הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 84

החל מפברואר 2015

1

בפוסט הקודם כתבתי על מאכל ה”קלסונס” שעובר מדור לדור…
אז גם “מדיאס” עם גבינה הוא חלק  מהמסורת של שבועות …וגם מתכון שעובר מדור לדור…
כל השנה מכינים מדיאס בשר ובשבועות גבינה….אישית אני מעדיפה גבינה מעדן…
וכבר הבנתם שסבתא אוהבת ממולאים… ואוהבת אותם קטנים קטנים…

2

אז לכבוד חג השבועות הזה שידרגתי את ה”מדיאס” שסבתי היתה עושה מקישואים
והכנתי אותו מזוקיני ופלפלונים.

יסלח לי הקישוא… אבל אני אוהבת את הזוקיני יותר למה….?
הוא יותר יציב בבישול הצבע שלו נשאר ירוק ויפה.
והפלפלונים הקטנטנים מה אגיד לכם אני לא עומדת בפיתוי, כשאני רואה אותם על המדף…
הם באוטומט קורצות לי היפיפיות ואני ישר אוספת אותם לעגלה…

3
מדיאס זוקיני ופלפלונים עם גבינות.
= = = = = = = = = = = = = = =
3 זוקיני גדולים חתוכים ל-6 להוציא את הפנים ולהשאיר בצד.

חב’ פלפלים קטנים

1 בצל קצוץ
פנים הזוקיני קצוץ
150 גבינה בולגרית
150 גבינת בולגרית עיזים
4-5 פרוסות גבינה צהובה צי’לי חריפה קצוצה בסכין
4-5 כפות פרמז’ן  מגורד
1 ביצה
כשסבתא אומרת להכין לפי העין זו בדיוק הדוגמא…
ואם הפלפל יותר גדול יחסר… ואם הוא יותר קטן אז ישאר…
הפעם תוך כדי מילוי ראיתי שיחסר לי גבינה והוספתי לכן כבר אמרתי בישול זה לא אפיה.
אופן ההכנה:

4

לאחר שחתכתי את הזוקיני והוצאתי את הפנים  מלחתי במעט מלח רגיל. לטעם והורדת נוזלים.
את הבצל קיצצתי וטיגנתי קלות בשמן זית וישר הוספתי את מה שיצא מהקישואים.

 

5
סובבתי סובבתי עד לקבלת מרקם מבושל יפה וטעים… ולקרר.
גנבתי 2 כפות מהמלית קישואים לתוך סיר הבישול לרוטב.
ליתר המלית להוסיף את הגבינות את הביצה.

 

6

למלא את הזוקיני והפלפלים.

אני הנחתי בסיר קודם את הזוקיני ובניהם את הפלפלים שיתמכו בעמידה.

 

לרוטב:
=====
הוספתי כוס מים
שמן זית בנדיבות
מיץ מחצי לימון
עלי אורגנו טריים בנדיבות או עלי נענע
2 כפות חרוזי עגבניות מיובשות
פלפל שחור גרוס
אוגרנו יבש
מלח הבאתי לרתיחה כיסיתי את הסיר והנמכתי את הלהבה.
ובישלתי כחצי שעה.

7
הגבינה תופחת והמיצים מתערבבים.
מגישה חם.

אפשר להכין יומיים קודם ולחמם לפני ההגשה…

אצלי זה כבר מוכן.

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום את המעדן ולנסות אותו

בהצלחה

נהינתם היה טעים פרגנו בלייק ואני אגיד תודה עד למתכון הבא.
ממני “אילנה סבתא לנכדים מאושרים”

מוזמנים ומוזמנות להנות מעוד מטעמים בקבוצה שלי “סבתא בישלה ארוחה”
https://www.facebook.com/groups/446134588858495/

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה