הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

עוקבים: 15

החל מאוגוסט 2014

היהלום שבכתר.

27/08/2014

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות.

בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז”ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את הידע שצברתי מהמטבח היהודי של עולי תוניסיה ולתת לו מגע אישי.

לפניכם קציצה תוניסאית שנקראת “כפיתה” אני קורא לה היהלום שבכתר כי בכל מאכל היא מופיעה כתוספת חגיגית למנה העיקרית.

קציצת ירק תוניסאית “כפיתה”:

1972519_673127622800564_8171599890351652383_n 10514539_673127656133894_355328410910726061_n

החומרים:

4 בצלים בינוניים.

4 שיני שום.

2 תפוחי אדמה.

צרור פטרוזיליה.

צרור כוסברה.

חצי כפית אגוז מוסקט.

ביצה מס’ 1.

כפית בהרט.

כף שטוחה מלח.

כף פפריקה חריפה.

כף פפריקה מתוקה.

כף שטוחה פלפל שחור גרוס דק.

2 לחמניות (קמח מלא או פנים של לחם).

חצי כוס קמח (מי שבוחר לטגן).

אופציה:

קוביות חזה עוף.

צרור שמיר ללא גבעולים (למי שאוהב).

אופן ההכנה:

מבשלים חצי בישול את תפוחי אדמה.

משרים  את הלחמניות\לחם במים.

קוצצים בצל וכל הירק דק דק, מי שמעדיף להרגיש את הירק בצורה עדינה בפה אפשר לתת טחינה קלה בבלנדר (זהירות לא גרבר :-).

מי שבחר להוסיף חזה עוף אז לחתוך אותו לקוביות קטנות ולהוסיף למסה.

חולטים את תפוחי אדמה ומרסקים עם מזלג לפירה גס ומוסיפים למסה.

מפרידים את הקשה של הלחמניות\לחם ואת התוכן מוסיפים למסה.

מערבבים טוב טוב מעל מסננת ברזל כדי להוציא את כל הנוזלים ומעבירים את המסה לקערה.

מוספים תבלינים ומערבבים שוב את המסה.

מוסיפים 2 ביצים M ומכניסים לקירור שעה.

עם 2 כפות אוכל יוצרים קציצה בגודל אחיד של כף,

בכף אחת לוקחים קצת מהמסה ומניחים על הכף השנייה ומעגלים בצורה יפה על הכף.

מי שבוחר לאפות:

מרססים את הקציצה בשמן זית ומניחים על התבנית.

אופים בטמפרטורה של 170 מעלות טורבו כ20 דקות עד לקבלת צבע חום כהה (כהה אבל לא פחם :-))

מי שבוחר לטגן:

מרתיחים סיר עם שמן עמוק.

מאבקים את הקציצה משני הכיוונים בקמח (אפשר לתת מכות עם כף אחת על הכף שמכילה את הקציצה על מנת להוריד שאריות קמח שימו לב אנחנו רוצים לאבק לא לטגן שניצל) וזה על מנת שהקציצה לא תספוג הרבה שמן ותישאר אחידה בטיגון ושלא יבצרו קצוות של ירק שיהרסו את הטקסטורה.

מטגנים כעשר דקות עד לקבלת צבע חום יפה.

טיפ: כדאי להגיש את את הקציצות בליווי סלט גזר חתוך לפרסות, מיץ לימון ומלח.

משייר

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בייגלה (פרעצל)

בתור ילד אני זוכר מצוין את טיולי בית הספר לכותל המערבי (דרך השוק הערבי).כאשר היינו רואים את הבייגלה תלוי על  עגלות העץ  וילד ערבי צועק בייגלה חם (אולי מהשמש).שבתור תלמיד של בית ספר ממלכתי דתי לא יכולתי לרכוש אלה לראותם...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה