הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה משתפת מתכון ללחם ביתי טעים ובריא שעושה ריח של בית, המתאים גם למי שמפחדים משמרים ומושלם ליום חורפי.

11/12/2013

לכבוד החורף שהגיח סופסופ, החלטתי לשתף במתכון כה קליל ללחם, שאתם עוד תכעסו עלי שלימדתי אתכם להכין מרוב שתכינו ותאכלו, תאפו ותזללו.

הילדים שלי מתים על לחם ביתי (איך לא) ואני אוהבת לשאול אותם איזו תוספת לשים. האחרון, למשל, היה עם שומשום ואגוזי פקאן קצוצים.

קמח כוסמין דל בגלוטן ולכן דורש לישה קצרה יותר מאשר קמח רגיל או מלא, וגם מספיקה לו התפחה אחת ולא כפולה כרגיל, מה שמקצר תהליכים ומקל על עצלנים…

המתכון הזה כה קליל שלא צילמתי שלבי הכנה (במיוחד אם משתמשים במיקסר), אז ניגש ישר לעבודה:

לערבב חומרים יבשים – להוסיף אחד אחד ולערבב -

3.5 -4 כוסות קמח כוסמין מלא – להתחיל עם 3.5 ולהוסיף קמח במידת הצורך
1 כפית מלח
1 כף שטוחה שמרים יבשים (אלה שקונים באריזת ואקום – לשמור בצנצנת במקפיא, זה מחזיק לנצח)
להוסיף חופן נדיב של מה שאוהבים, כיד הדמיון הטובה – צימוקים, אגוזים, שומשום, גרעיני חמניות וכו’
להמיס 1 כפית סילאן ב-380 מל’ מים פושרים
להוסיף את הנוזלים לקערה וללוש בעדינות עד שמתקבל בצק לח וקצת דביק
או – במיקסר – קלי קלותה – להעמיד את קערת המיקסר במקום, לשפוך את המים+סילאן ולערבל עם וו לישה כ-10 דקות

לשפוך את הבצק לתבנית לחם מאורכת, משומנת בשמן זית, ולסדר אותו ככה-ככה בתוך התבנית ביד לחה.
לזרות מלמעלה שומשום, גרעינים, קצח או מלח גס.
לכסות את התבנית במגבת מטבח ולהעמיד להתפחה כחצי שעה-שעה – במיוחד בחורף חשוב לדאוג למקום חמים .
לאפות בתנור בחום בינוני כחצי שעה עד 40 דקות, עד שקצת מזהיב מלמעלה.
לצנן קצת על רשת, לחכות שיתקרר ולהוציא מהתבנית.
לפרוס פרוסה, למרוח בטחינה, חמאה או ריבה ביתית – לצד תה חם זה מושלם.
עובד יופי גם לצד מרק מהביל להשלמת הארוחה.
-

אהבת? אשמח לשמוע..
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה