הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

 הסגול הסגול הזה רק נראה קשוח, שימו אותו בכוס מים ותראו איך הוא הופך לעציץ פורח עם עלים מיוחדים,

לא סתם עלים אפילו ירוקים סגולים ואכילים שנותנים צבע וטעם בסלט.

האורז עם פטרזיליה וצנובר ראשונה (Medium)

כמה דקות בישול במים או מיקרו והקשוח הזה ברגע

הופך לרך לבב וטעמו משובח.

תמלאו אותו בבשר ואורז תקבלו אחלה מנה צבעונית.

הקשוח הזה ידוע בשם בורשט, המרק הרוסי המסורתי.

יש המכינים ממנו קרפצ’ו סלק עם גבינות ושמן זית.

יש שמכינים ממנו מיץ סלק.

ואין גפילטפיש בלי חזרת עם סלק.

ויש שמפיצים את סגולותיו הרפואיות…

ואני מהסגול הסגול הזה הכנתי אורז סגלגל וחגיגי.

הכי פשוט וטעים.

אם קניתי סלק אז על הדרך לא אכין גם סלט?

בטח שאכין…

חיתוכי סלק ברוטב

יש דברים בבישול ששווה להכין כמות,

סלק אחד או חמישה מתבשלים יחד באותו הזמן.

אישית אני בוחרת סלק קטן,כל השנים בישלתי אותו

בסיר מים, לאחרונה אני מכניסה אותו ל7-8 דקות במקרו

בתוך שקית ניילון עם מכסה הפלסטיק.

כמובן שאם הוא לא התרכך תוסיפו כמה דקות.

אתמול הכנתי את האורז ואת סלט הסלק תוך ששניהם ישבו אצלי בצלחת זה ליד זו…                                                                                     הסלק החל צובע את האורז הלבן שנראה מיוחד בזה הרגע החלטתי לחבר ביניהם.

וזה מה שיצא אורז סגלגל טעים וקל.

האורז לבד יפה (Medium)

 החג כבר בפתח והסלק פשוט יפיפה טעים ומזין

והנה לכם אחלה מנה צבעונית ומשודרגת כתוספת

לבשר לעוף שתעמוד במרכז השולחן או בצלוחיות אישיות

יפה ועגולה (Medium)

בתיאבון ובהצלחה….

 

מתכון אורז סגלגל

כמה יפה ככה טעים פשוט וקל

האורז עם פטרזיליה וצנובר ראשונה (Medium)

אהבתם אז קדימה לייק כאן משמאל עושה לסבתא טוב ולפרגן עושה לכם טוב…

 

 

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה