חלב ואפשר להשאיר כך. שולחים למקרר למנוחה קלה.

*בימים קרירים אין צורך לאחסן את העוגה במקרר- היא נשמרת מצויין גם בחוץ.

 

pizap.com14150780170111

 

IMG_4097_800x533

 

אהבתם? פרגנו בלייק! השאירו סימן לפני שאתם הולכים.. כדי שאדע שהייתם כאן :)

רוצים להמשיך ולעקוב אחרי בבלוג? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_4089_800x533

 

IMG_4115_800x533

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה