הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

והריח...ריח של שבת

“על טעם וריח – אין להתווכח”

כן!

אבל…

על ריחות של תשוקה, ריחות של זכרונות, ריחות של שבת במטבח,

ובכלל על אפקט חוש הריח עלינו ועל גופנו,

אפשר בהחלט להצביע על אחידות מסוימת.

עוד לא נתקלתי במישהו שיסרב לריח של חלה במטבח של שבת.

ובכלל לעיתים אני מרגישה במטבח כמו החלילן מהמלין, מספיק לי להתחיל את בצק השמרים,

או אפילו לטגן סתם בצל עם שן שום וטימין,

וכל הגוזלות כאן, יוצאות מהחדרים ומטפסות במדרגות לדעת מה מתבשל וכמובן לטעום (לרוב זה חוסך לי שאגה שתביא אותם לשולחן),

מיד נפתח התיאבון, מיד עולה לו הזכרון, עולם מרתק נפתח עוד לפני שבדקנו את עניין הטעם.

לפנינו כבר החיות זיהו את זה שדרך הריח אפשר לתקשר, למשל ידעתם שנקבת העש יכולה לגרות את הזכר שלה רק ע”י ריח?!

(טוב זה גם אנחנו הנשים למדנו בעזרת קצת עזרה של בישום טוב).

פלא של ממש!

כמה פעמים הרחתם בושם שהזכיר לכם מישהו או משהו? קרה!

אבל כאן, במטבח, מעורב כבר הגוף, הקיבה מתחילה להתנועע ולסמן שזה מוצא- חן, משהו קורה,

מערכת שלמה עובדת בגוף, אולי בגלל זה אני מרגישה סוג של קוסמת כשאני מבשלת,

הגדולה שלי, שמריחה כל דבר, תזהה כבר במדרגות מבחוץ מה מתבשל…

אצלה לעורר את התיאבון זה בעיקר להתחיל מהריח! אתגר יומיומי בשבילי :-)

אז מכיוון שאפליקציית הריח עדיין לא סיימה את הפיתוח שלה, מצרפת לכם את חלת השבת שלנו,

נסו ותראו איך גם אתן יכולות להיות קוסמות במטבח :-)

המצרכים:

1 ק”ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1/2 כוס שמן זית

1 כף מלח

כ- 3 כוסות מים חמימים.

ביצה טרופה+כף שמן

שומשום שחור/לבן

וראש שום שם לא קלוף.

ולהכנה:

אני מערבלת במיקסר עם וו לישה את הקמח שיתאוורר מעט, תוך כדי ערבול: מוסיפה שמרים, סוכר, שמן זית, מים חמימים בהדרגה ולבסוף כף מלח. לשה עד לבצק אחיד. ומניחה להתפחה.

 

התפחה ראשונה - כבר מריחים :)

יוצרת את הצורה הרצויה, שוב התפחה, למרוח את הביצה עם השמן לפזר שומשום ולתנור שחומם מראש.

אחרי התפחה שניה עם ביצה ושומשום

הצעת הגשה: חמה טריה עם חמאה, ולתוספת טגנו בצל ושום עם מעט טימין וראו איך הבית מתמלא באנשים, שמחה וכמובן הכל מהריח!

ושום! על שום מה? על שום שאם תניחו אותו מעל המגבת מכסה את קערת ההתפחה, זה יזרז את קצב ההתפחה. פטנט שקראתי מהרשת (מתנצלת שלא זוכרת היכן, אבל שאפו להוגה הרעיון), הכי חשוב, בדוק שזה עובד!!!

 

שום-  על שום מה?!

רוצים לראות עוד מהקסמים שאני עושה במטבח?! חפשו אותי  בקסם הבישול https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat

ולכבוד השבת גם שיר כמובן… שבת שלום מלאה בריח אהבה ומזל!

 

 רֵיחוֹת שֶׁל שַׁבָּת / חנה בר                                                  

יֵשׁ יוֹם אֶחָד וְיָחִיד בַּשָׁבוּעָ,
בִּשְׁלַל רֵיחוֹת הַבַּיִת מוּצָף.
יֵשׁ לוֹ סִימַן הֶכֵּר יָדוּעַ:
בְּכָל קוֹמָה מְדַגְדֵג לִי הָאַף.

בְּקוֹמָה רִאשׁוֹנָה,
מוּל מִשְׁפַּחַת פִישׁ,
יֵשׁ רֵיחַ מָתוֹק
שֶׁל “גֶפִילְטֶע פִישׁ”.

בְּקוֹמָה שְׁנִיָה,
מוּל מִשְׁפַּחַת בִּן-נוּן,
בָּצָל מְטֻגָן,
כּוּבָּאנֶה, גַ’חְנוּן.

וְיֵשׁ גַם רֵיחוֹת
חַלָה וּפְרָחִים,
בָּשָׂר צָלוּי
וּמִינֵי פִּצוּחִים.

רַק רֵיחַ אֶחָד
אוֹתִי מְבַלְבֵּל,
מָתוֹק-מָתוֹק
בְּאַפִּי מְצַלְצֵל.

וַאֲנִי נִכְנָס
אֶל הֵגְבֶרֶת אֶפְרָת –
יֵשׁ בִּשְׁבִילִי
עוּגַת שׁוֹקוֹלָד.
אֵיזֶה רֵיחַ נִפְלַא!
אֵיזֶה רֵיחֵ טָעִים!
זֶה רֵיחַ שַׁבָּת
הַטוֹב וְהַנָעִים.

                                         

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה