הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

ארוחה של חורף – מתכון למרק הכי חורפי שאני מכירה, סלט חורפי עם המון ירוקים ופילטים של פירות הדר, ועוד מתכון בונוס עם זעתר טרי. כבר אמרתי שחורף הוא לגמרי העונה שלי?

21/11/2015

את ימי שישי האחרונים אני מבלה בשוק החקלאים החברתי של עץ השדה, בגבעת עדה. על הקשר שלי למקום ולאנשים כבר סיפרתי, ואני כאן בכל שישי.

בהפוגות (הקצרות) שבין מכירה למכירה אני מרימה עיניים, וסוקרת את הדוכנים סביבי – הפטריות משמאלי, זיתים וחלבות מימיני, דוכן ירוק ומדהים (של כל מה שאפשר להעלות על הדעת בתחום הירק) ממש מולי, שם בהמשך ה-דוכן של עגבניות שרי בשרניות וטעימות במיוחד, ועוד ועוד…
איזו השראה לארוחת הערב המשפחתית של יום שישי… בין לבין אני מצליחה לקפץ כל פעם לדוכן אחר לרכישה זריזה וממלאת לי לאט לאט ארגז מלא כל טוב.

אתמול למשל זה נגמר כך:

צרור של ארוגולה, צרור רוקט, וקופסת זיתים מהממים הפכו לסלט ירוק עם פילטים של פומלה ותפוז ברוטב ויניגרט הדרים.

שרון & רנה - קונדנטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

סלט ירוק עם פילטים של הדרים – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדנטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

זעתר טרי טרי ישר מהגינה התכבד ללוות סלמון ברוטב שמנת וזעתר עם יין לבן (אוי, כמה שזה טעים…)

שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

סלמון ברוטב שמנת וזעתר – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

והעיקר, הו העיקר – סלסילת ענק של פטריות שיטאקי וארנצ’יני (מלך היער בתרגום חופשי) היישר מבית הגידול (טרי שאפשר להתעלף) שהשתדכו לארטישוק ירושלמי שכבר המתין בבית והפכו למרק מדהים וחורפי במיוחד.

 

שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אז הנה הוא, המתכון המלא של המרק.

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי – חורף בצלחת

מה נצטרך?

1/4 כוס שמן זית ארומטי משובח (אני השתמשתי בשמן זית של עץ השדה, כמובן)
1/4 בצל
8-10 שיני שום
1 כף זנגביל טרי קצוץ דק מאוד מאוד
פטריות – סלסילה גדולה (כזו שנכנסות בה 2 קומות של תפוחי עץ, 8 תפוחים בכל קומה) של פטריות מסוגים שונים (כאמור אני השתמשתי בארנצ’יני ושיטאקי אבל אני מניחה שגם סוגים אחרים יתאימו ואפשר גם פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים למשך 30 דקות).
3 יח’ ארטישוק ירושלמי
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 פחית מי קוקוס
2 גבעולים עשב לימון
מלח, פלפל לבן

ומה עושים?

לא להבהל, זה הרבה יותר ארוך ממסובך.

1. מחממים שמן זית בסיר גדול.

2. חוצים את הבצל לקוביות (מכיוון שבסוף טוחנים את כל המרק אין צורך להשקיע בקיצוץ דק) ומוסיפים לסיר. מטגנים עד הזהבה.

3. קוצצים מעט את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם הזנגביל הקצוץ. מטגנים דקה-שתיים נוספות עד שהשום והזנגביל מתחילים להפיץ ניחוחות נפלאים.

4. מנקים מעט את הפטריות (לא לשטוף במים) וחותכים לקוביות.

5. קולפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לטבעות.

6. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.

7. מוסיפים לסיר את הפטריות, הארטישוק הירושלמי, תפוחי אדמה, מי קוקוס ו-12 כוסות מים נוספות.

8. זורקים פנימה את עשב הלימון (בשלמותו) ומתבלים.

שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

9. מבשלים כ-40 דקות, עד שכל הירקות רכים לגמרי.

10. מוציאים את עשב הלימון.

11. טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד שהמרקם אחיד וקטיפתי. במידת הצורך אפשר לסנן. טועמים ומתקנים תיבול.

11. מגישים ומתחממים ביום חורפי קר.

שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

אוהבים פטריות? מה דעתכם על ריזוטו פטריות עם עשבי תיבול?

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  אתם מוזמנים להירשם כאן.

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה