הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מיוני 2016

לכבוד חנוכה ריכזתי עבורכם 3 מתכוני לביבות מנצחים וגם מתכון אחד לפנקייקס שגם הם בעצם סוג של לביבות … הכל קל מאד להכנה ויש גם סרטון הסבר במתכון הראשון. תיהנו. בהצלחה וחג שמח.

24/12/2016

לביבות ירקות דלות קלוריות

 patties

 המצרכים:

1  כרובית קטנה

1  תפוח אדמה גדול (או 2 קטנים)

 1 כוס קמח עדשים (אפשר גם חומוס אם אין לכם עדשים)

גזר, קישוא – 1-2 מכל אחד

1 בצל בינוני

חתיכה קטנה של דלעת

2 כפות טחינה גולמית

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת קארי

חצי צרור כוסברה קצוצה.

אפשר בהחלט לשחק עם כמויות הירקות, תרגישו בנוח.

 20161105_095204_Duals

לעבודה

מפרקים את הכרובית לכרובית וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים או שמיניות ומבשלים עד שמתרככים.

מצננים מעט, מסננים ומרסקים יחד בעזרת מועך פירה עד לקבלת מחית גסה ולא אחידה.

מגררים את שאר הירקות ומוסיפים לפירה.

מוסיפים קמח עדשים, מלח, קארי וטחינה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים שוב וטועמים (אפשר – אין ביצים )

במידת הצורך מתקנים תיבול ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.

(במידה והתערובת רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח עדשים או קצת פירורי לחם)

מניחים את הכדורים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומועכים בעדינות  ליצירת לביבה.

משמנים כל לביבה בשמן זית באמצעות מברשת ואופים בחום 180 מעלות כ 30-40 דקות, תלוי בתנור – שימו לב שלא יתייבשו.

איך יודעים שהלביבה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.

הנה גם סרטון בו אני מדגימה בדיוק איך להכין אותן.

https://www.youtube.com/watch?v=gw7amY9hG-A&feature=youtu.be

לביבות כרובית ועדשים כתומות בניחוח הודי

 levivot kruvit

המצרכים:

כרובית אחת מבושלת

בצל גדול

2 כוסות עדשים כתומות מושרות ומסוננות (משרים  כשעתיים)

1 כוס פירורי פנקו (אפשר פירורי לחם רגילים או קוסקוס או בורגול מוכנים, ולמאותגרי גלוטן ניתן בהחלט להשתמש בקמח תירס או חומוס)

2 כפיות שטוחות תבלין קארי הודי

כפית שטוחה תערובת גאראם מסלה (לא חובה)

כפית שטוחה מלח

 

לעבודה:

מכניסים לבלנדר עדשים מסוננות, בצל, וכרובית מבושלת, מעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת קצוצה היטב (אבל לא ממרח) . מוסיפים את פירורי הפנקו ומערבבים.

אנחנו אמורים לקבל עיסה מעט דביקה שניתן ליצור ממנה קציצה מבלי שתתפרק, אם היא מתפרקת יש יותר מידי נוזלים ואפשר להוסיף עוד קצת פירורים.

מתבלים: התבלינים ההודים הם עזי טעם, במיוחד התערובות שעוצמת הטעם והארומה שלהן משתנה, ולכן מוסיפים את התבלינים בהדרגה: קודם מחצית הכמות, טועמים ורואים אם זה מספיק, במידה ורוצים מוסיפים עוד.

יוצרים מהעיסה כדור בגודל כדור פינג פונג ומועכים לקציצה שטוחה ועבה.

מטגנים: אפשר לטגן כמה דקות מכל צד ולהעביר לנייר סופג

אופים:(יותר בריא) : משמנים מעט נייר אפיה, מניחים את הלביבות, משמנים בעזרת מברשת ואופים בחום של 180 מעלות כ 25 דקות עד שהן יציבות וניתן להפוך, ועוד 10 דקות מהצד השני. שימו לב שלא יתייבשו, אם הן יציבות אחרי 15 דקות, אפשר להפוך.

מגישים מיד עם יוגורט סויה לבן מתובל ברוטב צ’ילי מתוק וסלט ירקות, ומדמיינים שאנחנו בדלהי או בפונה….

 (אם לא מגישים מיד , מומלץ מאד לשמור בקופסא אטומה כשהן עדיין חמות.)

לביבות בטטה, קינואה ועדשים כתומות חלומיות:

 levivot batata

אז מה צריך?

1 בטטה גדולה מאודה או אפויה בקליפתה עד לריכוך

2 כוסות עדשים כתומות שהושרו לפחות שעתיים (2 כוסות לאחר השרייה)

1 כוס קינואה מבושלת

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צ’ילי מתוק (לא חייבים)

חצי צרור כוסברה

1 שן שום גדולה

חתיכה קטנה של שורש ג’ינג’ר , בערך כפית (לא חובה וצריך להשתמש בזהירות)

לעבודה:

מסננים את העדשים ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומרסקים, מוסיפים את הכוסברה ומרסקים שוב עד לקבלת תערובת של עדשים מרוסקות עם פיסות כוסברה.

מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים אליה את הקינואה ואת הבטטה ללא הקליפה, מוסיפים את הצ’ילי ורוטב הסויה, מערבבים בעדינות וטועמים.

אם טעים לנו, לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג או טיפה גדול יותר ומועכים אותו ללביבה שמנמנה.

מטגנים לביבה אחת לנסיון, מצננים טיפה וטועמים. המטרה היא לבדוק את התיבול של הלביבה המוכנה, והאם יש צורך להוסיף משהו.

אם הלביבה טעימה לנו, נניח נייר אפיה על תבנית, נשמן את הנייר ונכין מיתרת התערובת לביבות שמנמנות בגודל אחיד.

נשמן את הלביבות מלמעלה בעזרת מברשת ונאפה בתנור מחומם מראש ל180 מעלות כ 15-20דקות ( כדאי לבדוק אחרי 10 דקות מה קורה).

כשהלביבות מספיק יציבות כדי להתהפך, הופכים אותן ואופים עוד כ-5 דקות.

שימו לב לא לאפות יותר מידי כי הן יתייבשו.

בסיום נקבל לביבות רכות, נעימות ומתקתקות, המהוות פצצת אנרגיה ובריאות, שאפשר להוסיף להן סלט או סתם לנשנש בלי כלום ויש לנו ארוחה קלה טעימה ומלאת ערכים תזונתיים.

במידה ואתם לא אוכלים את הלביבות מיד (נראה אם  תצליחו להתאפק) יש להעביר אותן מיד בסיום האפיה לקופסה סגורה כדי שהלחות שנוצרת בקופסה תישמר ותיספג בלביבות.

פנקייק פצפוצי שוקולד משגע

פנקייק

פנקייק

המצרכים לכ -12 פנקייקס קטנים:
1.5  כוסות קמח כוסמין (אפשר גם לבן או חצי לבן וחצי מלא)
1.5  כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
1.5  כפית אבקת אפיה
1.5  כפית אבקת סודה לשתיה
3  כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
רבע חפיסה שוקולד מריר קצוץ או חופן פצפוצי שוקולד

(אפשר להוסיף אגוזים, בוטנים, חמוציות, צימוקים, פירות יער, תפוח עץ מגורד או כל דבר אחר שעושה לכם את זה)

להכנה:

טורפים את כל הרכיבים יחד במטרפה עד שאין גושים.
מחממים שמן במחבת ומוזגים באמצעות מצקת פנקייקס בגודל הרצוי.

אני משתמשת ברבע מצקת בערך.
מטגנים כמה דקות בחום בינוני, כשמופיעות בועות הופכים את הפנקייק לטיגון נוסף של כמה שניות ומעבירים לנייר סופג.
אוכלים מיד עם סירופ מייפל או שוקולד או אבקת סוכר.

בתיאבון.

נהניתם, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם.

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .

 לפרטים נוספים והרשמה לסדנאות הבישול שלי: 052-6393378

 אם אתם מעוניינים לקבל את הניולטר החדש שלי, להתעדכן על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצים לארח סדנת בישול בביתכם (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמנים למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח להיות בקשר. 

ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

תודה :)

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה