הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

מאפינסופגניה- גם מאפינס וגם כמו סופגניה. טעים,קל ויפה.

11/12/2012

בפוסט הקודם שלי עם המתכון ללביבות תפוחי עץ כתבתי שאני לא מכינה סופגניות.

אבל מה,משהו עם ריבה בכל זאת מתחשק ולאכול כל יום סופגניה במשך שבוע גם משעמם וגם נו,לא ממש בריא. (לא,חברים סופגניה אפויה היא לא סופגניה!)

החלטתי להוסיף את פורים לחגיגה ולתת למאפינס תחפושת טעימה של סופגניה.

קל ומהיר הכנה,קל לעיכול ולא פחות חשוב אפשר להחליף את “התחפושת” משמע המילוי לפי בחירה. שוקולד,ממרח בוטנים,קצפת כל אחד וטעמו.

מאפינס וניל:

2 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר

25 גר’  חמאה מומסת

2 ביצים

1 סוכר וניל

1 כוס מיץ תפוזים/מיים

לחמם תנור ל 180 מעלות

בקערה,לטרוף את הביצים עם החמאה,מיץ תפוזים.

להוסיף את שאר המצרכים היבשים ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

בתבנית שקעים או תבניות מאפינס חד פעמיים ליצוק מהתערובת עד כ- 3/4 מהגובה.

לאפות כ-20 דק’.

להוציא המאפינס ולקרר.

כשהם קרים,בעזרת סכין קטנה לחתוך עיגול בראש המאפינס ולהוציא את התוכן כך שיהיה חור.

למלא בריבה (או כל מילוי מועדף) ולבזוק אבקת סוכר.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה