הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

פורל ים נורבגי (אדום) עם שום וצ’רביל – נשמע אקזוטי, אבל תכלס, ממש פשוט, וטעים אש. לא תנסו?

01/01/2016

הפורל הוא אחד הדגים האהובים עלי. כמו הסלמון בן משפחתו, הוא גדל במים מתוקים וקרים, בטמפרטורה של כ-12 עד 14 מעלות. בגלל נטייתו לשחות נגד הזרם צורתו מאורכת, בשרו מוצק והוא דל בשומן ועשיר באומגה 3, על כל יתרונותיה הידועים והמוכחים, כגון: 

  • מניעת מחלות לב והקטנת שיעור התמותה מהתקפי לב;
  • הפחתת הסיכון לסוגים אחדים של סרטן.
  • הפחתה של מחלות הקשורות בדלקות מעיים כגון Chron’s disease ודלקות כלי דם.
  • הפחתה של הפרעות בתפקוד הכליות.
  • הגברה של חדות הראיה.
  • שיפור הפעילות המוחית כגון ריכוז, למידה וזיכרון.
  • מיתון דיפרסיות.
  • הקטנת הצמיגות בדם והורדת ה”דביקות” של טסיות הדם בעורקים ועל ידי כך גורמת להפחתה משמעותית של הסיכוי להתקפי לב.
  • הקטנת רמת הטריגליצרידים (שומנים) בדם דבר חשוב במיוחד לבעלי כולסטרול גבוה.
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

והוא לא רק בריא…

הפורל נחשב לדג טעים במיוחד. הוא נוח להכנה, מתאים למגוון צורות בישול (טיגון, אפיה, גריל, בישול ועוד), מקבל באהבה כל שילוב וכל תיבול, ואם לא די בכך – מצטיין במיעוט עצמות, מה שהופך אותו לדג ידידותי ומתאים גם לילדים.

אז נכון, הוא קצת פחות פוטוגני מבן זוגו הסלמון הורדרד, אבל גם לזה נמצא פתרון.

בימים אלה ממש משיקה חברת בלדי, המתמחה בעיבוד, ייצור, ייבוא ושיווק של מוצרי בשר, בקר, עוף ודגים, מוצר חדש: סטייק פורל ים נורבגי.  המוצר, המגיע אלינו היישר מהפיורדים הידועים של נורבגיה, מכיל, עפ”י הצהרת היבואן,  100% דג, לא מעובד, ללא כימיקלים, וללא תוספת מים. הוא מצטיין בכל יתרונות הפורל, ובנוסף לכך – הוא בעל צבע אדמדם עמוק ומקסים במיוחד. בן דודו של הסלמון, כבר אמרנו? תראו כמה הוא חתיך…

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

 

שמעתי ונדלקתי. מיד התנדבתי לקבל את המוצר להתנסות. ובעוד הפורל ממתין במקרר לארוחת ערב שבת, ובעודי מתלבטת בשאלת הטיפול ההולם עבורו, נתקלתי בצ’רביל.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה צילום: Shutterstock

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
צילום: Shutterstock

הצ’רביל דומה במראהו לפטרוזיליה או כוסברה אך מתאפיין בטעם עדין של אניס. מקורו בקווקז, משם התפשט לאירופה ואסיה המערבית. הצ’רביל הוא מרכיב קבוע בתערובת התבלינים הצרפתית (fine herbes) ומשמש לתיבול סלטים, מרקים, ביצים, עופות וכמובן גם דגים. הצ’רביל אינו דייר קבוע בדוכני הירק במרכולים, ואני מצאתי אותו בשוק החקלאים החברתי של עץ השדה בגבעת עדה. אם לא מצאתם צ’רביל – אפשר להחליף אותו בכוסברה, פטרוזיליה, טרגון, טימין או כל עשב אחר שאתם אוהבים.

ואחרי כל ההקדמות – הנה הגענו לרגע הגדול, המתכון:

פורל ים נורבגי בשום וצ’רביל (ל-6 סועדים)

מה נצטרך?
6-8 מנות סטייק פורל ים נורבגי (ניתן להשיגו ברשתות השיווק הבאות: מחסני השוק, סופר ספיר, ויקטורי, סופר ברקת, רשת קו-אופ שופ, מגה, יוחננוף, מחסני להב, פרש מרקט ורמי לוי. מחיר מומלץ לצרכן 44.90 ₪ עד 49.90 ₪ לק”ג)
1/4 כוס שמן זית איכותי (אני משתמשת בשמן זית של עץ השדה)
2 לימונים גדולים ועסיסיים
6-8 שיני שום פרוסות
צרור קטן של צ’רביל (או ירק אחר לבחירתכם)
מלח

ומה עושים?

1. סוחטים לימון אחד ומעבירים לקערה בינונית.

2. מוסיפים לקערה שמן זית.

3. כותשים את השום או פורסים דק מאוד ומוסיפים לקערה.

4. קוצצים דק את הצ’רביל ומוסיפים לקערה.

5. ממליחים, ומערבבים היטב את כל החומרים.

6. מכניסים את נתחי הדג למרינדה, והופכים אותם כך שיהיו מצופים מכל הצדדים.

7. נותנים לדג לעמוד כך במשך שעה לפחות  (ועד לילה).

8. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). משמנים תבנית במעט שמן זית, מסדרים עליה את נתחי הדג, ושופכים עליהם את המרינדה. מכסים.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

9. מכניסים לתנור למשך 20 דקות. מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור למשך 5-10 דקות נוספות.

10. מגישים עם פלחי לימון דקיקים וסלט טוב בצד.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

מחפשים מתכונים לסלט ליד הדג?

מה דעתכם על  -

 

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  אתם מוזמנים להירשם כאן.

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי אירוח

 

 

 

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה