הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

הם של אמא שלי,הם טעימים בטירוף ומבחינתי מתאימים לכל השנה

07/12/2014

בילדותי הרחוקה אי שם בשנות ה-70 דונאטס אמיתיים ראינו רק בסרטים האמריקאים. בסטארסקי והאץ’, בהוואי חמש אפס כשהטובים היו שותים קפה ודונאטס אחרי או לפני מרדף .

אצלנו בבית אמא היתה קוראת להם עוגיות מטוגנות לחנוכה וגם לאמצע השנה. זוכרת שהייתי חוזרת מביה”ס ובזווית העין רואה את ערימת העוגיות האלה עם הלבן לבן הזה ולידם ערימה של מיני קטנטנים שהיתה מכינה מהעיגולים שנשארו.

המתכון נשאר אצלי במחברת שלה וזה הזמן לשחזר את הטעם. הטיגון קצר,הרידוד לא דק ולא עבה מדי,התפוז נותן את הטעם והעונג גדול!

מצרכים:

1 חבילה קמח אוסם קטנה

70 גר’ חמאה או מחמאה רכה

3 כפות סוכר

2 חלמונים

1 סוכר וניל

1 גביע אשל

גרידת קליפת תפוז מתפוז שלם

בין חצי ליטר לליטר שמן

נשים בקערה קמח,סוכר,סוכר וניל,חמאה וחלמונים ונערבב עד קבלת תערובת פירורית. אפשר במעבד מזון בפולסים קצרים או בידיים.

נוסיף את האשל וקליפת התפוז ונעבד את הכל עד קבלת בצק אחיד,רך וקל לרידוד.

נחמם בסיר רחב בין חצי ליטר לליטר שמן. נבדוק שהשמן רותח בכך שנזרוק לתוכו חתיכת בצק. אם היא צפה השמן מוכן. להקפיד שהשמן יהיה על אש בינונית.

נחלק הבצק לשני חלקים.

נקמח בעזרת קמח רגיל משטח עבודה

נרדד את הבצק לעובי של כחצי ס”מ

בעזרת שני כלים עגולים,גדול וקטן ( למשל ספל ופקק של בקבוק שתיה רחב) נקרוץ עיגולים גדולים ובתוכם נקרוץ עיגול קטן.

את העיגולים הקטנים שהוצאנו אפשר לאסוף ולרדד שוב ואפשר את חלקם לטגן.

ניקח כשני עיגולים גדולים נכניס לשמן החם בסיר.

נטגן כדקה וחצי עד 2 דקות מצד אחד. הגוון צריך להיות שזוף ויפה. נהפוך אותם לעוד דקת טיגון.

נוציא בעזרת כף מחוררת למגש עם נייר סופג. כך נעשה עם כל הבצק.

נחכה עד שהדונאטס יתקררו לגמרי ורק אז נבזוק עליהם אבקת סוכר בנדיבות.

שימו לב! איכותם של הדונאטס האלה משתבחת כעבור יום. זאת כמובן אם נשאר משהו… ;)

1

 

עוד לחנוכה,לביבות גבינה ואיטריות מתוקות

ושיהיה לכולנו חג חנוכה שמח ומואר ♥

DSC_1549

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה