הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 246

עוקבים: 163

החל מפברואר 2012

עונת הדובדבנים כבר כאן. זה הזמן להכין עוגה משגעת,קלילה וטעימה ביותר.

17/06/2012

עונת הדובדבנים כבר כאן. ניתן למצוא אותם בצבעם הכהה או הבהיר בשווקים וגם המחיר אט אט נהיה שפוי. יש משהו מיוחד באדום אדום הזה של הדובדבנים שהופך כל עוגה או גלידה למשהו אחר,מושך יותר,מגרה יותר ויפה יותר.

עוגת הדובדבנים של היום מגיעה במקור מרומניה. שם נהוג להכינה עם כמות נכבדה של שמנת חמוצה והמרקם שלה הנפלא אם כי מעט כבד מדי.

בביתי,אימי העבירה אותה שידרוג קל והסירה את השמנת. מתקבלת עוגה קלילה יותר,עשירה ומספיק יציבה כדי להחזיק את הדובדבנים שלא ישקעו מטה.

היא נפלאה גם עם שאר פירות הקיץ והפעם הוספתי לדובדבנים גם שלוש נקטרינות לטעם מעט חמצמץ.

לעבודה:)

תבנית 24 משומנת היטב ועליה לבזוק סוכר כך שכך התבנית מצופה בסוכר.

לחמם תנור מראש ל 180 מעלות

מצרכים:

150 גר’ חמאה מומסת ומצוננת מעט

1/4 כוס חלב

3/4 כוס סוכר

4 חלמונים

מיץ מחצי לימון סחוט

גרידת לימון מחצי לימון

2 כוסות קמח תופח

2 כוסות מלאים בדובדבנים מגולענים

3 נקטרינות חתוכות לפלחים (אפשר לוותר)

לשים בקערה אתה החמאה,חלב,סוכר,חלמונים,מיץ+גרידת לימון.

בעזרת מטרפה ידנית לטרוף היטב עד קבלת תערובת בהירה.

להוסיף את הקמח לא בבת אחת אלא בכמה פעמים ולערבב היטב עד שהקמח נבלע בתערובת ואין גושים. לא מעבר לזה.

לצקת את התערובת לתבנית.

לסדר מעל את פלחי הנקטרינות במעגל ובתוך המעגל לשים את כל הדובדבנים.

ניתן ללחוץ מעט על הפירות כדי שישקעו מעט פנימה.

לפזר על הפירות  מעט סוכר בערך כף אחת.

ולהכניס לתנור ולאפות כ-45-50 דקות ב-180 מעלות.

לבדוק שהעוגה מוכנה ע”י קיסם.

להוציא מהתנור ולצנן.

כשהעוגה מצטננת להכניסה למקרר ופשוט להתענג על כל פרוסה.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מקרא:

  • פוסט בירידה
  • פוסט בעלייה
  • פוסט דורך במקום
  • פוסט חדש במצעד

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה