הבלוג של אודליה בקרסקי

bakarsk-eat

מנקה,מכבסת,מקפלת,מבשלת, עובדת,טסה,חוזרת,שלמה,מתפרקת, מתפקדת,משתדלת,מאכילה,אוכלת (גם סרטים),רצה,באה.אמא לארבעה שחושבת מחשבות טובות (אחרת פשוט אשתגע

עדכונים:

פוסטים: 31

החל מינואר 2017

האמת היא שזה סוג של בליינד קוק דייט. היא ראתה מודעה. התכתבנו קצת בפייסבוק, התקדמנו לטלפון…היא מיד גילתה לי שהיא צמחונית, לא נבהלתי.

02/04/2017

אנחנו לא מכירות.

האמת היא שזה סוג של בליינד קוק דייט

היא ראתה מודעה

התכתבנו קצת בפייסבוק

התקדמנו לטלפון…

היא מיד גילתה לי שהיא צמחונית

לא נבהלתי.

אבא שלי צמחוני כבר 20 שנים

בוקר שישי אחד הוא הודיע לאמא שלי בעודה מבשלת ארוחת שבת מזרחית כהילכתה, ״מזל, בשבילי בלי בשר ובלי דגים.״

אמא מזל נתנה בו מבט ארוך.

ספק זועף, ספק משתהה.

ורגע אחרי הפטירה: ״ אז מה תאכל ״

הוא לא התרגש וענה בחרוז לאישה שאיתו, אז 20 שנה:

״אוכל מה שיש. גם אם לחם יבש״

היא לא ידעה מה לעשות.

הסתכלה על השיש עמוס העופות, הבשר והדגים שהפשירה והחלה מתבלבלת.

ידיים שיודעות בישול, חיפשו דרך לסיר שלא ידעו מעולם.

אז כשעידית אמרה שהיא צמחונית, אמרתי לה שנמשיך להיפגש.

היום זה כבר הרבה יותר נוכח ויש המון תחליפים ומתכונים וסירים מלאי טעם ונטולי בשר.

היא אמרה שנחשוב יחד על מנה לשולחן החג שתהיה בוורסיה בשרית שלי וצמחונית שלה.

ממולאים? שאלתי בדייט הטלפוני השלישי שלנו.

״ממולאים זה נפלא״ היא השיבה ושלחה אותי עליזה להכין סיר שאני מכירה היטב.

שלחתי לה תמונה

מלאת גאווה

עם תיאור- פלפלים צבעוניים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות ופלפלים קלויים.

מנה מושקעת לשולחן החג.

ממולאים מלאי כוונות

ממולאים מלאי כוונות

היא ענתה: ״ וואו… לא נעים…״

לא נעים?

״ איך לומר… אני לא כל כך אוהבת פלפלים. כלומר, ממש לא אוהבת. האמת שלא.״

אז תכיני קישואים עניתי לדייט שלי.

״קישואים זה מעולה! או צ׳וקינה כמו שקראו לזה בבית הרבע איטלקי שלי…״

“בעצם, אכין תחתיות ארטישוק הם יפים עכשיו. קרצ’ופי, באיטלקית מדוברת”

הנה למדתי עליה עוד משהו. ועוד שתי מילים באיטלקית.

בסוף לומדים.

לאמא שלי לקח שלוש שנים להבין שאבא שלי רציני

וללמוד להכין וורסיה צמחונית כמעט לכל מאכל מזרחי.

כך שאני לגמרי מצפה לדייט הבא שלי ושלה.

הפעם כבר אדע שפלפלים היא לא אוהבת.

פלפלים ממולאים בפריקה/ אורז ובשר ברוטב פלפלים קלויים ועגבניות:  -זורקים לתנור/ שורפים על הגז פלפל אדום. מקלפים ומניחים בצד. זה לרוטב. - מנקים פלפלים ( כשישה גדולים או כמה קטנים מהבפנים ) למילוי:  חצי קג בשר טחון פריקה שהושרתה במים יממה כפית בהרט עלי נענע טריה קצוצה ( גבעול אחד ) מלח פלפל עגבניה מגורדת בצל מגורד כפית פירורי לחם / קמח מצה מערבבים הכל מניחים במקרר למנוחה לרוטב:  מניחים בקערה 10 עגבניות שרי  2 שיני שום פלפל קלוי פטרוזיליה וכוסברה מלח פלפל כפית פפריקה מועכים הכל בבלנדר מוט מוסיפים חצי כוס מים פושרים. ממלאים את הפלפלים במלית שהכנו ומניחים בסיר. מעל הכל שופכים את הרוטב ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית. 

חג שמח

חג שמח

 

עוד מהבלוג של אודליה בקרסקי

תצוגה מקדימה

פרכים לשבת

אני כמעט בטוחה שכבר ציינתי בעבר את הקשר שלי לאפיה, הוא דומה מאד לקשר שלי עם סבתא שלי מצד האבא. רוצה לומר, אין כזה. באחד מימי השישי של תחילת השנה, אספתי את הילדים מהגן, בידי האחת אוחזות 2, בידי השניה 2 נוספים, עליי מונחים 2...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

אוכל סוציאלי וסביצ'ה נטול דאווין

כל היום בטלפונים... זוכרים את השיר הזה? דני סנדרסון נותן במקצב המזרחי ובמשפט שישמש לעולם כמשפט ניחומים לכל מקבל סירוב אלגנטי- ״מה הדאווין שלך?״ ת׳כלס נראה לי שאין לי. וואלה נטולת דאווין. מתה שיהיה לי קצת. אבל בשביל לעצב...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

בזכות הצדיקים

זה עדיין דצמבר, בחוץ גשם. יריעות האוהל שרק מתחנו הבוקר בהוראת המפקדת נלחמים ברוח ומגבירים את רעש הטיפות ליותר ממה שהוא באמת. תיק הציוד שלי מונח בין המזרון למיטת הברזל ומשמש הגבהה כמו היתה היא מיטה יוקרתית מתכווננת,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה