הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

אז אחרי שעברו מרבית החגים, בינתיים חגגנו בים לאיש שלי 40 עם שפע מלכות ומלכים, משפחה וחברים (שהם כבר כמשפחה) . חגגנו עם בלונים, שירים, זיקוקים, ברכות וגם עוגה, הרמנו כוסית אחת או שתיים לצד בשר טוב וצחוק ענק, ובעיקר מנותקים.

ערן

אבל אז…חזרנו מהים לאווירה יותר כבדה, המציאות בחדשות הכתה בפניי! זה התחיל באלנבי 40 והסיפור המזעזע (בעיקר לאמא לשלוש בנות), והמשיך בפיגוע בו נותרו ארבעה יתומים, שזה הפחד הגדול השני שלי כאמא, מה יקרה אם… והשאר אתם כבר יודעים.

אז הסתגרתי, שקעתי, חשבתי, נברתי בידיעות, בחדשות, בסרטונים, דבר שבדרך כלל אני לא נוהגת לעשות, אבל זה כנראה החיבור עם תקופת החגים וחושבים שלי.  לקחתי את הסופ”ש ברגוע, לעצמי, למשפחה, למנוחה ולהחזיר לעצמי קצת את השלווה, למרות שידעתי שהתובנות והשלווה האמיתית יגיעו היום בבוקר, בבישולים לערב חג, לאושפיזין שמגיעים ולמשפחתי היקרה כמובן.

ואכן היום תוך כדי הכנת המטעמים חשבתי לעצמי, מה העניין הזה עם מסורת? עם החיבור למסורת? ומי שגדל בלי? ומי שגדל עם מסורת שלא נולד אליה? ואיך אתה יוצר את המסורת שלך כשאתה מתחבר עם מסורת של בן -זוגך? מה אני מעבירה לבנותיי במסורת הזו? ואיך שמירה על המסורת יכולה לתרום לבטחון של כולנו? כמובן ששמחתי לגלות עם עצמי שיש לנו בתא שלנו כבר מסורת של חג, חלקה שלנו שיצרנו, חלקה שהגיעה אתנו מהבית שלנו, אבל היא שם והיא מחזקת וממלאת אותנו, משרה בטחון לבנות שלנו ולנו, מגדירה אותנו בפני חברינו שמגיעים להתארח כמעט כבר באופן קבוע ומסורתי בחג השני.

סוכה

סוכות בשבילי, זה האורחים שבאים להתארח בסוכה.

סוכות בשביל האיש שלי זו הסוכה שקמה בצאת כיפור.

סוכות בשביל בנותיי זו מסורת של לינה עם חברים בסוכה.

סוכות בשבילנו זה קישוט הסוכה.

סוכות בשבילי זה המטעמים, האירוח וריח הבית.

מסורת שנשמרה לי מהבית זה הקוסקוס בסוכה. אז נכון שיש כמה וכמה גרסאות, את שלי למדתי מחברה/אחות, המרק משתנה בכל פעם אבל תמיד כזה עשיר ומלא בירקות ובעיקר במים כי זה מה שהולך אצלנו.

ישנם קיצורים, אבל אני בעד הדרך המסורתית והארוכה, כי מסורת – זו מסורת!

ועכשיו לענייננו:

קוסקוס אמיתי (לפחות בשבילי)

1 ק”ג סולת

1/2 כוס שמן

2 כפיות מלח

2 כוסות מים

סיר לאידוי, כף עץ, מסננת, קערה גדולה.

בסיר אידוי, ממלאים 2/3 גובה מים ושמים על האש שירתחו. בקערה שמים את הסולת עם כפית מלח ורבע כוס שמן, מערבבים עם כף עץ (אני אוהבת לערבב ביד) ומעבירים במסננת. מניחים את מסננת האידוי מעל הסיר הרותח, שמים את הסולת ומאדים ל40 דקות. שוב שופכים לקערה מוסיפים שתי כוסות מים בהדרגה ומערבבים עם כף עץ, משהים למנוחה של 10 דקות. לאחר המנוחה, שוב אידוי של 40 דקות. לאחר האידוי, מוסיפים 1/4 כוס שמן כפית מלח לערבב ולהעביר במסננת. מניחים על הקערה מגבת ונותנים לקוסקוס מנוחה.

קוסקוס קוסקוס1

בזמן האידוי הראשון אני מתחילה במרק, אני מבשלת את העוף (3 כנפיים או 3 פולקע) במים עם גרגירי החומוס הקפואים (כן קפואים קנויים), עם כורכום, כמון, פפריקה, מלח גס, פלפל לבן, כשהמים רותחים אני מוסיפה את שאר הירקות: כרובית מפורקת לפרחים, רבע דלעת עם הקליפה, 2 קישואים, 2 בטטות, 3 גזרים, 4 תפוחי אדמה, 2 בצלים, 1/2 ראש שום מפורק לשיניים (הכל חתוך לקוביות גדולות) צרור של פטרוזיליה+כוסברה קשורים בגומיה וחופן גבעולי סלרי, אפשרי גם עלים. כמובן שבמרק אפשר לעוף על כל סוגי הירקות שאתם אוהבים… מתקנת תיבול ונותנת למרק שוב לרתוח ואז מנמיכה לשעה לפחות.

מרק

הצעת הגשה נוספת, עם קציצות עוף/בקר ברוטב אדום, מתכון יגיע בהמשך…

קוסקוס2

שימרו על המסורת היא שומרת עלינו, שימרו על יקירכם הם התמצית שלנו,

שימרו על אנושיות וחמלה, זה מגן על כולנו!

שנדע לפתוח את ליבנו ובתינו, לא רק בערבי החגים, חג אושפיזין שמח!

כי זה יעשה את הקסם האמיתי שאנחנו מחכים לו :-)

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה